fbpx

E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen

E-peil van 0

E-peil van 0, de droom van elke bouwheer.  Is dit E-peil te halen indien je de woning wil verwarmen met infrarood panelen?
Infrarood verwarming in een woning is voor vele EPB consulenten een onbekend gegeven.  Maar met de nieuwe normering van EPB 2.0 in zicht waar men pleit voor een zo laag mogelijk energieverbruik en CO2-uitstoot, zal infrarood verwarming de ideale partner worden om de huizen van de toekomst te verwarmen.

E0 woning met infrarood verwarming

Voor een klant die met infrarood panelen wou werken, kreeg onze EPB consulent de opdracht om een E-peil van 0 te bekomen bij de berekening van van zijn woning. Vooral door de keuze van het type verwarming, en het ontbreken van de factor infrarood verwarming in de EPB software, was dit voor de EPB consulent een extra uitdaging. Alle registers werden opengetrokken om deze doelstelling te behalen.

plafondverwarming ervaringen

Isolatie als primaire factor

Zelfs zonder infrarood verwarming is het belangrijk om je woning zo goed mogelijk te isoleren.  Zeker als je een E-peil van 0 wil behalen moet vooral de buitenschil goed ingepakt worden. zo werden de buitenmuren voorzien van 10 cm PUR + 24 cm minerale wol. De vloer kreeg 12 cm gespoten PUR. Ook het dak werd voorzien van 10 cm PUR met 22 cm minerale wol.  Tot slot werden houten raamprofielen voorzien met driedubbel glas met een lage G-waarde.

Infrarood verwarming

Door dat men de woning met infrarood panelen verwarmt spreekt men niet meer van een centrale verwarming, maar van een lokale verwarming. De warmte wordt opgewekt op de plaats waar ze wordt afgegeven en waar ze nodig is. Het voordeel hiervan is dat elke ruimte individueel aan te sturen is, zodat er geen warmteverliezen optreden.  Zelfs in vergelijking met accumulatoren hebben infrarood panelen een enorm voordeel doordat er geen bijkomende verliezen zijn voor de opslag van de warmte.

zonnepanelen met infrarood verwarming

Energie neutraal met zonnepanelen

Doordat een infrarood paneel  als voeding elektriciteit heeft werd er geopteerd voor een PV installatie van 10 Kw welke ongeveer 8000 kWh aan elektriciteit op jaarbasis produceert. Na een evaluatie periode van 2 jaar merken we dat deze zonnepanelen  meer produceren dan wat er nodig is om er te kunnen wonen en verwarmen. We mogen dus stellen dat dit huis meer dan energie neutraal is.

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!