warmteshop logo

Kan een verwarming eigenlijk (on)gezond zijn?

Gezonde verwarming

Verwarmingssystemen worden meestal beoordeeld op basis van energieverbruik, milieu-impact en betrouwbaarheid. Maar wist je dat je verwarming ook invloed op je gezondheid kan hebben?

Traditionele verwarmingstoestellen verwarmen de lucht in een kamer, waardoor de luchtvochtigheid sterk daalt. Dit leidt tot typische kwaaltjes, zoals een droge keel, hoesten, hoofdpijn  en een verminderde weerstand. Opmerkelijk daarbij is dat deze symptomen meestal worden toegeschreven aan het koude weer, maar vaak is het ‘ongezonde’ verwarmingssysteem de echte oorzaak…

Ecaros-metal-019

Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn wel een aantal middeltjes die het probleem proberen aan te pakken, maar die zijn weinig efficiënt. Luchtbevochtigers werken beter, maar die verbruiken dan weer veel energie. In plaats van te proberen om het probleem op te lossen, kan je het ook voorkomen. Dat kan door te kiezen voor een moderne infrarood verwarming. Zo’n verwarming verwarmt niet de lucht in een kamer – en droogt deze dus ook niet uit-, maar straalt zijn warmte rechtstreeks naar mensen en voorwerpen. Het werkingsprincipe doet en beetje denken aan de warmte van zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-straling.

Infrarood verwarming is daarbij ook energiezuinig, efficiënt en betrouwbaar. Een ander belangrijk punt is dat infrarood verwarming voorkomt dat stof en huisstofmijt vrij kunnen circuleren in de woning. Dat heeft een positief effect op de luchtwegen en helpt  astma en hooikoorts voorkomen.

Infraroodstraling heeft ook een verkwikkend effect op spier- en gewrichtspijnen en bevordert de bloedcirculatie. Het is niet voor niets dat infrarood technologie al vele jaren toegepast wordt in de medische sector.

Eenvoudige installatie

Moderne infrarood panelen zijn compact  en hebben een elegante uitstraling, waardoor ze zowel in moderne als in klassieke interieurs passen. En omdat ze enkel op de stroom moeten worden aangesloten, kunnen ze eenvoudig geïnstalleerd worden.

Meer weten over infrarood verwarming? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of vraag om een offerte of een thuisbezoek.

Oprichter warmteshop Eugene Verbraak

Warmteshop is marktleider in infrarood verwarming. Wij hebben meer dan 30 winkels en showrooms over de ganse Benelux. Je kan online infrarood panelen kopen in onze webshop. Energiezuinige en hoog kwalitatieve verwarmingen voor huis en bedrijfspanden.

Eugene Verbraak
Directeur oprichter

Vraag en Antwoord

Ja, gezondheid en infrarood verwarming is een goede combinatie. Het is niet voor niets dat infrarood ook in kritieke omgevingen wordt gebruikt, zoals operatiekamers in ziekenhuizen. De lange golf infrarood c-straling heeft een therapeutisch effect op ons lichaam. Ze beschermen o.a. de huid, verhoogt de doorbloeding, stimuleert het metabolisme en versterkt het immuunsysteem.

Ja, infrarood verwarming is veilig voor volwassenen, kinderen en dieren. De infrarood straling is gezond voor ons lichaam. Verbrandingsgevaar is uitgesloten door de extra hitte beveiliging. Mocht het infrarood paneel te warm worden, dan slaat deze automatisch uit. 

Ja, een verwarming kan zeker ongezond zijn. Traditionele verwarmingssystemen verwarmen de lucht in een kamer, waardoor de luchtvochtigheid sterk daalt. Dit leidt tot droge keel, hoesten, hoofdpijn en verminderde weerstand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. De luchtvochtigheid blijft op perfect niveau, geen luchtcirculatie met rondzwevende stofdeeltjes en bacteriën. Gezonde warmte met infrarood verwarming. 

Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming omdat de muren drogen. Niet de lucht maar de vloer, muren en personen worden verwarmd. De vloer voelt minder koud en de wanden drogen sneller. Droge muren voorkomen schimmelvorming.

Infrarood verwarming is de toekomst, omdat je niet meer afhankelijk bent van de fossiele brandstoffen. Infrarood is de milieu vriendelijke manier van verwarming op elektriciteit. 

De gasloze verwarmingsoplossing is infrarood verwarming. Verwarm jouw huis, kantoor of industrieel pand met de zuinige en duurzame infrarood panelen. Bij gebruik van groene stroom heb je geen CO2 uitstoot. Spaarzaam en goed voor het milieu.

De meest gezonde manier van verwarmen is met infraroodverwarming. De onschadelijke lange golf infrarood straling heeft een therapeutische werking op ons lichaam. Het is ook niet voor niets dat infrarood al jaren wordt gebruikt in verschillende medische toepassingen. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?