fbpx

Infraroodverwarming als centrale verwarming

centrale verwarming of badkamerverwarming?

Werking van infraroodpanelen Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van infraroodverwarming. Anders dan andere verwarmingssystemen, hebben infraroodpanelen geen lucht nodig om de ruimte te verwarmen.

Door een speciale technologie in de infraroodpanelen, wordt stroom omgezet in straling, die vervolgens de personen en objecten verwarmt die met de straling in aanraking komen.

Daarna wordt de straling opgeslagen door de verwarmde mensen en objecten, die deze vervolgens weer geleidelijk afgeven. Ruimtes worden dus continu verwarmd en waar je met andere verwarmingssystemen zoals een standaard radiator een temperatuurverschil in de ruimte zult ervaren, heb je daar met infraroodverwarming geen last van.

Want een radiator verwarmt de lucht in plaats van de objecten, waarbij de warme lucht opstijgt. De toepassing van deze wijze van verwarmen kan dan ook op veel verschillende manieren gebeuren, ontdek hier de infraroodverwarmingsmogelijkheden.

grote badkamer spiegel met verwarming 4

Infraroodverwarming als centrale verwarming of als bijverwarming?

Infraroodverwarming is bij uitstek geschikt om als centrale verwarming te dienen, want de warmte is zeer aangenaam. Dit komt door de eerder genoemde continuïteit en ‘egaliteit’ van verwarmen, maar ook door het feit dat infraroodpanelen veel meer warmte afgeven dan andere verwarmingssystemen.

Zo wordt een standaard radiator bijvoorbeeld tussen de 60 en 80 graden en bereikt vloerverwarming vaak een maximale temperatuur van 45 graden, terwijl infraroodverwarming over het algemeen tussen de 100 en 110 graden wordt.

Je woonkamer wordt dus lekker warm en de warmte blijft lang behouden. Maar de infraroodverwarmingsmogelijkheden zijn eindeloos, bijvoorbeeld als bijverwarming, terrasverwarming of badkamerverwarming.

Terrasverwarming

Voor frisse zomeravonden is terrasverwarming een goede oplossing, veel mensen kiezen hierbij voor terrasverwarming met gebruik van gas. In verhouding tot infraroodpanelen is dit echter relatief duur, want de gasbrander moet hoog staan wil je een aangenaam gevoel bereiken. Daarnaast zal de brandstof regelmatig moeten worden bijgevuld.

Terrasverwarming met infrarood is dan een goed alternatief, want dat geeft bij een lage temperatuur direct al een aangename warmte af en is daarnaast een stuk duurzamer dan andere verwarmingssystemen. Ook prettig is dat het onopvallend is, want je kunt de panelen gemakkelijk in je muur of plafond verwerken.

Een aangename maar ook esthetische vorm van terrasverwarming dus.

Bijverwarming

Doordat je met infrarood heel gericht kunt verwarmen, is deze verwarmingsmethode een goede optie als je op zoek bent naar bijverwarming. Zo kun je bijvoorbeeld in een winkel gemakkelijk bepaalde delen of hoeken verwarmen, zoals het gangpad of de ruimte rondom de toonbank.

Dit is een stuk energiezuiniger dan het gebruik van een radiator, waardoor de hele ruimte verwarmd wordt. Bijverwarming is ook zeer geschikt voor een werkplek in de garage of op zolder. Of wat te denken van bijverwarming van een tochtige hoek in de woonkamer?

verwarming op elektriciteit

Badkamerverwarming

Ook als badkamerverwarming is infrarood geschikt. Ken je het gevoel? Je stapt ‘s winters onder douche, maar de ruimte is nog steenkoud, ondanks het feit dat je de radiator al even geleden hebt opengedraaid. Door de douche word je weer lekker warm, maar je vreest voor het moment dat je er weer onderuit moet.

De ruimte voelt ondertussen wel iets aangenamer, maar het is toch nog niet echt warm…Met het gebruik van infrarood als badkamerverwarming is dit verleden tijd, want zodra de panelen zijn ingeschakeld, ervaar je direct de warmte die afgegeven wordt.

Bij een radiator duurt het even voordat de ruimte goed opgewarmd is en kost het ook meer om de cv-ketel de ruimte te laten verwarmen. En nu we het toch over de badkamerverwarming hebben, wist je dat een infraroodsauna ook voor een heel aangename warmte zorgt? Zoals je ziet heb je legio infraroodverwarmingsmogelijkheden en zit je er komende winter weer warm bij!

Infraroodverwarmingsmogelijkheden: centrale verwarming of badkamerverwarming?

Centrale verwarming warmt de lucht in de kamer op. Infrarood badkamerverwarming warmt direct de wanden, vloer en mensen op. Condensatie verdwijnt, je profiteert van droge muren en een warme vloer. 

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!