fbpx

Waarom infraroodverwarming de meest gezonde manier van verwarmen is

Infrarood verwarming gezondheid

Verwarming op basis van infrarood straling, is dat wel gezond? Is straling van eender welke vorm niet altijd een beetje slecht voor de gezondheid? Met deze vragen krijgen onze experts regelmatig te maken. En wij beantwoorden ze maar al te graag voor jou, want heel eerlijk: er is geen enkele verwarming gezonder dan infrarood verwarming.

Een natuurlijke ondersteuning voor ons lichaam

Een stevige stelling, maar daarom niet minder waar. Infrarood verwarming heeft een postitief effect op mens en dier. Hoe dat komt? De infraroodstraling van het lange type lopen eigenlijk op een lichaamseigen golflengte, en ondersteunen ons lichaam dus op natuurlijke wijze.

Een versneld genezingsproces

Het is dan ook niet niet voor niets dat infrarood al jaren wordt gebruikt in verschillende medische toepassingen. Ben je al eens langs geweest bij een kinesist? Dan weet je vast al dat het herstellingsproces versneld wordt door infrarood. De warme infraroodstraling verlicht spier- en gewrichtspijn. De geleidelijke opwarming verhoogt de elasticiteit van je spieren, en vermindert daardoor de spanning. Het is net die spanning die de oorzaak is van pijn. Geen wonder dat een sessie zweten in de infrarood sauna zo’n deugd kan doen!

En ja hoor, dat zorgt er ook voor dat je stress vermindert. Doordat de spanning in je lichaam wegvalt ontstaat er automatisch een ontspannen gevoel. Daardoor krijg je meer energie, en meer kracht om er weer tegenaan te gaan.

Infraroodstraling verbetert ook de bloedcirculatie in je lichaam. Het levert zo meer zuurstofrijk bloed, waardoor er ook meer zuurstof in je spieren terecht komt. Dat zorgt voor een sneller genezingsproces. Een bijkomend voordeel is dat het zuurstofrijk bloed ook goed is voor de huid. Je maakt namelijk sneller nieuwe huidcellen aan, en stoot dus ook sneller dode huidcellen af. Zo krijg je vanzelf een stralende huid. Nu, je verwacht best geen wonderen. Infrarood neemt de oorzaak van je problemen niet weg, maar versnelt wel het genezingsproces.

Een verbeterde luchtkwaliteit

En alsof dat nog niet genoeg was, bevordert infraroodstraling ook nog eens de luchtkwaliteit. Die is belangrijk voor je gezondheidheid. Denk maar eens aan de luchtvochtigheid, de hoeveelheid stof, huisstofmijt en andere vervuilende stofjes die in de lucht hangen. Met infrarood verwarming wordt niet de lucht, maar wel de objecten in de ruimte verwarmd. Daardoor circuleert de lucht niet, en worden stofjes en huisstofmijt niet verplaatst. Zo verbetert de luchtkwaliteit automatisch.

Bovendien heeft infrarood verwarming een positieve invloed op de luchtvochtigheid. Dat zorgt op zijn beurt weer voor gezondere luchtwegen en slijmvliezen. De evenwichtige temperatuur en vochtbalans vermijden een droge neus, gedehydrateerde ogen en een prikkelend gevoel in de keel. Zelfs tijdens de koudste maanden van ‘t jaar, wanneer je verwarming bijna continu draait.

Je hoort het al: infrarood verwarming is de ideale keuze voor reumapatiënten, astmapatiënten, en mensen met een allergie. Het voorkomt verkoudheden en bronchitis, en herstelt het genezingsproces van de huid en je spieren. En dat zijn meteen een heleboel zaken die aantonen dat infrarood verwarming wel degelijk gezond is.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Gelukkig is het dat niet. Heb je toch nog wat meer informatie nodig?
Neem direct contact op met een expert in jouw buurt, en ontdek wat infrarood verwarming voor jou kan betekenen.

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!