fbpx

Zomerse temperaturen met een terrasverwarming

Geniet nu reeds van zomerse temperaturen met een terrasverwarmer

Je kent dat gevoel. Frans zit binnen achter glas en ziet het eerste lentezonnetje verschijnen op zijn terras.
Hij ervaart een vreugdegevoel en in gedachten ziet hij zichzelf als meester-kok al achter zijn barbecue staan. Schatje, ik denk dat ik vanavond de worstjes op de barbecue gooi flapte hij er nog snel uit en met een ruk trok hij het schuifraam helemaal open.

Even wist Frans niet wat er hem overkwam, maar langzaam voelde hij de ijzige kilte naar binnen vloeien en wat eerst een heerlijk zonnetje bleek, is nu een koude luchtstroom van 12 graden die naar binnen stroomt.

Zijn vrouw Lucy schiet in een lach en vraagt al spottend ben je wel zeker Frans? Ga je echt je barbecue bovenhalen vandaag of wordt het een pakje friet van de frituur?

verwarming voor buiten

De lente is in het land, dus de barbecue moet buiten.

Na dat Frans het schuifraam weer gesloten had en een iets warmere trui had aangetrokken ging hij met volle moed naar buiten. Hij opende het tuinhuisje en haalde zijn pronkstuk van een barbecue naar buiten.
Misschien kan ik nog niet barbecueën dacht hij, maar niets weerhoud me om reeds alles op te kuisen en klaar te zetten voor betere en warmere tijden.

Frans begon te poetsen, te schrobben en maakte zijn barbecue zomer klaar. Ondertussen fantaseerde hij reeds over de heerlijke barbecue festijnen waar hij samen met zijn vrienden van zou genieten.
Zijn fantasie was zelfs zo sterk dat hij zou zweren dat hij de gebraden kippenboutjes reeds kon ruiken.
Maar dan merkte Frans een herkenbare rook die van de buurman kwam. Die rook verklaarde ook meteen waarom die geur van gebraden kippenboutjes wel degelijk echt is.

verwarming voor buiten

Zijn buurman Luc had een infrarood terrasverwarming gekocht.

Even keek Frans over de haag en zag zijn buurman Luc met enkele van zijn vrienden volop van zijn barbecue genieten. Iedereen  gezellig rond de tafel en terwijl Frans met een dikke trui staat te schrobben zaten zijn buurman met vrienden in T-shirt heerlijk te genieten van een fris biertje en gebraden kippenboutjes.

Hallo buurman Frans, roept Luc van zijn kant van de haag. Ga je ook ,lekker barbecueën vandaag?
Frans zijn mond valt open van verbazing. Maar Luc het is toch nog veel te koud man, het is verdorie 12°C. Ik had me ook een beetje mispakt aan dat lentezonnetje, maar ik ga heus niet met deze koude achter mijn barbecue staan hoor.

Op dat moment schoten de vrienden van Luc in de lach, Luc nodig je buurman toch even uit voor een biertje. Dan kan hij ook eens genieten van jouw privé zon hier. Zo gezegd zo gedaan, Frans kom even langs het tuinhek naar binnen. Ik trakteer je een biertje.

Dat moest Luc geen 2 keer vragen, Frans haastte zich door het tuinhek tot aan de tafel van zijn buurman. Eens hij aan de tafel zat viel hem onmiddellijk iets op.

verwarming buiten

Breng de zon op je terras met een infrarood terrasverwarmer.

Daar het in Frans zijn tuin nog net 12°C was, leek het hier bij zijn buurman wel 24°C te zijn. Nu had Frans ooit wel eens over een microklimaat gehoord, maar dit leek wel heel absurd. Luc zag de verbazing van zijn buurman en besloot even toe te lichten wat er aan de hand was.

Kijk Frans, we leven in een Belgisch klimaat dus we kunnen niet zoveel van ons terras genieten. Tot ik op een dag langs een Warmteshop liep en daar een reclame zag over een terrasverwarmer. Ik wou toch wel eens wat meer weten hierover, daar ik reeds een slechte ervaring had met terrasverwarming welke ik in de locale bouwmarkt had aangekocht.

De verkoper heeft me eerst een paar vragen gesteld over wat ik echt verwachte van mijn terrasverwarming en heeft me toen een demonstratie gegeven.  Frans, ik wist niet wat me overkwam. Hij demonstreerde me een terrasverwarming die op 1 seconde tijd mijn terras verwarmde naar tropische temperaturen.  Deze terrasverwarming zorgt ervoor dat ik nu meer geniet van mijn terras. Ik heb zelfs met mijn vrienden afgesproken dat we deze winter een barbecue gaan houden in de sneeuw. Ja, zo krachtig is deze terrasverwarmer. Ik zou niet meer zonder kunnen.

Maar weet je Frans, wil je ook meer genieten van je terras?

Bel ze even op 051 49 01 69 voor een gratis en vrijblijvend advies. Of beter nog, ga langs bij één van de lokale Warmteshop winkels in je buurt. Je vind alle adressen op onze website.