fbpx

Zonnepanelen en infrarood: de verwarming van de toekomst

Infrarood verwarming en zonnepanelen

Infrarood is een elektromagnetische straling die, in aanraking met een ander object warmte produceren. De straling wordt dus automatisch omgezet in warmte, vanaf dat het in contact komt met een object, of een persoon. Die straling werkt niet alleen in een sauna, maar ook bij je thuis. Dat is infrarood verwarming.

Infraroodverwarming, elektrisch?

Infrarood verwarming werkt niet op gas of andere fossiele brandstoffen, maar op elektriciteit. Vergis je niet! Dat maakt van infrarood panelen nog geen puur elektrische verwarming. De elektriciteit is enkel nodig om de aanzet te geven. De straling doet de rest. Veel mensen gaan echter meteen uit van deze gedachte: Elektriciteit, dat betekent een hoog verbruik en dus hoge kosten.

Bovendien zorgt elektrische verwarming ervoor dat je EPB score sterk wordt verlaagd. Vanaf het moment dat je elektriciteit gebruikt om je woning te verwarmen, wordt je afgestraft. Ahja, want je bent een grote verbruiker. Je gebruikt veel elektriciteit, en dat is ouderwets.

Niets is minder waar. Hoewel infrarood verwarming een vorm is van elektrisch verwarmen, is het veel efficiënter dan de traditionele elektrische verwarmingsmethoden. Het verbruik is namelijk veel lager, terwijl het rendement veel hoger ligt. Je hebt namelijk veel minder energie nodig om het lekker warm te krijgen. En dat is allemaal te danken aan de werking van infrarood.

zonnepanelen met infrarood verwarming

Zo warm als de zon

Infraroodstraling verwarmt eerst de personen en objecten in de ruimte. Het heeft zo hetzelfde effect als de zon, zonder de schadelijke uv-straling. Daardoor verwarmt infrarood sneller én beter dan traditionele verwarming. Zo bespaar je al snel tot 30% op je verwarmingskosten.

Veel mensen linken elektrisch verwarmen dus automatisch aan een hoge kost, maar met infrarood verwarming bewijs je het tegendeel. Het is net ecologisch, duurzaam en kostenbesparend, en daarmee de ideale methode om je huis te verwarmen als je energiezuinig wilt leven.

Denk maar eens aan de toekomst. De brandstofprijzen zullen nog sterker stijgen, als het aanbod nog schaarser wordt. Het is aan mij en aan jou om daar zo snel mogelijk van af te stappen. Met infrarood verwarming zet je een stap in de juiste richting. Het is alles behalve ouderwets. Integendeel. Het is innovatief, zeker als je weet dat er verschillende manieren zijn om groene stroom op te wekken.

warmteshop warmtepaneel twee infraroodpanelen groen

Groene stroom en infrarood: de ideale combinatie

Een mooi deel van de Belgische en Nederlandse stroom wordt al opgewekt door alternatieve energie. Je kan ook zelf het heft in handen nemen, door te kiezen voor zonnepanelen. De eigenaars van zonnepanelen profiteren namelijk extra van de voordelen van infrarood verwarming. Zonnepanelen verwerken de energie uit de zon tot elektriciteit. Op die manier verwarm je je woning dus eigenlijk bijna gratis. Als je zelf elektriciteit produceert profiteer je dubbel en dik van infrarood.

Infrarood verwarming is dus de ideale manier om je huis te verwarmen als je zonnepanelen hebt. Mensen met een nieuwbouw- of renovatieproject investeren dus beter niet in fossiele brandstoffen die nefast zijn voor de aarde, maar beter wel in de toekomst. En die toekomst hangt voor een groot stuk vast aan duurzame stroom uit water, wind en zon. Infrarood verwarming maakt slim gebruik van die duurzame energie, door zoveel mogelijk warmte te produceren met zo weinig mogelijk stroom.

Infrarood verwarming bij jouw thuis? Dat kan. Vraag gratis advies aan.

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!