fbpx

Infrarood verwarming verbruik berekenen

Wat is het infrarood verwarming verbruik?

Infrarood verwarming verbruik is heel goed van tevoren te berekenen. Waarbij een aantal factoren meetellen bij de infrarood verwarming verbruik. Zoals hoogte van de kamer, raampartijen, ligging en isolatiewaarde van de woning. Maar ook je eigen warmtebehoefte.

In een goed geïsoleerd huis verbruikt een infrarood verwarming aanzienlijk minder energie. Heb je een geen goede isolatie in je woning, zoals hoge isolatie kozijnen voorzien van HR++ of triple glas, dan verbruik je ook meer energie om je woning te verwarmen. Echter met een infrarood verwarming in huis heb je geen last van warmteverlies door kieren en gaten, aangezien de warmtestralen niet gevoelig zijn hiervoor.

Infrarood straling warmt namelijk niet de lucht op, zoals een convectie kachel dat doet, maar warmt direct jou en de objecten in het stralingsgebied op. Daarom is een infrarood verwarming ook zeer geschikt in minder goed geïsoleerde woningen. Maar de isolatiewaarde van de woning bepaalt wel het verbruik in energie van zowel een elektrische verwarming als een convectie kachel.

Infraroodverwarming woonkamer warmteshop scaled
Infraroodverwarming woonkamer warmteshop

Het benodigde vermogen infrarood verwarming?

Voor een precieze berekening raden we aan dit in kubieke meters uit te voeren. Kubieke meters reken je uit door de hoogte x breedte x lengte van de ruimte te doen. De hoogte van de kamer speelt hierbij een belangrijke rol. Je kan het infrarood verwarming verbruik ook per vierkante meters uitrekenen, maar alleen voor bijverwarming.

Een huis helemaal laten inrichten met infrarood panelen betekent een uitgebreid plan laten maken door de adviseurs van Warmteshop. Wij komen ook bij je thuis langs om deze meting en berekening uit te voeren. Naast het meten van je woning moet er ook rekening worden gehouden met specifieke product eigenschappen, als ook de isolatiewaarde van de woning.

Hoe nauwkeuriger de waarden, hoe betekenisvoller het resultaat is. Voor een nauwkeurige berekening van de energiebehoefte en het infrarood verwarming verbruik moet het ruimtevolume worden berekend in m³. Dit is hoe de norm: DIN EN 12831 werkt. We maken aan de hand van een voorbeeld een berekening van het infrarood verwarming verbruik. Wil je zelf een berekening laten maken voor jouw woning? Kom dan een keer langs in één van onze winkels van Warmteshop.

Verbruik infrarood verwarming voor nieuwbouw woning

De meeste nieuwbouw woningen in Nederland zijn goed geïsoleerd. Dat betekent triple glas en een goede muur isolatie. Er komt geen koude tocht je huis in. Je mag dan uitgaan van 20 tot 25 watt per m3 voor verbruik infrarood verwarming.

Nog altijd worden er ook ook nieuwbouw projecten opgeleverd met een iets mindere isolatie. Deze nieuwbouw huizen met redelijke goede isolatie betekent dat je iets meer per kWh verbruikt. Je kan dan uitgaan van 25 tot 30 watt per m3 voor verbruik infrarood verwarming.

Verbruik infrarood verwarming bij bestaande woningen

Wil je berekenen hoeveel watt je nodig hebt voor een bestaande woning? Je moet dan nagaan hoe je huis is geïsoleerd om het verbruik infrarood verwarming te berekenen. Heb je enkel of dubbel glas? Heb je afgelopen jaren muur- of grond isolatie laten neerleggen?

Wij raden je aan om bij een bestaande minder goed geïsoleerde woning rekening te houden met een verbruik infrarood verwarming van 30 watt per m3 te nemen. Bij hele oude huizen met dunne muren mag je uitgaan van 35 watt per m3. Je kan bij een goede isolatie per jaar honderden euro’s terugverdienen.

elektrische verwarming woonkamer

Factoren voor verbruik elektrische verwarming

Prestaties, temperatuur en oppervlakte van de afzonderlijke infrarood panelen zijn van groot belang. Voor een goede berekening van het verbruik elektrische verwarming houden wij bij de Warmteshop rekening met de volgende punten.

Prestatie en temperatuur van de elektrische verwarming. Ieder afzonderlijk infraroodpaneel heeft specifieke doeleinden en een bepaalde kracht.
De oppervlakte van de infraroodverwarming. Een grote plafond verwarming, een spiegel met verwarming of handdoek verwarming en meer specificaties.
Besturingstechniek.
Positionering van de afzonderlijke panelen, hoe panelen werken. De stralingshoek is daarbij zeer belangrijk.
Heb je natuurlijk zonnewarmte van de zonnestralen in je woning? Hoe zijn je ramen gepositioneerd?
Natuurlijk warmte, want mensen en huisdieren geven ook warmte af.
Winst van apparatuur warmte. Alle elektrische apparaten geven veel warmte af.
Winst van warmte buren of aangrenzende gebouwen. Verlaag de temperatuur bij afwezigheid.
Goede thermostaat. Er zijn verschillende thermostaten, waaronder een wifi of inbouw thermostaat.
Goede isolatie, weinig of geen isolatie materialen in de woning.
Warmteverlies door ventilatie via het raam. Heb je vaak een raam open?
Verlies van warmte door onverwarmde aangrenzende ruimtes. Warmte kan door muren en deuren ontsnappen naar andere ruimtes.
Slecht verwarmingsgedrag. Constant de thermostaat op het hoogste niveau zetten. Beter is om gebruik te maken van een slimme thermostaat die leert van jouw gedrag.
Verhoogde positie van het huis. Bijvoorbeeld een woning op een berg of een appartement boven in een hoge flat waardoor de woning veel wind vangt.
Huis bij het water, zee of aan het meer. Vocht en wind maken een woning killer (en vochtiger).

Kosten van kWh prijs elektriciteit

In België ligt de gemiddelde kWh prijs tussen de 21 en 34 eurocent per kilowattuur (kWh). De elektriciteitsprijzen kunnen echter aanzienlijk schommelen. Is ook afhankelijk van de regio en de aanbieder. Met infraroodverwarming kan je vaak de elektriciteitskosten verlagen door de thermostaat nauwkeurig in te stellen.

Met 1 graden Celsius verlaging levert het een besparing van ongeveer 6 tot 7 procent op de jaar rekening. Zet niet de verwarming 24 uur per dag aan, regel het middels de app op je mobiele telefoon. Heb je een wifi thermostaat dan kan je de bediening ook op afstand regelen. Infrarood panelen kan je overigens afzonderlijk van elkaar instellen.

Wattage infrarood verwarming

Een cruciale factor als het gaat om de verwarm kosten met een infrarood verwarming zijn de prestaties. We leggen je uit hoe je het wattage infrarood verwarming zo exact mogelijk kan berekenen.

Stel je hebt een 100 m² oppervlakte die je volledig wilt verwarmen met warmtestraling. Het appartement bevindt zich in een nieuwbouw complex. De plafonds hebben een standaardhoogte van 2,5 m. Op basis van de eerste informatie kunnen we uitgaan van ongeveer 30 watt per m³.

Met 250 m³ is er een vereiste van 7.500 watt voor het hele appartement. Dit verwarmingsvermogen kan je vervullen middels diverse infraroodpanelen, welke je strategisch goed moet positioneren. Voor dit voorbeeld heb je dus 7,5 kilowatt elektriciteit nodig.

Als we aannemen dat de kachel op een koele herfstdag in de maand november 4,5 uur per aanstaat. Neem dat over een maand van 31 dagen, dan komt het uit op 139,5 uur. De formule is 7,5 KW x 139,5 uur = 1.046 kWh.

In dit voorbeeld krijg je een maandelijkse rekening van ongeveer 260 euro per maand. Je bespaart ook veel geld als je in diverse ruimtes de kachel niet 4,5 uur hebt aanstaan. Bijvoorbeeld in de slaapkamer of hobbyruimte. Want niet iedere kamer heeft dezelfde warmtebehoefte en duur van de warmte.

Infrarood verwarming online kopen

Infrarood verwarming online kopen kan heel eenvoudig en snel bij de Warmteshop. Je kan ook een bezoek brengen aan één van de dertig showrooms in de Benelux. Maak een afspraak thuis voor het opmeten van het aantal infrarood panelen, het wattage en de afmeting. Als ook een berekening voor infrarood verwarming vebruik.

Wil je ook milieubewust en zonder gas huis verwarmen? Koop dan infrarood verwarming. De aankoop van een nieuw verwarmingssysteem is een grote investering en moet zorgvuldig worden overwogen. Natuurlijk is de technologie van verwarmingen de afgelopen jaren enorm verbetert. Je wilt weten wat de beste infrarood panelen zijn.

Elektrisch verwarmen met een infraroodpaneel is noodzakelijk. Gebruik bij elektrische verwarming altijd groene stroom, welke je ook zelf kan opwekken middels zonnepanelen op dak. Je wilt geen CO2 meer uitstoten en kiest voor de beste infrarood panelen. Vraag onze deskundigen om advies op maat en laat infrarood verwarming verbruik berekenen. Wij maken een exact warmteplan voor je op.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!