fbpx

Gebruik domotica om je infrarood verwarming aan te sturen

Domotica infrarood panelen

Infrarood verwarming aansturen met domotica

Uw Infrarood verwarming aansturen met domotica systemen. Infrarood verwarmingssystemen hebben heel wat in hun mars. Zo zijn ze praktisch, energiezuinig en compact. Een belangrijk pluspunt is dat ze hun warmte rechtstreeks op personen en objecten afstralen, wat zorgt voor een aangenaam  gevoel. Maar het wordt nog beter, want vandaag zijn er ook infrarood verwarmingen verkrijgbaar die je perfect kan integreren in een domotica systeem…

systeemplafond verwarming

De voordelen van domotica

Eenvoudig gezegd maakt domotica – andere benamingen zijn home automation, smart home of intelligente woning – je leven een stuk makkelijker en veiliger. Daarbij laten de meeste systemen je ook toe om energie te besparen. Een domotica systeem maakt het mogelijk om de diverse technische installaties en systemen in je woning op een eenvoudige en eenvormige manier te bedienen en gebruiken. Denk hierbij aan verlichting, videoparlofonie, toegangscontrole, camera’s, alarmsystemen, audio & video, verluchting, enzovoort.

En wat met uw infrarood verwarming?

Vandaag is het ook mogelijk om de infrarood verwarmingspanelen in uw woning te integreren in uw domotica systeem. Zo kunt u alle panelen bedienen vanop eender welke locatie in uw woning. U hoeft dus niet eens uit uw zetel te komen om de temperatuur aan te passen! Het is zelfs mogelijk om het systeem te sturen wanneer u afwezig bent. Zo kan u in de winter uw woning alvast laten opwarmen voor u thuiskomt. Ook kan u het energieverbruik van uw verwarming in de gaten houden. Met een domotica systeem kan je het verbruik – per dag of per jaar, wat je maar wil – voor elk verwarmingspaneel apart opvragen. Nodeloos energie verbruiken is er dus niet meer bij.

Met of zonder kabels?

De meeste domotica systemen werken naar keuze met bekabeling of draadloos. Als je bouwt of verbouwt kun je de bekabeling op de juiste plaatsen voorzien, maar in alle andere gevallen kun je zo’n systeem beter draadloos aansturen. Dat kan via een draagbaar Touch screen en/of via je smartphone of tablet.

Meer weten over infrarood verwarmingssystemen en over de mogelijkheden om deze te koppelen aan een domotica of home automation systeem? Bel ons alle dagen behalve zondag vrijblijvend tussen 09u en 18u op +32 (0)51 49 01 69 

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!