fbpx

5 methoden voor badkamer verwarmen

Hoe badkamer verwarmen?

Hoe badkamer verwarmen tegen lage kosten? Wie vindt het niet heerlijk om ‘s morgens vroeg een warme badkamer in te lopen? Of neem je liever een bad of douche voor je naar bed gaat? Er zijn verschillende manieren om een badkamer op een aangename temperatuur te houden zonder voortdurend de centrale verwarming te laten draaien. We delen graag onze top vijf tips voor zuinig badkamer verwarmen.

Badkamer 002 scaled

#1 Handdoekverwarmer 

Kom je ook niet graag onder je warme douche vandaan of wil je niet uit je heerlijke bad stappen? Dan is een handdoekverwarmer je beste keus. Niet alleen wikkel jij jezelf in een warme handdoek, maar de restwarmte verwarmt ook gelijk de badkamer. Een handdoekverwarmer is een uitstekende bijverwarming. En neemt bovendien weinig ruimte in beslag. Daardoor is een elektrische handdoekradiator ook zeer geschikt voor kleine badkamers. 

Tip: Plaats de elektrische handdoekradiator in de buurt van je bad of douche, zodat je warme handdoek binnen handbereik is. 

#2 Elektrische verwarming badkamer 

Gebruik je ‘s morgens de badkamer voor een korte tijd? Of heb je in de avond slechts enkele minuten nodig om je voor te bereiden op de nacht? Een elektrische verwarming badkamer volstaat dan prima. Een infrarood paneel is namelijk binnen enkele minuten al heerlijk warm. Een infrarood verwarming met thermostaat stel je van te voren in. Zodra je de badkamer in de ochtend of avond binnen loopt voel je de heerlijke warme stralen je lichaam verwarmen. 

Tip: Installeer de elektrische verwarming badkamer tegenover de buitenmuur, zodat de muur ook verwarmd wordt, waardoor deze droog is en schimmels verdwijnen. Gezonde verwarming badkamer. 

#3 Badkamer verwarmen infrarood 

Badkamer verwarmen infrarood is een energiezuinig alternatief voor een elektrische radiator. Verwarming en functionaliteit in één badkamer? Kies dan voor infrarood verwarming. Het is een compact verwarmingssysteem dat de badkamer snel en krachtig verwarmt. De ontwerpen kunnen aan de muur of aan het plafond bevestigd worden. Er zijn ook badkamerspiegels met infrarood verwarming verkrijgbaar. Een spiegel met verwarming heeft als voordeel dat je nooit meer last hebt van een beslagen spiegel na het douchen of baden.

Tip: Infrarood verwarming installeer je aan de wand of plafond. Met een plafondverwarming wordt de vloer ook heerlijk warm, waardoor je geen vloerverwarming nodig hebt.

#4 Hout in de badkamer gebruiken 

Hout in de badkamer verwerken is een andere milieuvriendelijke manier om je badkamer warm te houden. Hout en andere natuurlijke materialen brengen warmte met zich mee. Als je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt, geleidt een natuurstenen vloer zeer goed. Houten badkamer meubels houden de warmte ook langer vast, wat weer energiezuinig is.

Tip: Gebruik een infrarood verwarming in combinatie met houten materialen, welke de infrarood warmte lang vasthouden. 

#5 Elektrische vloerverwarming badkamer

Overweeg om een elektrische badkamer vloerverwarming aan te leggen. Niets is lekkerder dan uit een heet bad of douche op een warme vloer te stappen. Vloerverwarming houdt de badkamervloer ook droog. Dat is op zijn beurt weer veilig. Bovendien is het een uitstekende manier om een kleine badkamer warm te houden zonder dat het extra ruimte in beslag neemt. 

Tip: De elektrische vloerverwarming badkamer van Warmteshop bestaat uit ultradunne mesh matten van slechts 3,2 mm dik. Uitermate geschikt voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer. 

grote badkamer spiegel met verwarming 2 scaled

Nieuwe elektrische verwarming kiezen

Is het tijd om je badkamerkachel te vervangen? Of denk je aan een totale badkamer renovatie met een nieuwe elektrische verwarming? Neem dan contact met Warmteshop op, zodat we je eisen en wensen kunnen bespreken. Wij kunnen we de ideale badkamer verwarming voor je ontwerpen. Kom een keer langs in de winkel of koop de infrarood panelen direct in onze online shop. Geschikt als hoofd- en bijverwarming badkamer.

Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming in de badkamer. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. Wij komen gratis bij je langs

We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over duurzaam woning verwarmen kan je ook lezen in ons magazine blog. Zoals de onmisbare handdoek verwarmer badkamer en over de voordelen elektrische verwarming met thermostaat

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!