EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Is Infrarood Verwarming veilig?

Toekomst is nu

Infrarood verwarming klinkt als een technologie die slechts toegankelijk wordt in de verre toekomst, maar niets is minder waar! Je kan het gewoon nu al gebruiken om je huis te verwarmen.

Het is gemakkelijk verkrijgbaar en biedt verschillende unieke voordelen voor een gezonder en efficiënter huis. Door de vele opties en verwarmingstechnologieën op de markt is wat onderzoek nodig om een goede keuze te kunnen maken. Het lijkt gemakkelijk om in dezelfde voetsporen te treden van je ouders en grootouders wat betreft verwarming. Maar kachels op gas staan bekend voor het onttrekken van zuurstof uit de lucht en het verspreiden van hogere niveaus koolstofmonoxide. Air conditioners brengen het bijhorende prijskaartje én geluid met zich mee en open haarden, hoewel mooi om naar te kijken, vervuilen onze lucht.

Infraroodstralers daarentegen zijn letterlijk een verademing. Ze zetten natuurlijke warmte om op een efficiënte en veilige manier. Vergeet de ongezonde emissies en onsmakelijke geuren die gasverwarmers en oliebranders in je huis verspreiden. Infrarood verwarming garandeert gezonde lucht zonder emissies en zonder geurtje.

verwarmingsoplossingen

Wat is infrarood verwarming?

Denk aan de meest eenvoudige vorm van natuurlijke warmte, je eigen lichaamswarmte of de warmte die we uitstoten als mensen dicht bij elkaar staan. Denk aan de zon die op je gezicht schijnt en het warme gevoel dat je dan op je huid krijgt. Of de stralende gloed van een kampvuur of open haard, maar dan zonder de dampen!

Stralingswarmte is hetzelfde type warmte dat door infraroodtechnologie wordt geproduceerd, zoals infrarood verwarmingspanelen. Met infrarood verwarmingspanelen wordt de warmte geabsorbeerd door de huid en kledij, net zoals wanneer je in de zon staat, vergeleken met in de schaduw staan.

Het mooie hieraan is dat onze huid van nature ontworpen is om infraroodstralen te absorberen, wat ons op zijn beurt opwarmt en ondertussen ons immuunsysteem een boost geeft in die tijd van het jaar waar we het het meeste nodig hebben.

Hoe werken infraroodpanelen?

Infraroodpanelen stralen elektromagnetische golven uit waardoor moleculen gaan trillen en vervolgens energie vrijlaten. Elk object dat de straling raakt, warmt op. Infraroodpanelen dragen warmte over aan je huid of kleding, zonder alle lucht in de kamer te verwarmen. Dit is een belangrijke factor die infrarood onderscheid als een van de slimste en meest economische verwarmingsmethoden.

Convectieverwarming werkt anders. Net zoals potverwarming op het vuur zorgt deze type verwarming ervoor dat molecules naar het oppervlakte stijgen als ze uitzetten. Ovens en luchtverhitters verwarmen volume, wat energie verbruikt over een langere periode en duur is. Vergeleken met infrarood verwarming lopen de kosten en uitgaven hoog op. Infraroodpanelen verwarmen objecten en hebben daarom zoveel kracht niet nodig, maar bereiken toch hetzelfde level warmte en comfort. Ontdek hier andere voor- en nadelen van infraroodverwarming.

stralingspanelen

Lange infrarood golven versus korte golven

Er zijn twee primaire vormen van infrarood warmte: infraroodstraling met korte golven en lange golven. Begrip van het verschil is belangrijk voor je je verwarming kiest.

Infraroodstraling met korte golven is een helder licht dat warmte afgeeft bij hoge temperaturen. De intensiteit van de warmte is goed voor de behandeling van patiënten, daarom is deze vorm vooral in een medische setting te vinden.

Infrarood straling met lange golven is een van de toonaangevende warmtebronnen die vandaag op de markt zijn. Je huid, kleding en de omgeving om je heen verwarmen op je ideale temperatuur, zonder dat hier fel licht mee gemoeid gaat. De lange golven zorgen ervoor dat het lichaam op een natuurlijke wijze opwarmt en creëren hierdoor ontspanning, genot en tal van andere gezondheidsvoordelen.

Conclusie

Infraroodverwarming is in snel tempo een begrip aan het worden vanwege de efficiëntie, de gezondheidsvoordelen en het wenselijke moderne design. Wanneer je uitkijkt naar de veiligheid van je huis en geliefden kun je niet te voorzichtig zijn. Nieuwe technologieën zorgen voor een revolutie in onze huizen, waardoor het een veiligere plek is.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Vraag en Antwoord

Met een electrische verwarming ben je niet afhankelijk van de fossiele brandstoffen. Je hoeft geen ketel te kopen of jaarlijkse onderhoudskosten te betalen. Daarnaast werkt electrische verwarming met infrarood uiterst energiezuinig.

Accumulatie verwarming zorgt voor warmte opslag in de nacht. Je maakt bij accumulatie verwarming gebruik van het daluren en piekuren abonnement van je energie leverancier.

Accumulatie verwarming zorgt voor warmte opslag in de nacht. Je maakt bij accumulatie verwarming gebruik van het daluren en piekuren abonnement van je energie leverancier. Je bespaart honderden euro’s per jaar met onze verwarmingen. 

Accumulatoren zijn oplaadbare batterijen. Elektrische accumulatoren zijn elektrische kachels die energie omzetten in warmte. Daarbij wordt de warmte gelijkmatig over de ruimte verspreid. Zoals een infrarood verwarming systeem.

Accumulatoren wordt meestal afgekort met accu en is in dit geval altijd een oplaadbare batterij. Elektrische accumulatoren zijn elektrische kachels die energie omzetten in warmte. De warmte wordt gelijkmatig over de ruimte verspreid. Zoals een infrarood verwarming.

Een elektrische convector warmt de koude lucht op in de kamer. De elektrische convector trekt de koude lucht van onderen door het toestel heen, waardoor je warmte voelt. Met convectiewarmte is er een constante luchtcirculatie in de kamer. De warmte lucht stijgt en de koude lucht daalt. 

Elektrische convectoren zijn verwarmingstoestellen die de lucht opwarmen. Koude lucht stroom van onderen naar boven door het toestel, waardoor warmte ontstaat. 

Er zijn vele soorten en maten infrarood verwarmingspaneel verkrijgbaar. Zoals spiegel paneel, krijtbord paneel en foto paneel. Verkrijgbaar in verschillende vermogens. Voor iedere ruimte hebben wij een geschikt infrarood verwarmingspaneel. 

De levensduur van een hoge kwaliteit elektrische verwarming is zeer lang. Zoals de infrarood panelen van de Warmteshop hebben een levensduur tussen de 25 en 30 jaar en dit volledig onderhoudsvrij!

Een elektrische verwarmingspaneel is een paneel dat de energie omzet in warmte. Bij het elektrische infrarood verwarmingspaneel wordt de energie omgezet in directe infrarood warmte. De moderne infrarood verwarming heeft een hoog rendement tot wel 92%. 

Infrarood verwarming in vergelijking met accumulatie verwarming. Accumulatie verwarming is zeer moeilijk te bedienen en heeft te maken met grote energie verliezen. Infrarood verwarming is hiervoor een prima alternatief. Duurzaam in verbruik. 

IR verwarming is een verwarming welke werkt met lange golf infrarood stralen. Niet de lucht wordt verwarmd, maar de objecten en mensen in de kamer. Met infrarood verarming heb je geen luchtcirculatie. Je geniet van een schoon binnenklimaat en aangename warmte. De IR verwarming is veel soorten en vermogens verkrijgbaar. 

Infrarood verwarming versus gas verwarming is een dag en nacht verschil. Bij nieuwbouw worden vrijwel geen gas verwarming meer geïnstalleerd. De reden is duidelijk, gas is een fossiele brandstof. De elektrische infrarood verwarming is daarentegen zuinig en schoon in gebruik. 

Ja, infrarood verwarming heeft vele voordelen versus mazout verwarming. Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen. Daardoor heb je geen stof circulatie meer in je woning. Geen onderhoudskosten en eenvoudige en snelle installatie. 

Infrarood verwarming versus pelletverwarming vergelijken, komt infrarood verwarming als beste uit de bus. Bij pelletverwarming heb je een pelletbunker nodig. De draaiende mechanica vereist veel stroom en ook heb je onderhoudskosten. Infrarood verwarming is zuinig in verbruik en is onderhoudsvrij.

De kosten van infrarood verwarming versus warmtepomp zijn veel lager. De verbruikskosten van infrarood verwarming is zeer energiezuinig bij een hoog rendement. De installatie is eenvoudig en je hebt geen onderhoudskosten bij infrarood verwarming. Bij een warmtepomp zijn de aanschafkosten relatief hoog en er komen nog extra onderhoud- en installatiekosten bij.

Nano verwarming is de meest moderne manier van je huis of kantoor verwarmen. Dankzij de nano technologie is de infrarood verwarming nog efficiënter en doeltreffender geworden.

De nieuwe elektrische verwarming maakt gebruik van de onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming van Warmteshop is gemaakt van hoogwaardige materialen en draagt het Duitse keurmerk “Made in Germany”. Dit betekent dat de warmte afgifte zeer hoog is bij een laag energieverbruik. Maximale warmte in jouw woning.

Stralingspanelen van de Warmteshop maken gebruik van lange golf infraroodstraling. Deze c-straling is niet schadelijk voor de gezondheid. Het oppervlak van de stralingspanelen zet de energie om in directe en gezonde warmte. 

Bij de Warmteshop kan je kiezen tussen ruim 450 verschillende zuinige elektrische verwarmingstoestellen. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

warmteshop infrarood verwarming voor het gehele gezin

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

KOOP EEN DUURZAME

INFRAROOD VERWARMING

WARMTESHOP

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.