fbpx

3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming voor je interieur

Infrarood verwarming interieur

Verwarm jij je huis met infraroodverwarming? Dan profiteer je van heel wat voordelen. Zo is het erg rendabel, energiezuinig én duurzaam. Dat wist je misschien al. Maar wist je ook al dat, naast al die voordelen voor het milieu, infraroodverwarming ook nog eens een super investering is voor het interieur van je woning? Het is namelijk niet alleen mooi en plaatsbesparend, maar ook nog eens gezond én comfortabel. Lees er alles over.

Een veilige en gezonde manier van verwarmen

Veilig verwarmen, dat is een must. Je wilt je natuurlijk niet kunnen verbranden aan een gloeiend hete radiator. Of denk maar eens aan het risico van CO-vergiftigingen, en de problemen die zelfs het kleinste gaslek met zich mee kan brengen. Infraroodpanelen zijn super veilig. De panelen gebruiken infrarood straling om objecten en personen in de ruimte op te warmen. Daardoor worden de panelen zelf nooit zo warm dat je je eraan kan verbranden. Een aangename warmte, zonder dat de panelen dus enorm heet worden. En dat is ideaal!

Bovendien is infraroodverwarming ook gezond. Omdat infrarood straling niet de lucht opwarmt wordt er geen stof rondgeblazen in de ruimte. Dat is een groot voordeel voor astmapatiënten. De lucht wordt ook niet uitgedroogd, waardoor je, zelfs in de winter, geen last krijgt van een droge keel, of gedehydrateerde ogen. Wil dat zeggen dat de ruimte niet warm genoeg wordt? Absoluut niet, want de infraroodstraling verwarmt net enkel datgene dat écht verwarmd moet worden, waardoor de volledige ruimte vanzelf warm wordt, alsof de zon lekker warm binnenschijnt.

Ecaros-metal-019

Het mooiste effect en de minste ruimte

Infrarood panelen komen in allerlei maten, voor verschillende kamers in je woning. Heel klein, net iets groter, of toch een relatief groot paneel. Je kiest gewoon voor de grootte die het best past in je woning. En dat is niet alles. Je kiest ook zelf je eigen afwerking. Zo zijn er witte glazen panelen, voor de moderne woning. Liever een natuurlijke uitstraling? Ook dat is mogelijk. Je kan zelfs kunst integreren in het paneel. Zo doet je infrarood paneel niet alleen dienst als verwarmingselement, maar ook als decoratie. In de badkamer maak je zelfs gebruik van een spiegelpaneel, die je hele badkamer verwarmt, terwijl je ineens een mooie spiegel hebt die nooit beslagen is!

De panelen zijn dus altijd al erg compact in vergelijking met traditionele verwarmingslementen. Als je ze ook nog eens multifunctioneel kunt inzetten, dan win je dubbel. Je kan de panelen zelfs aan het plafond bevestigen. Zo nemen ze helemaal geen plek in aan je muren, en creëer je meteen heel wat plaats.

Bovendien zijn de infrarood panelen ook nog eens volledig geruisloos en geurloos. Je kent het wel: na de zomerperiode zet je de verwarming op, en al snel ruik je het stof. Gedurende de ongebruikte periode verstoppen kleine stofdeeltjes zich overal in je verwarming, die op dat moment verbrand worden. Met infraroodverwarming heb je dar geen last van. Ook hoor je geen tikkend geluid, geen lopend water of elektrische golven. Je zet je infraroodpanelen aan, en geniet meteen van een heerlijke warmte, zonder al die nadelen.

De meest comfortabele warmte, toegankelijk voor iedereen

Doordat de lucht niet wordt opgewarmd, maar de objecten en personen in de ruimte, ervaar je meteen een comfortabel warm gevoel. De gelijkmatige warmteverspreiding van je infraroodverwarming creëert binnen enkele minuten een heerlijke gevoelstemperatuur, zonder dat je het té warm krijgt, of dat er een droog gevoel in de ruimte ontstaat. Dat komt omdat infrarood op dezelfde manier werkt als de zon. En daar kan iedereen van genieten, toch?

Daarnaast is infraroodverwarming ook super makkelijk te bedienen met een thermostaat, die je overal waar nodig kan installeren. En het wordt nog beter, want je kan je infrarood verwarming ook aansturen met domotica systemen. Dat maakt alles nog makkelijker. Zo bespaar je in één klap heel wat energie, en vergemakkelijk je de bediening ervan. Ook wanneer je niet eens thuis bent. De ideale oplossing voor als je laat werkt, en ‘s avonds graag in een warm huis binnenkomt.

Benieuwd naar alle voordelen van infraroodverwarming? Kom direct in contact met onze infrarood experts in jouw buurt.

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!