fbpx

Je woning duurzaam verwarmen, dat doe je zo.

Woning verwarmen

Verwarming op basis van infrarood straling, is dat wel gezond? Is straling van eender welke vorm niet altijd een beetje slecht voor de gezondheid? Met deze vragen krijgen onze experts regelmatig te maken. En wij beantwoorden ze maar al te graag voor jou, want heel eerlijk: er is geen enkele verwarming gezonder dan infrarood verwarming.

Een hoog rendement, een laag verbruik

Dat is het ideale scenario: zoveel mogelijk effect met zo weinig mogelijk input. In andere woorden: zo weinig mogelijk energie verbruiken voor een optimaal resultaat. Dat is mogelijk, met infraroodverwarming.

Infraroodstralen verwarmen namelijk eerst personen en materialen in de ruimte, en pas daarna de lucht. De lucht in de ruimte wordt niet gecirculeerd, waardoor er ineens heel wat minder energieverspilling is. Ahja, want de warmte gaat rechtstreeks naar daar waar het nodig is. Met infraroodverwarming krijg je dan ook sneller een warm gevoel. Bekijk het als de straling van de zon, maar dan zonder de schadelijke stoffen: je voelt onmiddellijk een warme gloed. En hoe minder je nodig hebt, hoe beter. Energie is namelijk niet gratis.

Die energie wordt vaak nog uit fossiele brandstoffen gehaald. Met infraroodverwarming is dat niet het geval. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Dat maakt van infraroodverwarming pas écht een duurzame keuze. Het verwarmt je woning, zonder schadelijke stoffen de wereld in te sturen. Het beschadigd onze natuur niet, en da’s maar goed ook, want die moet nog een hele tijd mee. Heb je ook nog eens zonnepanelen? Dan is je broodje helemaal gebakken. In dat geval kun je bijna helemaal gratis je woning verwarmen. Veel is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je woning, en ‘t vermogen van je toestellen, maar op deze manier bespaar je alleszins een pak op je factuur.

Verwarming

Een minimum aan onderhoud

Wat maakt je verwarming nog duurzaam? De levensduur van je verwarmingselementen. Hoe langer die meegaan, en hoe minder onderhoud er nodig is, hoe duurzamer je verwarmingsproces. Ahja, want een toestel dat je om het jaar moet laten controleren, of waarin je elke 5 jaar een onderdeel moet laten vervangen: ook dat kost geld en energie.

Hoe dat zit bij infrarood verwarming? Die is helemaal onderhoudsvrij. Voor de eerste 30 jaren toch. Infraroodpanelen hebben geen bewegende delen, waardoor er ook geen slijtage is. Het is dus niet nodig om een jaarlijkse controle te doen. In principe kun je dus jaren mee met je infraroodpanelen, zonder dat je je er zorgen over hoeft te maken.  

Een geïntegreerd systeem

En tot slot kun je ook enkel en alleen duurzaam verwarmen als je het doet met een systeem. Het heeft namelijk geen zin om in het hele huis de vloerverwarming te laten werken, als je ‘t eigenlijk alleen in de woonkamer lekker warm wilt krijgen. Elke ruimte verwarmen, op elk moment van de dag, da’s nooit een goed idee. Zo ontwikkel je in no-time en hoog verbruik en verspil je heel wat energie.

Daarom verwarm je enkel de kamers waarin het nodig is. Infrarood verwarming doet dat voor jou, volledig aangepast aan de ruimte. Er zijn namelijk heel wat verschillende groottes en vermogens beschikbaar, én verschillende opties voor elke kamer van ‘t huis. Infrarood verwarming past zich aan jouw woning en jouw behoeftes aan. Zeker als je werkt met domotica, of een home-systeem. Met zo’n systeem bedien je jouw infraroodpanelen vanop afstand. Wil je een warm bad nemen als je thuiskomt van je werk? Dan kun je een paar minuten op voorhand het spiegelpaneel in de badkamer activeren. Kruip je liever rechtstreeks in de zetel? Het paneel in de woonkamer is in no-time opgewarmd, klaar voor jouw thuiskomst.

Je bepaalt dus zelf, vanop afstand, welke ruimtes je verwarmt, wanneer dat gebeurt en hoe warm je het maakt. Dat werkt makkelijk, veilig en snel. Bovendien kun je zo het energieverbruik van je woning veel beter in de gaten houden. Zeker als je werkt met een app op je smartphone. Een beter zicht op de prestaties van je verwarmingspanelen zorgt er ook voor dat je tijdig kunt optimaliseren. Zo doe je dat dus, je woning duurzaam verwarmen. 

Klaar om te starten met duurzaam verwarmen?

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!