fbpx

Waarom is infrarood verwarming gezond?

is infrarood verwarming gezondHet gebruik van infrarood verwarming is gezond voor de menselijke gezondheid. Ons lichaam reageert op infraroodstraling op een verzachtende en kalmerende manier. De manier waarop infrarood verwarming werkt is gebaseerd op dezelfde basistheorie als zonnestraling. In het bijzonder zendt infrarode straling lange golven uit, niet te verwarren met elektromagnetische velden. Wanneer een van deze warmtegolven in contact komt met een voorwerp, wordt een deel van zijn energie onmiddellijk omgezet in een behaaglijke warmte.

Infrarood paneel zorgt voor schone lucht

Omdat warme lucht opstijgt en koele lucht daalt, heeft een huis met een infrarood paneel minder luchtcirculatie. Astmatici en mensen met een allergie voelen zich meer op hun gemak in een omgeving met een rustige luchtcirculatie en minder stofdeeltjes. Er is geen circulatie in de ruimte omdat een infrarood paneel de voorwerpen rechtstreeks verwarmt en niet de lucht. Dit is wel het geval als je een convectieverwarming gebruikt om de lucht in de ruimte te verwarmen en te circuleren. Je profiteert direct van een schone binnenruimte doordat infrarood panelen voorkomen dat stof en bacteriën zich door de lucht verplaatsen.

Meer informatie over infrarood gezond ontvangen

Dat infrarood gezond is, dat hebben we uitgelegd en brengt ook veel voordelen met zich mee. Zoals goede luchtvochtigheid, geen schimmels in de muren, geen stofdeeltjes in de lucht en natuurlijk de aangename warmte. Bovendien is infrarood gezond voor onze spieren en gewrichten. Reuma- en astmapatiënten hebben extra voordeel met de warme stralen. Lees het complete artikel is infrarood verwarming gezond.

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming gezond? Je kan voor alle vragen en meer informatie contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming gezond wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming gezond vinden. Lees meer over terrasverwarmer met gezonde infraroodstraling. Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!