fbpx

Infrarood terrasverwarming geniet meer

Terras Warmtepaneel kopen

Belgen maken er een nationale sport van om massaal hun terras op te zoeken zodra het zonnetje zijn warmte laat voelen. Maar wat als de zon eens niet van de partij is? Of wat als het ’s avonds te snel begint af te koelen? Meestal wordt het terras dan noodgedwongen verlaten. Maar met een infrarood terrasverwarming erbij wordt het een heel ander verhaal…

Dankzij een infrarood terrasverwarmer kun je ’s avonds veel langer blijven zitten en geniet je ook op minder warme dagen volop van jouw terras. Zo’n infrarood terrasverwarmer is bijzonder energiezuinig en richt zijn warmte rechtstreeks op mensen en objecten. Om die reden doet het effect sterk denken aan dat van zonnestralen, maar dan zonder de gevaarlijke straling.

Terrasverwarming

Infrarood terrasverwarmingen zijn efficiënt en energiezuinig

In vergelijking met andere verwarmingssystemen is infrarood terrasverwarming veruit de efficiëntste en meest energiezuinige verwarming. Bovendien is de technologie volkomen veilig, omdat er geen ontvlambare brandstoffen aan te pas komen.

Een infrarood terrasverwarming is verkrijgbaar in heel wat uitvoeringen en stijlen. Zo kan je kiezen voor een model dat tegen de gevel of onder het afdak gemonteerd wordt. Er bestaan verplaatsbare exemplaren op een staander of in de vorm van een elegant zuiltje. En wat als je wel het effect van de verwarming wil ervaren, maar ze zo min mogelijk wil zien? In dat geval kies je het beste voor een model dat geïntegreerd kan worden in een tuintafel. Tot slot bestaan er ook nog modellen die gemakkelijk onder een parasol kunnen opgehangen worden.

De meeste infrarood terrasverwarming laat zich eenvoudig installeren en zijn robuust en waterdicht. Zo hoef jij je geen zorgen te maken als er een Belgische stortbui losbarst.

Hoeveel vermogen heeft jouw infrarood terrasverwarming nodig?

Afhankelijk van de grootte van jouw terras en de manier waarop het ingedeeld is, heeft een infrarood terrasverwarming minder of meer vermogen nodig. Gebruik volgende wattages als uitgangspunt:

1-Terras tot 6 m2: Infrarood verwarming van 1.500 watt

2-Terras tussen de 6 en 10 m2: Infrarood verwarming van 2.500 watt

3-Terras tussen de 10 en 16 m2: Infrarood verwarming van 3.000 watt

terrasverwarming

Geniet met infrarood warmte van je terras

Wanneer je op een koude avond op het terras wilt zitten, waardeer je de gegarandeerde warmte van de infrarood A merk heater. Het verhoogt namelijk onmiddellijk de waargenomen buiten temperatuur met zo’n 8 tot 10 graden Celsius.

Voor de meeste mensen geldt dat je niet met 15 graden buiten gaat zitten. Wanneer je de korte golf terrasverwarming aanzet stijgt de gevoel temperatuur direct naar 23 tot 25 graden. Bij deze warme temperatuur geniet je nog urenlang van je terras.

Doordat de elektrische terrasverwarming gebruikt maakt van krachtige infrarood stralen, wordt de warmte niet onderbroken door luchtbewegingen, zoals wind. Dit in tegenstelling tot een terrasverwarmer op gas of een gewone elektrische verwarming terras waarbij de lucht wordt verwarmd. Eén windvlaag en de warmte waait weg.

De beste terrasverwarming

De beste terrasverwarming voor buiten is de infrarood heater met de kortegolf infrarood. Je herkent deze stralers aan het zichtbare, voorheen meestal roodachtige licht, dat de emitters uitstralen. Ze worden ook vaak heldere emitters genoemd.

De korte golf infrarood terras verwarming geeft instant warmte af. Dit betekent dat zodra je de heater aanzet je direct geniet van de warmte. Vergelijkbaar met de zon, het voelt namelijk alsof je van de schaduw in de zon loopt waarbij je direct de warmte op je lichaam voelt.

De lange of middengolf infrarood panelen warmen iets langzamer op. Infrarood verwarming zet vervolgens tenminste 92% van de energie om in warmte. Zelfs buiten op het terras, balkon of tuin. Geniet het hele jaar van je terras met de elektrische terrasverwarmers infrarood.