fbpx

Is infrarood verwarming gevaarlijk in gebruik?

is infrarood verwarming gevaarlijk

Infrarood verwarming is zeer veilig om te gebruiken als hoofd- of bijverwarming in huis. De straling is zelfs gezond voor mens, dier en ook planten. Een infrarood verwarming straalt namelijk lange warmtegolven uit die ons lichaam heerlijk opwarmt. De natuurlijke infrarood-c straling is te vergelijken met de zon en heeft op een lichaam een therapeutische en ook ontspannende werking. De infraroodstraling bevat geen schadelijke Uv-straling, zoals de zon.

Geen brandgevaar met infrarood paneel van Warmteshop

Met een infrarood paneel van Warmteshop is er ook geen brandgevaar, want deze kachels zijn een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische verwarming. Infrarood panelen van A-kwaliteit, die Warmteshop levert, zijn bovendien voorzien van veiligheidsvoorzieningen in de vorm van een hitteschakelaar. Mocht het infrarood paneel te warm worden, dan schakelt deze zichzelf uit. Er is dus geen brandgevaar.

Uit veiligheidsoogpunt mogen er geen papieren of magneten op het warmtepaneel worden geplaatst. Daar is deze kachel niet voor bedoeld. Ook moeten de panelen vrij kunnen stralen om te genieten van een grote warmteverspreiding. Meer weten over brandgevaar en de temperaturen? Contacteer onze infrarooddeskundigen.

Werking infrarood verwarming

De werking infrarood verwarming is anders dan een convectiekachel waarbij de lucht wordt verwarmd. Infraroodstraling warmte direct mensen en objecten, zoals meubels, vloeren en andere vaste voorwerpen op, en dus niet de luchtmassa. Dit is een groot verschil in hoe je de warmte aanvoelt. De warmte voelt namelijk veel intenser aan, waardoor je thermostaat ook een paar graden naar beneden kan stellen. Dit bespaart je gelijk op het elektriciteitsverbruik. Lees het complete artikel is infrarood verwarming gevaarlijk.

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming gevaarlijk? Je kan voor is infrarood verwarming gevaarlijk contact opnemen met onze deskundigen. Elke vraag over ons verwarmingssysteem wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan tevens op ons magazine alles over is infrarood verwarming gevaarlijk vinden. Lees meer over de werking van infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!