warmteshop logo

Slim en efficiënt verwarmen met infrarood panelen

Infrarood panelen

In vergelijking met moderne infrarood panelen vertonen traditionele verwarmingstoestellen – zoals radiatoren – nogal wat nadelen. Zo duurt het vaak erg lang vooraleer ze in staat zijn om een aangename gevoelstemperatuur te creëren. Dat komt omdat zo’n toestellen eerst het grootste deel van de lucht in een kamer moeten opwarmen. Pas daarna begin je de warmte ook zelf te voelen. Een bijkomend probleem is dat warme lucht stijgt, zodat eerst het bovenste gedeelte van de kamer verwarmd wordt. Het mag duidelijk zijn dat deze verwarmingstechniek eigenlijk achterhaald is en ook allesbehalve efficiënt is.

Daardoor kost het niet alleen veel tijd om een ruimte op te warmen, maar gaat er ook veel energie verloren. En dat is nog niet alles, want de opgewarmde lucht droogt teveel uit en bevat vaak te weinig zuurstof. Dit zorgt voor typische symptomen zoals een droge keel, hoesten en hoofdpijn. Deze worden gewoonlijk aan het winterweer toegeschreven, maar vaak zit ook het verwarmingssysteem er voor iets tussen…

werkplaats verwarming

Wat infrarood panelen anders en beter doen

Vandaag zijn er gelukkig ‘slimme’ infrarood verwarmingssystemen beschikbaar, die veel efficiënter met energie omgaan en die tegelijk ook voor een meer natuurlijk en aangenaam warmtegevoel zorgen. Het belangrijkste verschil met traditionele toestellen is dat een infrarood verwarming niet de lucht in een kamer verwarmt, maar haar warmte rechtstreeks straalt naar mensen en voorwerpen. Het warmtegevoel doet denken aan dat van de zon, maar dan zonder de gevaarlijke UV-straling. Infrarood verwarmingen zorgen ervoor dat het sneller aangenaam warm aanvoelt, terwijl ze minder energie verbruiken.  Daarbij voorkomen ze dat de lucht uitdroogt.

Of kies je liever voor een spiegel of elegante fotokader tegen de muur?

Omdat ze compact zijn en niet op een centraal buizenstelsel moeten aangesloten worden, kunnen een infrarood verwarmingen zonder veel moeite geïnstalleerd worden. Dat maakt ze net zo geschikt voor nieuwbouwprojecten als voor bestaande woningen. Een infrarood verwarmingselement bestaat uit niet meer dan een dun, elegant paneel dat makkelijk aan de muur kan opgehangen worden. Dat kan dicht bij de vloer zijn, zoals een radiator, maar je kan de panelen ook veel hoger tegen de wand hangen. In dat opzicht is het goed om weten dat er ook panelen met ingebouwde led verlichting beschikbaar zijn en dat er modellen bestaan met het uitzicht van een spiegel of een foto of schilderij. Het is dus perfect mogelijk om infrarood verwarming te integreren in je woning op een volkomen onzichtbare manier.

Wil je graag meer informatie over infrarood verwarmingssystemen? Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte of een thuisbezoek.

Vraag en Antwoord

Je krijgt een gratis warmteberekening ter waarde van 150 euro als je bij de Warmteshop een offerte aanvraagt. 

De kwaliteit van infrarood verwarming is van belang voor het behalen van een hoog rendement bij een zo laag mogelijk verbruik. De Warmteshop levert alleen hoogstaande kwaliteit infrarood verwarming van A-merken.

De nieuwe verwarming technologie is de door gebruik te maken van infrarood straling. De infrarood verwarming zet de energie om in warme infrarood stralen. En wel op zo’n wijze dat deze uiterst energie zuinig zijn. In combinatie met groene stroom stoot je ook geen CO2 uit. 

Infrarood verwarming heeft verschillende mogelijkheden, voor iedere ruimte is er wel een geschikte infrarood oplossing. Infrarood verwarming systeem voor woningbouw, industrie, scholen en zelfs kerken. 

Een verwarming die niet opvalt is modern en heet infrarood verwarming. Het onopvallende warmtepaneel is verkrijgbaar in vele soorten. Zoals de onopvallende RAL kleuren paneel, infrarood paneel als krijtbord, infrarood foto paneel, spiegel verwarming en infrarood verwarming in het plafond. 

Verwarming op elektriciteit met infrarood bespaar je op het energie verbruik. Daarnaast ben je met elektrische verwarming onafhankelijk van de fossiele brandstoffen.  

De voordelen van infrarood panelen aan het plafond zijn dat je een maximale warmte verspreiding hebt, omdat de warmte van boven komt. Daarnaast profiteer je gelijk van een warme vloer. Aan het plafond is ook meer vrije ruimte dan aan de muur.

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?