warmteshop-logo

Warme handdoeken nodig?

Warme badkamer met droge handdoeken

Wil jij ook droge en warme handdoeken als je uit de douche of bad stapt? Met de infrarood verwarming met handdoeken droger geniet jij niet alleen van warme handdoeken maar ook van een comfortabele warme badkamer. 

De Dual-Zone handdoeken droger is een infrarood verwarming en droger in één toestel. Dit zorgt iedere ochtend voor een warme badkamer. Zeker in de wintermaanden is het opstaan al moeilijker. Het is donker buiten, het huis is koud en de badkamer is kil. 

De infrarood panelen van de Warmteshop zijn uitermate geschikt om je het aangenaam warme badkamer gevoel te geven. Daarnaast profiteer je van een lagere luchtvochtigheid. Met de handdoek droger heb je altijd warme en droge handdoeken. Vanaf nu is opstaan een stuk aangenamer. 

Infrarood verwarming met handdoeken droger

De unieke Dual-Zone handdoeken droger van het merk Welltherm en Ecaros is een twee-in-één toestel. De bovenste zone is een infrarood verwarming waarbij de temperatuur oploopt tot 120 graden Celsius. Deze zone heeft dan ook de functie om warmte te verspreiden in de badkamer. 

De onderste zone heeft een droog functie voor de handdoeken. De temperatuur van dit gedeelte ligt lager, 70 graden Celsius. De infrarood panelen zijn verkrijgbaar in een glazen en metalen uitvoering. 

Op het infrarood verwarmingspaneel zelf is ruimte voor twee metalen beugels waar je de handdoeken vervolgens aan ophangt, zodat ze kunnen drogen. Doordat de panelen slechts 2 cm dik zijn, bespaar je ook nog eens ruimte in de warme badkamer. 

warme handdoek

Is een elektrische verwarming veilig in de badkamer?

Dankzij de IP54-klasse is de elektrische infrarood verwarming spatwaterdicht, waardoor ze absoluut veilig zijn om in vochtige ruimtes te gebruiken. Houd wel altijd de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting in acht. 

De warmtepanelen zijn voorzien van een veiligheidsschakelaar tegen oververhitting. Mocht het om de een of andere reden voorkomen dat het paneel niet uit gaat, dan schakelt deze zichzelf uit als het een bepaalde maximum temperatuur bereikt. 

De badkamer infrarood verwarming van glas is gemaakt van verhard ESG veiligheidsglas. Daarnaast bevat het geen scherpe hoeken. Het is dus zeker veilig om elektrische infrarood verwarming met handdoeken droger in de badkamer te installeren. 

Meerdere functie warmtepaneel met handdoeken droger

De infrarood verwarming met handdoeken droger heeft meerdere functies. Allereerst dient de verwarming voor warmte in de badkamer. Ten tweede is droogt het de natte handdoeken. En als derde is het een handdoeken drager waar je de handdoeken aan ophangt. 

Indien je voor een spiegel infrarood paneel kiest met handdoeken droger, dan heb je eigenlijk nog een vierde functie. Namelijk de spiegel zelf. Het voordeel van een spiegelpaneel is dat je nooit meer een beslagen spiegel in de badkamer hebt na het douchen. 

Je ziet dus altijd je eigen spiegelbeeld. Wel zo prettig. De infrarood warmte droogt tevens jouw badkamer, waardoor het vocht snel wegtrekt. Dankzij de juiste luchtvochtigheid, heb je tevens geen last van schimmelvorming in de warme badkamer. 

Eenvoudig montage handdoeken droger

De handdoeken beugels zijn verkrijgbaar in wit. Voor het spiegelpaneel zijn ze ook in een glanzende zilveren kleur verkrijgbaar. De montage van de beugels is eenvoudig. Je hebt slechts twee schroeven nodig om de handdoeken beugels te bevestigen. 

Aan de achterkant van de infrarood panelen zitten standaard al twee gaten. Zowel aan de boven- en onderkant. Met de meegeleverde schroeven van de droogbeugels bevestig je de dragers aan de achterkant van het paneel. 

Zo eenvoudig word het design infrarood badkamer paneel omgetoverd tot een infrarood verwarming met handdoeken droger. Vanwege het ontwerp van de beugels, lijkt het net of de handdoeken in de lucht zweven. Efficiënte warmte met een prachtig ontwerp!

Wil je ook warme handdoeken in de badkamer?

Als je ook een comfortabele badkamer met warme handdoeken in deze ruimte wilt, nodigen we je van harte uit om een keer langs te komen bij één van onze showrooms. Hier staan een uitgebreid assortiment infrarood panelen al werkend uitgestald. 

Een veel geziene combinatie in de badkamer is een infrarood verwarming met handdoeken droger en een spiegelpaneel boven de wastafel. Je kan ook kiezen voor een plafond paneel. Doordat de stralen naar beneden zijn gericht, profiteer je van een warme vloer. 

Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw nieuwe badkamer te voorzien van de aangename, gezonde en goedkope infrarood warmte! We helpen je graag verder. Kan je niet wachten? Bestel dan direct de infrarood verwarming in onze online web winkel.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.