fbpx

Een huis met een vide verwarmen

Een huis met een vide verwarmen, groot, mooi maar oh zo koud?

Heb je eindelijk het huis van je dromen gevonden. Een alleenstaande woning buiten het centrum met een prachtige hoge inkomhal. Je was dadelijk verliefd op de ruimte indeling en de hoge plafonds. In de living ervoer je een rijkelijke omgeving met een plafond tot in de nok van het dak. Wat je vooral opviel was de vide, waar je in gedachten ’s avonds aan je bureau aan het werken bent en toch een zicht hebt op uw familie die beneden naar de televisie aan het kijken is.Nadat alle meubeltjes op zijn plaats stonden en de familie ingetrokken was in je nieuw paradijsje kwam koning winter een beetje roet in het eten gooien. Buiten daalden de temperaturen beneden het vriespunt en lag er een dik pak sneeuw in de voortuin.

Even de verwarmingsketel activeren dacht je toen

Even de kelder in en ja hoor, daar stond hij reeds te glimmen. Een oerdegelijk verwarmingsketel waarvan je dacht dat ze die enkel nog in stoomlocomotieven gebruikte. Naast dit pronkstuk stond een groene en rode knop waarmee je de verwarmingsketel zonder problemen in de juiste modus kon plaatsen. Na een flinke druk op de groene knop kon je dit monster horen ontwaken en begon te ronken van plezier. De temperatuurmeter van uw warm water boiler ging langzaam de hoogte in en jij ging terug naar de woonkamer om te genieten van een heerlijk warmte.

Ecaros-metal-015

Maar de warmte kwam er niet, althans……..

In de woonkamer stonden de radiatoren volop warme lucht te maken doch echt warm werd de kamer niet. Je familie begint te klagen dat ze televisie moeten kijken met fleece dekentjes om het toch enigszins comfortabel te krijgen. Een huis met een vide verwarmen blijkt toch niet zo simpel te zijn.Je snapt het niet en besluit om je gedachten te verzetten op je bureau op de vide. Je moet namelijk nog veel papierwerk klaar hebben tegen morgen.

Eens dat je boven op je vide bent weet je niet wat er je overkomt. De thermometer wijst ruim 28°C aan en de eerste zweetdruppels komen van je voorhoofd. Je kijkt naar beneden en ziet je familie zitten met hun dekentjes te rillen voor de televisie.
En plots herinner je de lessen natuurwetten weer die je in school leerde. Al wat die ronkende ketel in de kelder in samenwerking met alle radiatoren in huis maakt is warme lucht.

En warme lucht die stijgt steeds naar het hoogste punt

Je kan de verwarming nog zo hoog zetten als je wil, het zal beneden steeds veel kouder zijn dan boven op je vide. Dus ofwel stook je zo hard dat de woonkamer aangenaam wordt en je bureau een sauna. Of je hebt de juiste temperatuur in je bureau en je familie leden bevriezen van de kou.
Je droomwoning wordt stilaan een financiële nachtmerrie, hoge stookkosten en toch nog bevriezen van de kou. Maar natuurwetten kan je nu eenmaal niet wijzigen.
Een huis met een vide verwarmen een nachtmerrie

Heb je al eens gehoord van infrarood verwarming?

Vroeg een vriend mij laatst. Ja hoor, dat gebruiken ze toch in infrarood sauna’s en zo?
Dat klopt zij hij, maar je hebt ook infrarood panelen die gebruikt worden om je woning te verwarmen. Neen dat wist ik niet, maar veel zou het niet uitmaken vertelde ik hem. Mijn woning is te hoog en alle warme lucht stijgt meteen naar mijn vide. Daar ligt nu juist mijn probleem snap je.
Ik begrijp je volledig zei hij, maar een infrarood verwarming verwarmd nu eenmaal geen lucht, enkel de objecten zoals je vloeren, muren, meubels en mensen worden verwarmd. Je kan het een beetje vergelijken met de zon. De warmte blijft dus beneden en je familie zal dit enorm waarderen. Boven op je vide plaats je aparte panelen welke je bureel aangenaam verwarmen.

Je zal dus besparen en je comfort vergroten. Daar moest ik geen 2 maal over nadenken. Dat is exact wat ik nodig heb, een infrarood verwarming.

Wil ook jij meer weten wat een infrarood verwarming voor jou kan betekenen? Bezoek dan vandaag nog onze showrooms en vraag voor een gratis advies bij je thuis. Of bel naar de warmteshop 051 49 01 69 en vraag naar de gepaste oplossing voor jouw woning.

Nieuwste blogs

WAT VOOR INFRAROOD VERWARMING?

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!