fbpx

Is Infrarood Verwarming veilig?

Toekomst is nu

Infrarood verwarming klinkt als een technologie die slechts toegankelijk wordt in de verre toekomst, maar niets is minder waar! Je kan het gewoon nu al gebruiken om je huis te verwarmen.

Het is gemakkelijk verkrijgbaar en biedt verschillende unieke voordelen voor een gezonder en efficiënter huis. Door de vele opties en verwarmingstechnologieën op de markt is wat onderzoek nodig om een goede keuze te kunnen maken. Het lijkt gemakkelijk om in dezelfde voetsporen te treden van je ouders en grootouders wat betreft verwarming. Maar kachels op gas staan bekend voor het onttrekken van zuurstof uit de lucht en het verspreiden van hogere niveaus koolstofmonoxide. Air conditioners brengen het bijhorende prijskaartje én geluid met zich mee en open haarden, hoewel mooi om naar te kijken, vervuilen onze lucht.

Infraroodstralers daarentegen zijn letterlijk een verademing. Ze zetten natuurlijke warmte om op een efficiënte en veilige manier. Vergeet de ongezonde emissies en onsmakelijke geuren die gasverwarmers en oliebranders in je huis verspreiden. Infrarood verwarming garandeert gezonde lucht zonder emissies en zonder geurtje.

verwarmingsoplossingen

Wat is infrarood verwarming?

Denk aan de meest eenvoudige vorm van natuurlijke warmte, je eigen lichaamswarmte of de warmte die we uitstoten als mensen dicht bij elkaar staan. Denk aan de zon die op je gezicht schijnt en het warme gevoel dat je dan op je huid krijgt. Of de stralende gloed van een kampvuur of open haard, maar dan zonder de dampen!

Stralingswarmte is hetzelfde type warmte dat door infraroodtechnologie wordt geproduceerd, zoals infrarood verwarmingspanelen. Met infrarood verwarmingspanelen wordt de warmte geabsorbeerd door de huid en kledij, net zoals wanneer je in de zon staat, vergeleken met in de schaduw staan.

Het mooie hieraan is dat onze huid van nature ontworpen is om infraroodstralen te absorberen, wat ons op zijn beurt opwarmt en ondertussen ons immuunsysteem een boost geeft in die tijd van het jaar waar we het het meeste nodig hebben.

Hoe werken infraroodpanelen?

Infraroodpanelen stralen elektromagnetische golven uit waardoor moleculen gaan trillen en vervolgens energie vrijlaten. Elk object dat de straling raakt, warmt op. Infraroodpanelen dragen warmte over aan je huid of kleding, zonder alle lucht in de kamer te verwarmen. Dit is een belangrijke factor die infrarood onderscheid als een van de slimste en meest economische verwarmingsmethoden.

Convectieverwarming werkt anders. Net zoals potverwarming op het vuur zorgt deze type verwarming ervoor dat molecules naar het oppervlakte stijgen als ze uitzetten. Ovens en luchtverhitters verwarmen volume, wat energie verbruikt over een langere periode en duur is. Vergeleken met infrarood verwarming lopen de kosten en uitgaven hoog op. Infraroodpanelen verwarmen objecten en hebben daarom zoveel kracht niet nodig, maar bereiken toch hetzelfde level warmte en comfort. Ontdek hier andere voor- en nadelen van infraroodverwarming.

stralingspanelen

Lange infrarood golven versus korte golven

Er zijn twee primaire vormen van infrarood warmte: infraroodstraling met korte golven en lange golven. Begrip van het verschil is belangrijk voor je je verwarming kiest.

Infraroodstraling met korte golven is een helder licht dat warmte afgeeft bij hoge temperaturen. De intensiteit van de warmte is goed voor de behandeling van patiënten, daarom is deze vorm vooral in een medische setting te vinden.

Infrarood straling met lange golven is een van de toonaangevende warmtebronnen die vandaag op de markt zijn. Je huid, kleding en de omgeving om je heen verwarmen op je ideale temperatuur, zonder dat hier fel licht mee gemoeid gaat. De lange golven zorgen ervoor dat het lichaam op een natuurlijke wijze opwarmt en creëren hierdoor ontspanning, genot en tal van andere gezondheidsvoordelen.

Conclusie

Infraroodverwarming is in snel tempo een begrip aan het worden vanwege de efficiëntie, de gezondheidsvoordelen en het wenselijke moderne design. Wanneer je uitkijkt naar de veiligheid van je huis en geliefden kun je niet te voorzichtig zijn. Nieuwe technologieën zorgen voor een revolutie in onze huizen, waardoor het een veiligere plek is.

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!