EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

8 tips voor de aankoop van bijverwarming

Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming

Voldoet je bestaande verwarming niet om een comfortabele warmte te behouden? Dan raden we absoluut aan om een bijverwarming aan te schaffen.

De juiste bijverwarming kiezen voor jouw toepassing is echter niet altijd evident. Je moet immers rekening houden met heel wat zaken.

Lees daarom gauw verder om erachter te komen hoe je komt tot de meest geschikte soort bijverwarming voor bijvoorbeeld je woonkamer of badkamer. Zo kun je onder meer kiezen voor infrarood verwarming of zuinige elektrische verwarming.

Infrarood verwarming

1. Kies het juiste type bijverwarming

Oriënteer je je op bijverwarmingstoestellen, dan kun je kiezen uit diverse soorten:

– Keramische verwarming: Een keramische verwarming maakt gebruik van keramische verwarmingselementen om de kamer op temperatuur te houden. Bovendien werkt de verwarming op lage temperatuur.

– Blazer: Een blazer is ideaal om kleine ruimtes snel te verwarmen. Een groot nadeel van dit type verwarming is dat hij veel lucht- en stofverplaatsingen veroorzaakt, waardoor hij minder ideaal is voor mensen met allergieën.

– Warmtestraler / Infraroodverwarming: Dit type verwarmer heeft de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen. Net als bij de zon geeft infraroodverwarming heerlijk comfortabele warmte vrij.

Ze veroorzaken geen lucht- en stofverplaatsingen en ontvochtigen de lucht niet. Bovendien is dit type verwarming ideaal van erg kleine ruimtes tot zelfs grote industriehallen.
Meer weten over de voordelen van infraroodverwarming?

– Convector: Een convector lijkt sterk op de traditionele radiator, maar waarbij de warme lucht via de bovenkant vrijkomt. Ze zijn zeer geschikt voor kleine ruimtes en werken redelijk snel.

– Olieradiator: Een olieradiator geeft warmte vrij door het opwarmen van olie. Die geeft vervolgens zijn warmte af aan het metaal die op zijn beurt warmte afgeeft aan de lucht.

Ecaros-metal-018

2. Het juiste type bijverwarming voor elk type ruimte

Iedere toepassing vereist een andere soort bijverwarming. Een apparaat voor in de badkamer moet bijvoorbeeld tegen vocht bestand zijn. In een slaapkamer kies je dan weer best voor een toestel die de lucht niet uitdroogt.

Voor beide toepassingen is infraroodverwarming erg interessant. Bovendien kan je infraroodverwarming ook gebruiken om grote ruimtes te verwarmen, tot zelfs grote industriehallen. De infraroodstraling richt zich namelijk rechtstreeks tot de persoon, waardoor er geen warmte verloren gaat door het opwarmen van de omgevingslucht, wat je wel bij traditionele verwarming hebt.

3. Een verplaatsbare bijverwarming is wel zo handig

Wil je het verwarmingsapparaat afwisselend in verschillende kamers van je huis gebruiken? Dan is een handzame en verplaatsbare bijverwarmer natuurlijk erg handig. Gelukkig is de keuze hierin steeds groter.

systeemplafond verwarming

4. Pas de verwarming aan de grootte van de ruimte aan

Bij het kopen van een bijverwarming is het verstandig om na te denken waar je hem gaat gebruiken. Voor een klein kamertje is een kleiner en minder krachtig toestel voldoende. Wil je een grotere ruimte verwarmen? Kies dan voor een meer robuuste bijverwarmer die ook de grotere kamers snel verwarmt.

5. Ga voor een bijverwarming met een ingebouwde thermostaat

Een zuinige elektrische verwarming met een ingebouwde thermostaat is ideaal, omdat deze zelf bijhoudt wanneer de ruimte op temperatuur is en zichzelf vervolgens automatisch uitschakelt. Zo loopt je energierekening niet onnodig op en hou je de ruimte aangenaam en veilig.

6. Een bijverwarmer met een timer is ontzettend handig

Steeds meer bijverwarmers beschikken over een timer. Hiermee kun je van tevoren heel handig instellen wanneer het apparaat moet beginnen met het verwarmen van de kamer. Zo is ’s ochtends je badkamer al lekker warm en kun je er ook voor zorgen dat je huiskamer al op een aangename temperatuur is wanneer je na een lange werkdag thuiskomt.

7. Wat dacht je van een bijverwarmer met een afstandsbediening?

Je kunt natuurlijk iedere keer dat je je infrarood verwarming of andersoortige bijverwarming wilt aanzetten naar het apparaat toelopen. Veel handiger is het echter om te kiezen voor een bijverwarmer met een afstandsbediening. Hiermee kun je heerlijk vanaf een afstandje zorgen voor de juiste apparatuur in huis. Je hoeft dan de bank niet meer af en je bed niet meer uit als je het koud hebt.

stralingspanelen

8. Laat veiligheid en gezondheid altijd voorop staan

Wat je keuze voor bijverwarming ook is, laat de veiligheid en gezondheid van jezelf en je gezin of huisgenoten altijd voorop staan. Kies daarom voor een veilig apparaat waarop stof niet kan verbranden en kies altijd voor de juiste soort verwarming die past bij de ruimte waar je hem gebruikt. Zo voorkom je gevaarlijke situaties.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

EIGEN Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

KOOP EEN DUURZAME

INFRAROOD VERWARMING

WARMTESHOP

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.