fbpx

Hoe werk infrarood verwarming eigenlijk?

Deze kachel gebruikt onschadelijke infrarode warmtestraling, vergelijkbaar met de aangename stralen van de zon. Het warmtepaneel zendt ook directe warmtegolven uit die op muren, meubels, toestellen en mensen gericht zijn. Warme infrarode stralen weerkaatsen op bijna alles, waardoor je huis of bedrijf automatisch sneller en aangenamer verwarmd wordt. De muur of een meubelstuk wordt namelijk, net als de zon, verwarmd. De verwarming van muren en voorwerpen resulteert in een verhoging van de kamertemperatuur met 2 tot 3 graden. Je sluit de slanke warmtepanelen direct aan op de elektriciteit, waarbij de energie zeer zuinig wordt omgezet in warme infrarode straling.

hoe werkt infrarood verwarming

Wat zijn de kenmerken van infraroodpanelen?

Infraroodpanelen hebben verschillende unieke kenmerken. Dit zijn de volgende:

– Werkt op elektriciteit en zet de energie om in infrarode stralen.
– Infraroodstraling is veilig en ongevaarlijk voor mens en dier.
– Werkt net als de stralen van de zon door directe warme stralen in de kamer uit te zenden.
– Geeft warmte aan muren, vloeren, meubels, en mensen. Infrarode stralen weerkaatsen tegen vaste voorwerpen en verspreiden zo de warmte door de ruimte.
– Slanke verwarmingspanelen die weinig plaats innemen, slechts 1,8 tot 2,5 cm dik.
– Verkrijgbaar in wand- of plafondverwarming.
– Infrarood panelen zijn er in verschillende modellen, wattages en afmetingen.
– Korte opwarmtijd van 5 tot 12 minuten.

Stralingswarmte zoals de zon

IR kachel gebruikt stralingswarmte welke vergelijkbaar is als het zonlicht, maar dan zonder de gevaarlijke UV straling. Veronderstel dat je uit de schaduw in de felle zon gaat lopen. Je merkt onmiddellijk hoe je hele lichaam opwarmt door de zonnestralen. Dit effect is vergelijkbaar met hoe stralingswarmte werkt. Je voelt de warmte op je lichaam zodra je het stralingsgebied van de IR kachel betreedt. De stralingswarmte wordt in drie soorten ingedeeld, namelijk korte, middel en lange golf infraroodstraling.

Wat is infraroodstraling precies?

Infrarode straling is een soort elektromagnetische straling die ook wel warmtestraling of stralingswarmte wordt genoemd. Infraroodstraling stelt mensen, dieren en planten in staat te gedijen en hun lichaamstemperatuur op peil te houden. De stralen zelf zijn niet warm, maar verwarmt de voorwerpen waarmee ze in aanraking komen.

Meer details over hoe werkt infrarood verwarming

Wil je meer informatie over hoe werkt infrarood verwarming? Je kan voor hoe werkt infrarood verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe werkt infrarood verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe werkt infrarood verwarming vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop. Lees het complete artikel hoe werkt infrarood verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!