fbpx

Energie besparen op je verwarming met deze 9 tips

Geld besparen met verwarming

Met de steeds hoger wordende energierekeningen is het voor vele huishoudens interessant om te investeren in energiebesparende maatregelen. Van isoleren tot een lamp vervangen, er zijn heel wat maatregelen die op korte termijn een groot verschil kunnen maken. Wij helpen je met onderstaande tips verder aan de slag om flink wat te besparen op je verwarming.

systeemplafond verwarming

Zet je thermostaat 1 graad lager

Het is een simpele, maar erg efficiënte manier om op korte termijn heel wat energie te besparen op je verwarming. Let op je thermostaat en zet die overdag net een graden kouder. Je zult zien dat je weinig verschil voelt op vlak van comfort, maar heel wat op vlak van je energierekening.

Investeer in een slimme thermostaat

Gelukkig zijn er tegenwoordig slimme thermostaten om je van alle gemak te voorzien: deze thermostaten kunnen automatisch op een bepaalde tijd aan- en uitgezet worden en dat ook nog eens via diverse apps. Zo kan je zelfs op afstand je thermostaat besturen. Stel je voor: je bent net met je auto richting het vliegveld vertrokken en je komt tot besef dat je de verwarming bent vergeten af te zetten. Geen probleem, met een app regel je de thermostaat vanop afstand. Dat is nog eens slim energie besparen op je verwarming.

De thermostaat op nachtstand zetten

Zorg ervoor dat de ketel ‘s nachts niet stookt. Dit kan je doen door de thermostaat een stuk lager te zetten. Bij een slimme thermostaat is dit een kwestie van een programmering toevoegen en je hebt er geen omkijken meer naar.

Ecaros-metal-011

Investeren in isolatie

Extra isoleren is natuurlijk steeds een winnende formule. Heb je nog enkel glas? Dan is het plaatsen van dubbel glas absoluut een must. Ook spouwmuurisolatie, binnen- of buitenisolatie en dakisolatie zijn een goed idee. Bovendien worden er nog steeds heel interessante subsidies gegeven voor isolatie. Kom je graag te weten voor welke subsidies jij in aanmerking komt? Bezoek de website subsidiemodule van Energiesparen.be.
CV-leidingen isoleren

Om warmteverlies van je warmwaterleidingen te verminderen, is het een goed idee om je cv-leidingen te isoleren. In iedere bouwmarkt vind je wel isolerende materialen die eenvoudig rond je leidingen aan te brengen zijn.

Tochtstrips

Tochtstrips kan je plaatsen bij de deuren om zo geen tocht van buiten naar binnen te laten stromen. Deze zijn erg makkelijk op maat te zagen en te schroeven op de deuren.

nieuwe verwarming

Gordijnen

Gordijnen zijn ook een goede optie om de warmte in het huis te houden. Let natuurlijk wel op dat de gordijnen niet over de radiatoren hangen, zodat die de warmtetoevoer naar de kamer niet beperken.

Verwarming instellen per kamer

Bij het energie besparen moet je ook rekening houden met de radiatoren per kamer, deze kan je het beste afzonderlijk regelen waar de warmte echt nodig is. Hiervoor bestaan er handige slimme thermostaatknoppen die de kamertemperatuur doorgeven aan de thermostaat.

Radiatorfolie aanbrengen

Het gebruik van radiatorfolie is erg interessant om energie te besparen op je verwarming. Radiatorfolie houdt immers het verlies van warmte naar de muur tegen. Bovendien wordt de folie achter de radiator geplaatst, waardoor het totaal niet in het zicht valt.

Totaal oplossingen

Infrarood verwarming

Heb je toch nog nood aan bijverwarming? Dan is het een interessante en duurzame optie om voor infrarood verwarming te kiezen. Infraroodverwarming geeft, net zoals de zon, stralingswarmte af. Hierdoor wordt het gevoel van comfortabele zonnewarmte nagebootst. Hierdoor zult u minder snel de verwarming hoger zetten en kunt u tot wel 800 euro energie besparen op de energierekening. Infrarood verwarming kan ook slim aangestuurd worden met behulp van een slimme thermostaat om zo energiezuinig te functioneren.

Meer lezen over de voordelen van infraroodverwarming? Download onze gratis infobrochure: De 5 voordelen van infraroodverwarming

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!