EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Goedkoop verwarmen met infrarood verwarming

Infrarood verwarming is voordeliger

Infrarood als verwarming is tegenwoordig een populaire keuze. Het is een zuinige elektrische verwarming met heel wat voordelen voor het milieu. Zo is het een goede optie als bijverwarming of zelfs als hoofdverwarming. In dit artikel lees je hoe infraroodverwarming precies werkt, wat de voordelen zijn en welke toepassingen er allemaal mogelijk zijn.

De werking van infrarood verwarming

De werking van infrarood verwarming is vergelijkbaar met de warmte van de zon. Infrarood panelen stralen infraroodstraling uit, die bij het raken van objecten of mensen worden omgezet in warmte. Hierdoor wordt, net zoals bij de zon, een heerlijk comfortabel warmtegevoel gegenereerd.

verwarming infrarood

De voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming heeft heel wat uiteenlopende voordelen. Ten eerste is het een zuinige elektrische verwarming, in tegenstelling tot de conventionele systemen die op gas werken. Het rendement van infraroodverwarming is een pak hoger dan bij de gebruikelijke systemen. Infraroodstraling is dus een interessante manier om goedkoop te verwarmen.

Daarnaast verschaft infraroodstraling een aangenaam warmtegevoel bij een lagere temperatuur in vergelijking met de gebruikelijke verwarmingssystemen. Bij infrarood als verwarming is er trouwens geen convectie nodig voor de warmteoverdracht. Hierdoor zul je niet te maken hebben met droge lucht in de binnenruimtes. Samengevat kunnen we stellen dat infraroodverwarming: Een zuinige elektrische verwarming is

Verbruik infrarood verwarming

Hoog rendement

Een hoger rendement heeft dan gebruikelijke systemen en dus ideaal is om goedkoop te verwarmen.
Een comfortabel binnenklimaat verzekert.
Geen luchtcirculatie genereert, waardoor het een interessante verwarming is wanneer er spraken is van allergieën.
Ruimte bespaart door het gebrek aan radiatoren.
Onderhoudsvrij is en een lange levensduur heeft.
Geluid-en reukloos is.
Een ideale combinatie  vormt met zonnepanelen.
De toepassingen van infraroodverwarming

Infrarood verwarming kan als hoofd- of bijverwarming dienen. Dat gebeurt meestal via het plaatsen van infraroodpanelen in plafond, muur of vloer. Dit maakt het systeem onzichtbaar, waardoor heel wat plaats wordt bespaard. De panelen zijn eenvoudig te installeren, zijn in zo goed als alle ruimtes toepasbaar en hebben amper onderhoud nodig. Enkele toepassingen:

Infraroodverwarming als centrale verwarming: infraroodpanelen zijn in staat je hele woning te verwarmen, mits ze de juiste dimensionering hebben en strategisch geplaatst zijn.

Infraroodstraling in de badkamer: een badkamer heeft nood aan genoeg warmte. Infrarood als verwarming in de badkamer bespaart heel wat energie en is dus ideaal om goedkoop te verwarmen. De panelen kunnen ook ingewerkt worden in de spiegel.

Daarnaast kan infrarood ook in de douche of sauna gebruikt worden. Infraroodwarmte heeft een positieve invloed op je spieren en op de doorbloeding van de huid. In een infrarood cabine (sauna) zul je het ook minder snel benauwd krijgen dan in een klassieke sauna.

warmteshop infraroodverwarming 800 -28

Ten slotte kan infrarood ook gebruikt worden als verwarming in de veranda of op het terras. Infrarood heaters zijn eenvoudig te plaatsen en verbruiken over het algemeen relatief weinig energie, zodat ze ook in de winter gebruikt kunnen worden om goedkoop te verwarmen.

De toepassingen van infrarood als verwarming zijn bijna eindeloos. Denk maar aan het verwarmen van een dierenverblijf, het gericht verwarmen van één of meerdere zones in een industriehal, het bijverwarmen van een garage, … Kortom, infraroodverwarming biedt enorm veel toepassingen en is de ideale keuze om goedkoop te verwarmen.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

EIGEN Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

KOOP EEN DUURZAME

INFRAROOD VERWARMING

WARMTESHOP

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.