fbpx

Is infrarood verwarming zuinig in verbruik

warmteshop-infraroodverwarming is infrarood verwarming zuinigVergeleken met centrale verwarming is infrarood verwarming betaalbaarder en produceert zo veel meer warmte. Om de juiste hoeveelheid warmte door de ruimte te verspreiden, is de plaatsbepaling van een infrarood verwarming belangrijk. Zodat deze vrij de warmte kan verspreiden in de ruimte. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in heerlijke infraroodwarmte. Dit is een hoog rendement.

Er is een verhoging van de kamertemperatuur van 2 tot 3 graden doordat de vaste objecten, opwarmen. Denk hierbij aan muren, vloer en meubels. Hierdoor heb je minder energie nodig voor een behaaglijk gevoel. Het vereiste verwarmingsvermogen (bij een verwarmingsbehoefte van 66,5 kWh/m2/a) voor infrarood verwarming is slechts 500 watt voor een kamer van ongeveer 20 m2. Natuurlijk kan dit veranderen, afhankelijk van hoe goed de muren en ramen geïsoleerd zijn.

Verwarm met infrarood paneel alleen de ruimte waar je bent

De nauwkeurige regelbaarheid van een infrarood paneel maakt een nog verdere verlaging van de verbruikskosten mogelijk. Alleen de noodzakelijke ruimten moeten verwarmd worden. Als je niet in de kamer bent, is het niet nodig het infrarood paneel aan te zetten. Met behulp van aanwezigheidssensoren kan je dit eenvoudig regelen. Je kunt besluiten alleen een bepaalde hoek extra te verwarmen waar meer warmtebehoefte is. Bijvoorbeeld de hoek waar je werkplek is. Op deze manier bespaar je energie.

Meer informatie over energiezuinig verwarmen

Energiezuinig verwarmen is goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Zuinig in verbruik, weinig warmteverlies tijdens het verwarmingsproces, andere manier van verwarmen en effectief energiezuinig verwarmen dat zijn de infrarood panelen van Warmteshop. Bovendien stoot je met groene stroom geen CO2 uit. Wil je nog zuiniger verwarmen? Kies dan voor verwarmen met zonnepanelen.

Lees het complete artikel is infrarood verwarming zuinig. Wil je meer informatie over is infrarood verwarming zuinig? Je kan voor energiezuinig verwarmen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming zuinig wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming zuinig vinden. Lees ook meer over onze thermostaten, waardoor je ook geld kan besparen op het verbruik.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!