warmteshop logo

Zonnepanelen en infrarood: de verwarming van de toekomst

Infrarood verwarming en zonnepanelen

Infrarood is een elektromagnetische straling die, in aanraking met een ander object warmte produceren. De straling wordt dus automatisch omgezet in warmte, vanaf dat het in contact komt met een object, of een persoon. Die straling werkt niet alleen in een sauna, maar ook bij je thuis. Dat is infrarood verwarming.

Infraroodverwarming, elektrisch?

Infrarood verwarming werkt niet op gas of andere fossiele brandstoffen, maar op elektriciteit. Vergis je niet! Dat maakt van infrarood panelen nog geen puur elektrische verwarming. De elektriciteit is enkel nodig om de aanzet te geven. De straling doet de rest. Veel mensen gaan echter meteen uit van deze gedachte: Elektriciteit, dat betekent een hoog verbruik en dus hoge kosten.

Bovendien zorgt elektrische verwarming ervoor dat je EPB score sterk wordt verlaagd. Vanaf het moment dat je elektriciteit gebruikt om je woning te verwarmen, wordt je afgestraft. Ahja, want je bent een grote verbruiker. Je gebruikt veel elektriciteit, en dat is ouderwets.

Niets is minder waar. Hoewel infrarood verwarming een vorm is van elektrisch verwarmen, is het veel efficiënter dan de traditionele elektrische verwarmingsmethoden. Het verbruik is namelijk veel lager, terwijl het rendement veel hoger ligt. Je hebt namelijk veel minder energie nodig om het lekker warm te krijgen. En dat is allemaal te danken aan de werking van infrarood.

zonnepanelen met infrarood verwarming

Zo warm als de zon

Infraroodstraling verwarmt eerst de personen en objecten in de ruimte. Het heeft zo hetzelfde effect als de zon, zonder de schadelijke uv-straling. Daardoor verwarmt infrarood sneller én beter dan traditionele verwarming. Zo bespaar je al snel tot 30% op je verwarmingskosten.

Veel mensen linken elektrisch verwarmen dus automatisch aan een hoge kost, maar met infrarood verwarming bewijs je het tegendeel. Het is net ecologisch, duurzaam en kostenbesparend, en daarmee de ideale methode om je huis te verwarmen als je energiezuinig wilt leven.

Denk maar eens aan de toekomst. De brandstofprijzen zullen nog sterker stijgen, als het aanbod nog schaarser wordt. Het is aan mij en aan jou om daar zo snel mogelijk van af te stappen. Met infrarood verwarming zet je een stap in de juiste richting. Het is alles behalve ouderwets. Integendeel. Het is innovatief, zeker als je weet dat er verschillende manieren zijn om groene stroom op te wekken.

warmteshop warmtepaneel twee infraroodpanelen groen

Groene stroom en infrarood: de ideale combinatie

Een mooi deel van de Belgische en Nederlandse stroom wordt al opgewekt door alternatieve energie. Je kan ook zelf het heft in handen nemen, door te kiezen voor zonnepanelen. De eigenaars van zonnepanelen profiteren namelijk extra van de voordelen van infrarood verwarming. Zonnepanelen verwerken de energie uit de zon tot elektriciteit. Op die manier verwarm je je woning dus eigenlijk bijna gratis. Als je zelf elektriciteit produceert profiteer je dubbel en dik van infrarood.

Infrarood verwarming is dus de ideale manier om je huis te verwarmen als je zonnepanelen hebt. Mensen met een nieuwbouw- of renovatieproject investeren dus beter niet in fossiele brandstoffen die nefast zijn voor de aarde, maar beter wel in de toekomst. En die toekomst hangt voor een groot stuk vast aan duurzame stroom uit water, wind en zon. Infrarood verwarming maakt slim gebruik van die duurzame energie, door zoveel mogelijk warmte te produceren met zo weinig mogelijk stroom.

Infrarood verwarming bij jouw thuis? Dat kan. Vraag gratis advies aan.

Vraag en Antwoord

Je brengt een bezoek aan een Warmteshop winkel omdat je allereerst deskundig advies krijgt. Ten tweede beantwoorden onze infrarood adviseurs al jouw vragen. En ten derde is een Warmteshop winkel voorzien van een toonzaal waar diverse infrarood panelen al werkend zij uitgestald. Je kan de infrarood verwarming zien en voelen. En als laatste kan een adviseur een warmteberekening voor je maken. 

In een Warmteshop showroom kan je vele verschillende infrarood verwarming modellen zien. De verschillende uitvoeringen van onze infrarood panelen staan al werkend uitgestald in onze Warmteshop showroom. Je kan direct de infrarood warmte zelf ervaren. Bekijk bijvoorbeeld onze foto infrarood verwarming of verwarming met spiegel en verlichting. 

Je kan alle showrooms Warmteshop vinden op de website. Hier staat iedere infrarood verwarming winkel vermeld. Wij hebben ruim 30 showrooms verspreid over de Benelux. 

Een huis met een vide verwarmen regel je met infrarood panelen. Infrarood verwarming kan heel gericht een zone verwarmen. Bij luchtverwarming stijgt de warmte omhoog. In de vide is het warm, maar beneden in de woonkamer blijft het koud. Door je huis met vide te voorzien van infrarood panelen richt je de warmte daar waar de behoefte is. In de vide en de woonkamer. De panelen bedien je apart van elkaar.  

Elektrische verwarming huis is de nieuwe manier van verwarmen door middel van infrarood straling. De infrarood elektrische verwarming huis zijn in vele moderne modellen verkrijgbaar. Zoals spiegelpaneel, krijtbord paneel of badkamer paneel. 

Een infrarood verwarming garage verwarmt direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Het warmt niet de lucht op. Objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze ook weer terug in de ruimte. Als jij je in het bereik bevindt, voel je van alle kanten de intense warmte op je lichaam. 

Infrarood verwarming in de badkamer is zuinig in verbruik en haalt het vocht weg uit de muren. Geen schimmels meer.

Een infrarood verwarming keuken is tegenwoordig zeer populair. Keukens zijn meer dan een plek waar eten wordt gekookt. Het is een plek waar je samenkomt, koffie drinkt en bijpraat met elkaar. Een woonkeuken moet ook lekker warm zijn. Een infrarood paneel is daarvoor uiterst geschikt. Ruimtebesparend en aangenaam warm. 

Infrarood verwarming met led verlichting is een warmte gecombineerd met licht. En dat vanuit één toestel. 

Ja, een infrarood verwarming in een nieuwbouw woning is zeer geschikt als hoofdverwarming. Door de goede isolatie van nieuwbouw huizen heb je maar weinig energie nodig om de binnen temperatuur om een aangenaam niveau te krijgen. Comfortabele warmte en een laag verbruik. 

Ja, een infrarood verwarming voor slaapkamer is zeker nodig. Als je slaapt verlies je veel vocht, wat in het matras en beddengoed trekt. Maar ook in de muren. Vochtige muren zijn ideaal voor schimmels. Met infrarood verwarming heb je geen koude muren, geen vocht en schimmels verdwijnen. Daarnaast geniet je van een uiterst gezonde temperatuur om in te slapen. 

Je kiest voor infraroodverwarming omdat deze energiezuinig is. Een gelijkmatige warmte afgeeft en goed is voor de gezondheid. Daarnaast zijn de infrarood panelen modern en overal toe te passen. 

De voordelen van plafondverwarming met infrarood zijn groot. Ze zijn ruimte besparend, hygiënisch, energiebesparend, esthetische prachtig, eenvoudige installatie en geen onderhoudskosten. Geen luchtcirculatie waardoor de lucht schoon is. 

Zolderverwarming met infrarood is heel goed in staat een zone of koude ruimte in het huis te verwarmen. Nauwelijks opwarmtijd, waardoor je binnen 8 tot 15 minuten geniet van de directe infrarood warmte. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

warmteshop infrarood verwarming studeerkamer

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?