EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Je accumulatie verwarming vervangen

Je accumulatie verwarming vervangen door moderne infrarood verwarming

Je accumulatie verwarming vervangen door moderne infrarood verwarming is een verstandige keuze. En bovendien ook een energiebesparende keuze. In de jaren 70 waren accumulatie kachels zeer populair. De huidige accumulatie vuren die nu nog aanwezig zijn in de woningen zijn soms 30 of 40 jaar oud en werken nog steeds. 

Over het algemeen zijn de huidige gebruikers tevreden over dit type verwarming. Toch is het hoog tijd om dit soort verwarmingen te vervangen door een moderne versie van elektrische verwarming. Een infrarood verwarming is hier de ideale partner voor. 

Ruimtebesparende infrarood panelen van 2 tot 3 cm dik, geschikt als hoofd- en bijverwarming, licht van gewicht, eenvoudige installatie en geen onderhoudskosten. 

Bij accumulatie verwarming wordt de elektrische energie in de nacht omgezet naar warmte-energie en in de buffer opgeslagen. De volgende dag kan je deze warmte gebruiken om het hele huis te verwarmen. Deze manier van verwarmen werkt middels convectie warmte, waarbij de lucht door de woning circuleert. 

Infrarood verwarming werkt op een moderne manier, waarbij niet de lucht wordt verwarmt, maar direct de vaste voorwerpen. Er circuleert geen lucht, waardoor de lucht ook schoon blijft en niet uitdroogt. Je profiteert van een schoon binnenklimaat met een goede vochtigheidsgraad.

accumulatie-001

Accumulatie verwarming vervangen

Verwarming op accumulatie

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw waren veel woningen voorzien van een accumulatie verwarming. De accumulatie verwarming vervangen werd tot enige jaar geleden nog niet veel gedaan. Echter is het nu de tijd om je accumulatie verwarming vervangen door infrarood kachel.

Verwarming op accumulatie was destijds een goed alternatief voor de olie gestookte en kolen kachels. Deze kachels waren vies en gaven een sterke geur af. De accumulatie verwarming daarentegen werd gezien als schoon met aangename warmte. 

De accumulatie verwarming die je nu nog in huizen aantreft werken nog altijd. Echter ze zijn oud en minder energie zuinig. Accumulatie verwarming heeft een hoge aanschafwaarde. Ze zijn niet geschikt voor alle ruimtes. Voor het tijdelijk verwarmen is een accumulatie kachel niet zuinig, bijvoorbeeld voor kortstondig gebruik in de badkamer of slaapkamer. 

Daarnaast is de temperatuur moeilijk te regelen. Met een verwarming op accumulatie moet je steeds vooruit denken. Ben je een nacht niet thuis, dan moet je de accumulatie verwarming uitschakelen om onnodig elektriciteitsverbruik te voorkomen. Het behouden van een constante temperatuur op dag blijft een uitdaging. Als de opgeslagen warmte gebruikt is, kan je alleen nog bijverwarmen met dure dagstroom. 

Er zijn veel goedkopere en efficiëntere manieren om je huis te elektrische te verwarmen. De vraag is infrarood verwarming gelijk aan elektrische verwarming beantwoorden wij met nee. Infrarood werkt anders en effectiever. Daarom is het nu tijd om de elektrische accumulatie verwarming vervangen door infrarood verwarming. 

Zuinige elektrische verwarming infrarood

Elektrische verwarming accumulatie

De zuinige elektrische verwarming infrarood bespaart meer energie en kosten dan een elektrische verwarming accumulatie. Naast bovengenoemde nadelen van accumulatie is deze manier van woning elektrisch verwarmen niet kostenbesparend. 

Een accumulatie verwarming warmt namelijk de lucht op en brengt deze in de ruimte in beweging. De warmte bouwt zicht vanaf het plafond op naar beneden toe tot aan de vloer. 

De hoogste temperaturen worden daarbij gemeten aan het plafond, want warme lucht stijgt eerst. Het duurt enige tijd voordat de warmte zicht tussen de vloer en plafond opgebouwd heeft. Waarmee ook veel tijd en kosten gepaard gaan. 

Infrarood verwarming maakt gebruik van infrarood straling waarbij niet de lucht verwarmd wordt en circuleert. De infraroodstralen die aan de voorkant van het paneel komen warmen direct de mensen en objecten in het stralingsgebied op. Deze warmte wordt direct door ons lichaam opgenomen, waardoor de winst van infrarood panelen groot is. 

Dit verwarmingsproces is veel zuiniger dan convectie verwarming, zoals accumulatie. Daarom is het tijd om nu een accumulatie verwarming vervangen door infrarood verwarming.

Je profiteert van een snelle opwarming van de ruimte. Daarbij is de temperatuur tussen de vloer en het plafond gelijk. Je geniet van een constante warmte. Infraroodwarmte kan je niet meten met een gewone kamer thermometer. De temperatuur is ongeveer 2 tot 4 graden Celsius lager dan de waargenomen warmte. Iedere graad naar beneden bespaar je al 6% op de stookkosten. 

Dit directe verhittingsproces bespaart je dus energie en geld, tussen de 30 en 50% zuiniger dan een convectie kachel. Zuinige elektrische verwarming infrarood is de juiste keuze voor accumulatie verwarming vervangen.

accumulatie-004

Elektrische infrarood verwarming

Is elektrische verwarming duur?

De elektrische infrarood verwarming zit qua techniek en opbouw anders in elkaar. Een infrarood verwarming heeft geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan, zoals bij een traditionele centrale verwarming wel zijn. Je hebt daardoor geen onderhoudskosten. 

Er is geen ketel, geen brander, een circulatie pomp die elektriciteit verbruik en ook geen periodiek onderhoud. Er is ook geen stookplaats nodig en geen schouw. Doordat je van een onderhoudsvrij leven geniet compenseert dit al voor een zeer groot deel de hogere energieprijs. Daarnaast is verwarmen via infrarood straling anders dan met een lucht accumulatie verwarming. 

Met dit verwarmingsproces bespaar direct op de stookkosten. Je kan nog meer besparen omdat je per kamer kan verwarmen, middels een draadloze thermostaat. Door de korte reactietijd van een infrarood paneel geniet je binnen 8 tot 15 minuten van de volle infrarood straling. 

Daar komt ook nog bij dat veel mensen hun verbruik gedeeltelijk dekken door een combinatie van zonnepanelen op het dak. Daarmee bespaar je natuurlijk helemaal op de energiekosten. Tegenwoordig heb je een PV-installatie al binnen 7 tot 8 jaar terugverdiend. 

Wil je meer weten over infrarood verwarming en de werking ervan? Kom dan een keer langs bij de Warmteshop. Wij geven je advies hoe jij energie kan besparen met een infrarood verwarming. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online web winkel. 

Meer informatie kan je ook lezen in onze blog pagina. Zoals welke verwarming bij renovatie kiezen of kan je een infrarood verwarming zelf plaatsen. Infrarood verwarming is geschikt als hoofd- of bijverwarming voor nieuwbouw en bestaande woningen. 

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Infrarood verwarming kopen

Winkel in de buurt

Warmteshop heeft een groot verdeelnetwerk van meer dan 30 winkels over de ganse Benelux. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. In België en Nederland.

Online Winkelen

Bestellen vanuit je comfortabele zetel. Bezoek onze Webshop om het volledige assortiment te bekijken inclusief alle prijzen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

EIGEN Installatiedienst

Wij installeren vakkundig al onze infrarood verwarmingssystemen en zowel op huishoudelijk als op industrieel vlak. Contacteer ons voor een infrarood paneel offerte.

Oprichter warmteshop Eugene Verbraak

Warmteshop is marktleider in Infrarood verwarmingen. Wij hebben meer dan 30 winkels en showrooms over de ganse Benelux. Je kan online infrarood panelen kopen in onze webshop. Energiezuinige en hoog kwalitatieve verwarmingen voor huis en bedrijfspanden.

Eugene Verbraak
Directeur oprichter

KOOP EEN DUURZAME

INFRAROOD VERWARMING

WARMTESHOP

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.