fbpx

Goedkoop verwarmen met infrarood verwarming

Infrarood verwarming is voordeliger

Infrarood als verwarming is tegenwoordig een populaire keuze. Het is een zuinige elektrische verwarming met heel wat voordelen voor het milieu. Zo is het een goede optie als bijverwarming of zelfs als hoofdverwarming. In dit artikel lees je hoe infraroodverwarming precies werkt, wat de voordelen zijn en welke toepassingen er allemaal mogelijk zijn.

De werking van infrarood verwarming

De werking van infrarood verwarming is vergelijkbaar met de warmte van de zon. Infrarood panelen stralen infraroodstraling uit, die bij het raken van objecten of mensen worden omgezet in warmte. Hierdoor wordt, net zoals bij de zon, een heerlijk comfortabel warmtegevoel gegenereerd.

verwarming infrarood

De voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming heeft heel wat uiteenlopende voordelen. Ten eerste is het een zuinige elektrische verwarming, in tegenstelling tot de conventionele systemen die op gas werken. Het rendement van infraroodverwarming is een pak hoger dan bij de gebruikelijke systemen. Infraroodstraling is dus een interessante manier om goedkoop te verwarmen.

Daarnaast verschaft infraroodstraling een aangenaam warmtegevoel bij een lagere temperatuur in vergelijking met de gebruikelijke verwarmingssystemen. Bij infrarood als verwarming is er trouwens geen convectie nodig voor de warmteoverdracht. Hierdoor zul je niet te maken hebben met droge lucht in de binnenruimtes. Samengevat kunnen we stellen dat infraroodverwarming: Een zuinige elektrische verwarming is

Verbruik infrarood verwarming

Hoog rendement

Een hoger rendement heeft dan gebruikelijke systemen en dus ideaal is om goedkoop te verwarmen.
Een comfortabel binnenklimaat verzekert.
Geen luchtcirculatie genereert, waardoor het een interessante verwarming is wanneer er spraken is van allergieën.
Ruimte bespaart door het gebrek aan radiatoren.
Onderhoudsvrij is en een lange levensduur heeft.
Geluid-en reukloos is.
Een ideale combinatie  vormt met zonnepanelen.
De toepassingen van infraroodverwarming

Infrarood verwarming kan als hoofd- of bijverwarming dienen. Dat gebeurt meestal via het plaatsen van infraroodpanelen in plafond, muur of vloer. Dit maakt het systeem onzichtbaar, waardoor heel wat plaats wordt bespaard. De panelen zijn eenvoudig te installeren, zijn in zo goed als alle ruimtes toepasbaar en hebben amper onderhoud nodig. Enkele toepassingen:

Infraroodverwarming als centrale verwarming: infraroodpanelen zijn in staat je hele woning te verwarmen, mits ze de juiste dimensionering hebben en strategisch geplaatst zijn.

Infraroodstraling in de badkamer: een badkamer heeft nood aan genoeg warmte. Infrarood als verwarming in de badkamer bespaart heel wat energie en is dus ideaal om goedkoop te verwarmen. De panelen kunnen ook ingewerkt worden in de spiegel.

Daarnaast kan infrarood ook in de douche of sauna gebruikt worden. Infraroodwarmte heeft een positieve invloed op je spieren en op de doorbloeding van de huid. In een infrarood cabine (sauna) zul je het ook minder snel benauwd krijgen dan in een klassieke sauna.

warmteshop infraroodverwarming 800 -28

Ten slotte kan infrarood ook gebruikt worden als verwarming in de veranda of op het terras. Infrarood heaters zijn eenvoudig te plaatsen en verbruiken over het algemeen relatief weinig energie, zodat ze ook in de winter gebruikt kunnen worden om goedkoop te verwarmen.

De toepassingen van infrarood als verwarming zijn bijna eindeloos. Denk maar aan het verwarmen van een dierenverblijf, het gericht verwarmen van één of meerdere zones in een industriehal, het bijverwarmen van een garage, … Kortom, infraroodverwarming biedt enorm veel toepassingen en is de ideale keuze om goedkoop te verwarmen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!