Infrarood verwarming met LED
infrarood verwarming met led verlichting
Infrarood verwarming met LED
infrarood verwarming met led verlichting

Infrarood verwarming met led verlichting

infrarood verwarming met led verlichting

Hoewel de voordelen van infrarood verwarming steeds bekender worden, weten weinig mensen dat je infrarood verwarming met led verlichting kan combineren. Afhankelijk van de locatie in je woning en je persoonlijke voorkeuren, kies je best voor directe of indirecte led verlichting.

Directe of indirecte led verlichting?

Directe verlichting dient in de eerste plaats om je ruimte op een functionele, praktische manier te verlichten. Bij indirecte verlichting weerkaatst het licht eerst tegen een oppervlakte , zoals de muur of het plafond. Daardoor oogt het licht zachter en zorgt het voor een aangename sfeer.

Ook voor spiegels en glasplaten met infrarood verwarming

Eender welke infrarood verwarming – ook exemplaren met een spiegel of glasplaat aan de voorzijde – kan worden uitgerust met led verlichting. Bovendien kan de verlichting subtiel worden weggewerkt rondom het paneel, zodat de leds niet zichtbaar zijn als ze uit staan.

Een bekend pluspunt van infrarood verwarmingssystemen is dat ze op maat kunnen gemaakt worden. Gelukkig geldt dat ook voor de in te bouwen led verlichting. Zo kan je kiezen voor gewone, witte verlichting of kan je extra sfeer brengen met gekleurde leds. Met die laatste kan je een specifieke lichtkleur naar keuze instellen – je krijgt een handige afstandsbediening meegeleverd – of je kan de lichtkleur op een dynamische manier laten veranderen.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een specifieke lichtsterkte. Als je enkel een subtiel, indirect lichteffect wenst, volstaat een beperkte lichtsterkte. Maar als je de led verlichting ook wil gebruiken als directe lichtbron, heb je krachtigere leds nodig. Hoe dan ook verbruikt led verlichting bijzonder weinig energie, dus ook in dat opzicht is het een ideale partner voor je infrarood verwarming.

 Twee vliegen in één klap

Door je verlichting – of een gedeelte ervan – te integreren in je infrarood verwarming hou je meer vrije ruimte over aan je muren. Dat brengt meer rust in het interieur, al kan je de vrijgekomen ruimte natuurlijk ook inpalmen om extra fotokaders of schilderijen op te hangen. Een ander pluspunt is dat je slechts één stroomkabel nodig hebt waarmee je zowel de infrarood verwarming als de led verlichting kunt voeden.

infraroodverwarming met ledverlichting
Combineer je infrarood verwarming met LED verlichting

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *