fbpx

Slim en efficiënt verwarmen met infrarood panelen

Infrarood panelen

In vergelijking met moderne infrarood panelen vertonen traditionele verwarmingstoestellen – zoals radiatoren – nogal wat nadelen. Zo duurt het vaak erg lang vooraleer ze in staat zijn om een aangename gevoelstemperatuur te creëren. Dat komt omdat zo’n toestellen eerst het grootste deel van de lucht in een kamer moeten opwarmen. Pas daarna begin je de warmte ook zelf te voelen. Een bijkomend probleem is dat warme lucht stijgt, zodat eerst het bovenste gedeelte van de kamer verwarmd wordt. Het mag duidelijk zijn dat deze verwarmingstechniek eigenlijk achterhaald is en ook allesbehalve efficiënt is.

Daardoor kost het niet alleen veel tijd om een ruimte op te warmen, maar gaat er ook veel energie verloren. En dat is nog niet alles, want de opgewarmde lucht droogt teveel uit en bevat vaak te weinig zuurstof. Dit zorgt voor typische symptomen zoals een droge keel, hoesten en hoofdpijn. Deze worden gewoonlijk aan het winterweer toegeschreven, maar vaak zit ook het verwarmingssysteem er voor iets tussen…

werkplaats verwarming

Wat infrarood panelen anders en beter doen

Vandaag zijn er gelukkig ‘slimme’ infrarood verwarmingssystemen beschikbaar, die veel efficiënter met energie omgaan en die tegelijk ook voor een meer natuurlijk en aangenaam warmtegevoel zorgen. Het belangrijkste verschil met traditionele toestellen is dat een infrarood verwarming niet de lucht in een kamer verwarmt, maar haar warmte rechtstreeks straalt naar mensen en voorwerpen. Het warmtegevoel doet denken aan dat van de zon, maar dan zonder de gevaarlijke UV-straling. Infrarood verwarmingen zorgen ervoor dat het sneller aangenaam warm aanvoelt, terwijl ze minder energie verbruiken.  Daarbij voorkomen ze dat de lucht uitdroogt.

Of kies je liever voor een spiegel of elegante fotokader tegen de muur?

Omdat ze compact zijn en niet op een centraal buizenstelsel moeten aangesloten worden, kunnen een infrarood verwarmingen zonder veel moeite geïnstalleerd worden. Dat maakt ze net zo geschikt voor nieuwbouwprojecten als voor bestaande woningen. Een infrarood verwarmingselement bestaat uit niet meer dan een dun, elegant paneel dat makkelijk aan de muur kan opgehangen worden. Dat kan dicht bij de vloer zijn, zoals een radiator, maar je kan de panelen ook veel hoger tegen de wand hangen. In dat opzicht is het goed om weten dat er ook panelen met ingebouwde led verlichting beschikbaar zijn en dat er modellen bestaan met het uitzicht van een spiegel of een foto of schilderij. Het is dus perfect mogelijk om infrarood verwarming te integreren in je woning op een volkomen onzichtbare manier.

Wil je graag meer informatie over infrarood verwarmingssystemen? Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte of een thuisbezoek.

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!