warmteshop-logo

De voordelen en nadelen van infrarood verwarming

Schimmel verdwijnt met een infrarood verwarming

Er zijn veel verschillende manieren om een woning te verwarmen. Vandaag de dag wordt in de meeste gebouwen nog steeds gebruik gemaakt van centrale verwarming, waarbij radiatoren de verschillende ruimtes verwarmen. Toch zijn er heel wat interessantere verwarmingssystemen op de markt te vinden. Infrarood verwarming is daar één van. In dit artikel bespreken we de uiteenlopende voordelen van infrarood verwarming.

verwarming op elektriciteit

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming bestaat uit een paneel met elementen die infraroodstraling uitstralen. Wanneer deze stralen een object of een mens raken, wordt dit omgezet in warmte. Hierdoor behoort een infrarood verwarming tot de kachels die stralingswarmte afgeven. Het element is aan de achterzijde goed geïsoleerd, zodat er geen kans op oververhitting is en de warmte zoveel mogelijk aan de voorkant wordt uitgestraald. Dergelijke verwarmingselementen zijn zowel te gebruiken als hoofdverwarming als bijverwarming. Juist omdat ze verschillende afmetingen en stijlen verkrijgbaar zijn, is de functie van bijverwarming ideaal.
De voordelen van infrarood verwarming

Geen last van de nadelen van convectieverwarming

Convectieverwarming kenmerkt zich doordat het de warmte aan de lucht afgeeft. De warmte gaat eerst richting het plafond. Wanneer de lucht is afgekoeld komt het weer naar beneden. Temperatuursverschillen in de ruimte zijn dan het resultaat. Zo is de temperatuur aan het plafond veel hoger dan die aan de vloer. Het gevolg is dat je het vaak niet warm genoeg vindt en de thermostaat hoger zet. Ook zorgt de luchtcirculatie ervoor dat er meer stof en huismijt door de lucht geblazen wordt, wat nefast is voor mensen met allergieën.

Infrarood verwarming zorgt daarentegen voor directe verwarming aan de personen of de objecten in de ruimte, waardoor er minder warmte verloren gaat. Bovendien veroorzaakt infrarood verwarming geen luchtcirculatie, ideaal dus voor mensen met allergieën.

warmteshop infraroodverwarming 800 - 15

Een zuinige elektrische verwarming

Omdat de infraroodstralen zich rechtstreeks richten tot de personen in de ruimte, wordt een minimum aan energieverlies gegenereerd. De warmte gaat immers rechtstreeks naar daar waar het nodig is, wat een belangrijk voordeel is van infrarood verwarming. Hierdoor krijg je snel een warm en comfortabel gevoel, net zoals bij de stralingswarmte van de zon. Bovendien is de infrarood verwarming voorzien van een thermostaat, waardoor er op een efficiënte manier warmte wordt afgegeven.

Eenvoudige installatie

Geen gedoe meer met een rookkanaal of allerlei aansluitingen voor gas. Deze verwarming kan in principe overal opgehangen worden. Het paneel is vaak voorzien van een ophangsysteem, zodat het gemakkelijk te bevestigen is aan wand of plafond. Wel moet je rekening houden, dat er een stroompunt in de buurt moet zijn en het is netter om de stroomkabel netjes uit het zicht weg te werken.

warmteshop infrarood verwarming studeerkamer

Op maat van jouw smaak

Een voordeel van infrarood verwarming is, dat het in verschillende soorten, maten en materialen verkrijgbaar is. Hierdoor is het altijd mogelijk om een strak en modern exemplaar te bemachtigen die aan jouw wensen voldoet en bij je interieur past. Ook zijn er verwarmingen met afstandbediening, waarmee je de panelen individueel kunt bedienen.

Verwarmen met infrarood

De nadelen van infrarood verwarming

Juiste positie

Vooral in grote ruimtes is de positionering van de panelen erg belangrijk om zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Ook het vermogen kan te licht zijn, zodat je meerdere elementen in een grote ruimte moet ophangen.

Elektriciteitsdraden

Wat als nadeel van de infrarood verwarming kan gezien worden, is de elektriciteitsdraad. Vooral bij strakke en moderne exemplaren is een dergelijke draad zeer lelijk en het kan soms moeilijk zijn om ze in de muur weg te werken. Plaats je een nieuwbouw? Dan is het interessant om hiermee tijdens de bouw al rekening te houden.

Verwarm enkel wanneer nodig

Hoe efficiënter je de verwarming gebruikt, des te minder energie je verbruikt. Laat de verwarming niet volop aanstaan in ruimtes waar niemand is, want dit kan best veel energie kosten. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van de thermostaat en eventuele aanwezigheidssensor. Wij raden dan ook absoluut aan om je infrarood verwarming te koppelen met domotica.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming