fbpx

Kan een verwarming eigenlijk (on)gezond zijn?

Gezonde verwarming

Verwarmingssystemen worden meestal beoordeeld op basis van energieverbruik, milieu-impact en betrouwbaarheid. Maar wist je dat je verwarming ook invloed op je gezondheid kan hebben?

Traditionele verwarmingstoestellen verwarmen de lucht in een kamer, waardoor de luchtvochtigheid sterk daalt. Dit leidt tot typische kwaaltjes, zoals een droge keel, hoesten, hoofdpijn  en een verminderde weerstand. Opmerkelijk daarbij is dat deze symptomen meestal worden toegeschreven aan het koude weer, maar vaak is het ‘ongezonde’ verwarmingssysteem de echte oorzaak…

Ecaros-metal-019

Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn wel een aantal middeltjes die het probleem proberen aan te pakken, maar die zijn weinig efficiënt. Luchtbevochtigers werken beter, maar die verbruiken dan weer veel energie. In plaats van te proberen om het probleem op te lossen, kan je het ook voorkomen. Dat kan door te kiezen voor een moderne infrarood verwarming. Zo’n verwarming verwarmt niet de lucht in een kamer – en droogt deze dus ook niet uit-, maar straalt zijn warmte rechtstreeks naar mensen en voorwerpen. Het werkingsprincipe doet en beetje denken aan de warmte van zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-straling.

Infrarood verwarming is daarbij ook energiezuinig, efficiënt en betrouwbaar. Een ander belangrijk punt is dat infrarood verwarming voorkomt dat stof en huisstofmijt vrij kunnen circuleren in de woning. Dat heeft een positief effect op de luchtwegen en helpt  astma en hooikoorts voorkomen.

Infraroodstraling heeft ook een verkwikkend effect op spier- en gewrichtspijnen en bevordert de bloedcirculatie. Het is niet voor niets dat infrarood technologie al vele jaren toegepast wordt in de medische sector.

Eenvoudige installatie

Moderne infrarood panelen zijn compact  en hebben een elegante uitstraling, waardoor ze zowel in moderne als in klassieke interieurs passen. En omdat ze enkel op de stroom moeten worden aangesloten, kunnen ze eenvoudig geïnstalleerd worden.

Meer weten over infrarood verwarming? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of vraag om een offerte of een thuisbezoek.

Oprichter warmteshop Eugene Verbraak

Warmteshop is marktleider in infrarood verwarming. Wij hebben meer dan 30 winkels en showrooms over de ganse Benelux. Je kan online infrarood panelen kopen in onze webshop. Energiezuinige en hoog kwalitatieve verwarmingen voor huis en bedrijfspanden.

Eugene Verbraak
Directeur oprichter

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!