EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Energie besparen op je verwarming met deze 9 tips

Geld besparen met verwarming

Met de steeds hoger wordende energierekeningen is het voor vele huishoudens interessant om te investeren in energiebesparende maatregelen. Van isoleren tot een lamp vervangen, er zijn heel wat maatregelen die op korte termijn een groot verschil kunnen maken. Wij helpen je met onderstaande tips verder aan de slag om flink wat te besparen op je verwarming.

systeemplafond verwarming

Zet je thermostaat 1 graad lager

Het is een simpele, maar erg efficiënte manier om op korte termijn heel wat energie te besparen op je verwarming. Let op je thermostaat en zet die overdag net een graden kouder. Je zult zien dat je weinig verschil voelt op vlak van comfort, maar heel wat op vlak van je energierekening.

Investeer in een slimme thermostaat

Gelukkig zijn er tegenwoordig slimme thermostaten om je van alle gemak te voorzien: deze thermostaten kunnen automatisch op een bepaalde tijd aan- en uitgezet worden en dat ook nog eens via diverse apps. Zo kan je zelfs op afstand je thermostaat besturen. Stel je voor: je bent net met je auto richting het vliegveld vertrokken en je komt tot besef dat je de verwarming bent vergeten af te zetten. Geen probleem, met een app regel je de thermostaat vanop afstand. Dat is nog eens slim energie besparen op je verwarming.

De thermostaat op nachtstand zetten

Zorg ervoor dat de ketel ‘s nachts niet stookt. Dit kan je doen door de thermostaat een stuk lager te zetten. Bij een slimme thermostaat is dit een kwestie van een programmering toevoegen en je hebt er geen omkijken meer naar.

Ecaros-metal-011

Investeren in isolatie

Extra isoleren is natuurlijk steeds een winnende formule. Heb je nog enkel glas? Dan is het plaatsen van dubbel glas absoluut een must. Ook spouwmuurisolatie, binnen- of buitenisolatie en dakisolatie zijn een goed idee. Bovendien worden er nog steeds heel interessante subsidies gegeven voor isolatie. Kom je graag te weten voor welke subsidies jij in aanmerking komt? Bezoek de website subsidiemodule van Energiesparen.be.
CV-leidingen isoleren

Om warmteverlies van je warmwaterleidingen te verminderen, is het een goed idee om je cv-leidingen te isoleren. In iedere bouwmarkt vind je wel isolerende materialen die eenvoudig rond je leidingen aan te brengen zijn.

Tochtstrips

Tochtstrips kan je plaatsen bij de deuren om zo geen tocht van buiten naar binnen te laten stromen. Deze zijn erg makkelijk op maat te zagen en te schroeven op de deuren.

nieuwe verwarming

Gordijnen

Gordijnen zijn ook een goede optie om de warmte in het huis te houden. Let natuurlijk wel op dat de gordijnen niet over de radiatoren hangen, zodat die de warmtetoevoer naar de kamer niet beperken.

Verwarming instellen per kamer

Bij het energie besparen moet je ook rekening houden met de radiatoren per kamer, deze kan je het beste afzonderlijk regelen waar de warmte echt nodig is. Hiervoor bestaan er handige slimme thermostaatknoppen die de kamertemperatuur doorgeven aan de thermostaat.

Radiatorfolie aanbrengen

Het gebruik van radiatorfolie is erg interessant om energie te besparen op je verwarming. Radiatorfolie houdt immers het verlies van warmte naar de muur tegen. Bovendien wordt de folie achter de radiator geplaatst, waardoor het totaal niet in het zicht valt.

Totaal oplossingen

Infrarood verwarming

Heb je toch nog nood aan bijverwarming? Dan is het een interessante en duurzame optie om voor infrarood verwarming te kiezen. Infraroodverwarming geeft, net zoals de zon, stralingswarmte af. Hierdoor wordt het gevoel van comfortabele zonnewarmte nagebootst. Hierdoor zult u minder snel de verwarming hoger zetten en kunt u tot wel 800 euro energie besparen op de energierekening. Infrarood verwarming kan ook slim aangestuurd worden met behulp van een slimme thermostaat om zo energiezuinig te functioneren.

Meer lezen over de voordelen van infraroodverwarming? Download onze gratis infobrochure: De 5 voordelen van infraroodverwarming

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Je krijgt een gratis warmteberekening ter waarde van 150 euro als je bij de Warmteshop een offerte aanvraagt. 

De kwaliteit van infrarood verwarming is van belang voor het behalen van een hoog rendement bij een zo laag mogelijk verbruik. De Warmteshop levert alleen hoogstaande kwaliteit infrarood verwarming van A-merken.

De nieuwe verwarming technologie is de door gebruik te maken van infrarood straling. De infrarood verwarming zet de energie om in warme infrarood stralen. En wel op zo’n wijze dat deze uiterst energie zuinig zijn. In combinatie met groene stroom stoot je ook geen CO2 uit. 

Infrarood verwarming heeft verschillende mogelijkheden, voor iedere ruimte is er wel een geschikte infrarood oplossing. Infrarood verwarming systeem voor woningbouw, industrie, scholen en zelfs kerken. 

Een verwarming die niet opvalt is modern en heet infrarood verwarming. Het onopvallende warmtepaneel is verkrijgbaar in vele soorten. Zoals de onopvallende RAL kleuren paneel, infrarood paneel als krijtbord, infrarood foto paneel, spiegel verwarming en infrarood verwarming in het plafond. 

Verwarming op elektriciteit met infrarood bespaar je op het energie verbruik. Daarnaast ben je met elektrische verwarming onafhankelijk van de fossiele brandstoffen.  

De voordelen van infrarood panelen aan het plafond zijn dat je een maximale warmte verspreiding hebt, omdat de warmte van boven komt. Daarnaast profiteer je gelijk van een warme vloer. Aan het plafond is ook meer vrije ruimte dan aan de muur.

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

KOOP EEN DUURZAME

INFRAROOD VERWARMING

WARMTESHOP

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.