warmteshop-logo

Infrarood terrasverwarming geniet meer

Terras verwarming buiten

Belgen maken er een nationale sport van om massaal hun terras op te zoeken zodra het zonnetje zijn warmte laat voelen. Maar wat als de zon eens niet van de partij is? Of wat als het ’s avonds te snel begint af te koelen? Meestal wordt het terras dan noodgedwongen verlaten. Maar met een infrarood terrasverwarming erbij wordt het een heel ander verhaal…

Dankzij een infrarood terrasverwarmer kun je ’s avonds veel langer blijven zitten en geniet je ook op minder warme dagen volop van jouw terras. Zo’n infrarood terrasverwarmer is bijzonder energiezuinig en richt zijn warmte rechtstreeks op mensen en objecten. Om die reden doet het effect sterk denken aan dat van zonnestralen, maar dan zonder de gevaarlijke straling.

Terrasverwarming

Infrarood terrasverwarmingen zijn efficiënt en energiezuinig

In vergelijking met andere verwarmingssystemen is infrarood terrasverwarming veruit de efficiëntste en meest energiezuinige verwarming. Bovendien is de technologie volkomen veilig, omdat er geen ontvlambare brandstoffen aan te pas komen.

Een infrarood terrasverwarming is verkrijgbaar in heel wat uitvoeringen en stijlen. Zo kan je kiezen voor een model dat tegen de gevel of onder het afdak gemonteerd wordt. Er bestaan verplaatsbare exemplaren op een staander of in de vorm van een elegant zuiltje. En wat als je wel het effect van de verwarming wil ervaren, maar ze zo min mogelijk wil zien? In dat geval kies je het beste voor een model dat geïntegreerd kan worden in een tuintafel. Tot slot bestaan er ook nog modellen die gemakkelijk onder een parasol kunnen opgehangen worden.

De meeste infrarood terrasverwarming laat zich eenvoudig installeren en zijn robuust en waterdicht. Zo hoef jij je geen zorgen te maken als er een Belgische stortbui losbarst.

Hoeveel vermogen heeft jouw infrarood terrasverwarming nodig?

Afhankelijk van de grootte van jouw terras en de manier waarop het ingedeeld is, heeft een infrarood terrasverwarming minder of meer vermogen nodig. Gebruik volgende wattages als uitgangspunt:

1-Terras tot 6 m2: Infrarood verwarming van 1.500 watt

2-Terras tussen de 6 en 10 m2: Infrarood verwarming van 2.500 watt

3-Terras tussen de 10 en 16 m2: Infrarood verwarming van 3.000 watt

terrasverwarming

Geniet met infrarood warmte van je terras

Wanneer je op een koude avond op het terras wilt zitten, waardeer je de gegarandeerde warmte van de infrarood A merk heater. Het verhoogt namelijk onmiddellijk de waargenomen buiten temperatuur met zo’n 8 tot 10 graden Celsius.

Voor de meeste mensen geldt dat je niet met 15 graden buiten gaat zitten. Wanneer je de korte golf terrasverwarming aanzet stijgt de gevoel temperatuur direct naar 23 tot 25 graden. Bij deze warme temperatuur geniet je nog urenlang van je terras.

Doordat de elektrische terrasverwarming gebruikt maakt van krachtige infrarood stralen, wordt de warmte niet onderbroken door luchtbewegingen, zoals wind. Dit in tegenstelling tot een terrasverwarmer op gas of een gewone elektrische verwarming terras waarbij de lucht wordt verwarmd. Eén windvlaag en de warmte waait weg.

De beste terrasverwarming

De beste terrasverwarming voor buiten is de infrarood heater met de kortegolf infrarood. Je herkent deze stralers aan het zichtbare, voorheen meestal roodachtige licht, dat de emitters uitstralen. Ze worden ook vaak heldere emitters genoemd.

De korte golf infrarood terras verwarming geeft instant warmte af. Dit betekent dat zodra je de heater aanzet je direct geniet van de warmte. Vergelijkbaar met de zon, het voelt namelijk alsof je van de schaduw in de zon loopt waarbij je direct de warmte op je lichaam voelt.

De lange of middengolf infrarood panelen warmen iets langzamer op. Infrarood verwarming zet vervolgens tenminste 92% van de energie om in warmte. Zelfs buiten op het terras, balkon of tuin. Geniet het hele jaar van je terras met de elektrische terrasverwarmers infrarood.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Vraag en Antwoord

Infrarood terrasverwarming werkt middels korte golf infrarood straling. De korte golf stralen zijn niet gevoelig voor wind of luchtbewegingen. De directe warmte dringt diep in de huid door, waardoor je het warm krijgt. De objecten slaan de warmte af en weerkaatsen deze terug. Je voelt van alle kanten warmte.

Infrarood terrasverwarming is speciaal ontwikkeld zodat je het hele jaar door kan genieten van een warm buiten terras. Geschikt voor particulieren, maar ook voor professioneel gebruik in de horeca.

Verwarming buiten plaatsen zorgt ervoor dat je het hele jaar door warm op het terras zit. De terras verwarming van de Warmteshop met korte golf infrarood straling is niet wind gevoelig. Je kan buiten nog lang en warm genieten. 

Verwarming voor buiten zodat je het hele jaar kan genieten van een warm terras. Verwarming voor buiten is in verschillenden soorten te koop. Zoals gas heater, elektrische terrasverwarming en infrarood terrasverwarming. Infrarood heaters zijn niet gevoelig voor wind. Ze bieden het hoogste rendement tot 92% en zijn daarmee duurzaam in verbruik. 

Nee, de warmte waait niet weg met infrarood terrasverwarming. De korte golf infrarood terrasverwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen. Je voelt de infrarood straling je lichaam doordringen. Daarnaast zijn de korte golf infrarood terrasverwarming niet gevoelig voor wind bewegingen. 

Ja, de terrasverwarming is waterdicht als het tenminste een IPX5 klasse heeft. De Star Progetti infrarood stralers zijn bijvoorbeeld allemaal waterdicht. Als het regent of sneeuwt hoef je de heater niet naar binnen te halen. Veilig, duurzaam en mooi om te zien.

Een horeca terrasverwarming zijn krachtige infrarood stralers die een hoger vermogen hebben dan de particuliere terras verwarming. Ze maken gebruik van de korte golf infrarood straling. Deze hoogwaardige technologie verwarmt met gemak de gasten op het terras en is niet gevoelig voor wind.

Ja, gezondheid en infrarood verwarming is een goede combinatie. Het is niet voor niets dat infrarood ook in kritieke omgevingen wordt gebruikt, zoals operatiekamers in ziekenhuizen. De lange golf infrarood c-straling heeft een therapeutisch effect op ons lichaam. Ze beschermen o.a. de huid, verhoogt de doorbloeding, stimuleert het metabolisme en versterkt het immuunsysteem.

Ja, infrarood verwarming is veilig voor volwassenen, kinderen en dieren. De infrarood straling is gezond voor ons lichaam. Verbrandingsgevaar is uitgesloten door de extra hitte beveiliging. Mocht het infrarood paneel te warm worden, dan slaat deze automatisch uit. 

Ja, een verwarming kan zeker ongezond zijn. Traditionele verwarmingssystemen verwarmen de lucht in een kamer, waardoor de luchtvochtigheid sterk daalt. Dit leidt tot droge keel, hoesten, hoofdpijn en verminderde weerstand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. De luchtvochtigheid blijft op perfect niveau, geen luchtcirculatie met rondzwevende stofdeeltjes en bacteriën. Gezonde warmte met infrarood verwarming. 

Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming omdat de muren drogen. Niet de lucht maar de vloer, muren en personen worden verwarmd. De vloer voelt minder koud en de wanden drogen sneller. Droge muren voorkomen schimmelvorming.

Infrarood verwarming is de toekomst, omdat je niet meer afhankelijk bent van de fossiele brandstoffen. Infrarood is de milieu vriendelijke manier van verwarming op elektriciteit. 

De gasloze verwarmingsoplossing is infrarood verwarming. Verwarm jouw huis, kantoor of industrieel pand met de zuinige en duurzame infrarood panelen. Bij gebruik van groene stroom heb je geen CO2 uitstoot. Spaarzaam en goed voor het milieu.

De meest gezonde manier van verwarmen is met infraroodverwarming. De onschadelijke lange golf infrarood straling heeft een therapeutische werking op ons lichaam. Het is ook niet voor niets dat infrarood al jaren wordt gebruikt in verschillende medische toepassingen. 

obelisk 1 1

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming