warmteshop logo

Hoe warm wordt een infrarood paneel eigenlijk?

Hoe warm wordt een infrarood paneel

Het temperatuurbereik van een langgolvig infrarood paneel dat in huizen en kantoren aan de muur of het plafond hangt is 85 tot 115 graden Celsius. Deze maximum temperatuur is veilig voor mensen en dieren om aan te raken. Dit betekent dat je het infrarood paneel kunt aanraken zonder bang te zijn gewond te raken.

Er zijn ook kortegolf infraroodstralers die 350 graden Celsius kunnen bereiken. Deze mogen niet binnen handbereik opgehangen worden en mogen niet binnenshuis gebruikt worden. Deze korte golf verwarmers zijn ideaal voor het verwarmen van industriële gebouwen. Denk aan een magazijn of opslagplaats waar de muren tot 6 meter hoog kunnen reiken. Maar zijn ook geschikt voor buiten als terrasverwarmer.

Hoe werkt een infrarood paneel?

Het verwarmingsmechanisme dat elektriciteit omzet in warme infraroodstraling zit verborgen achter de afdekplaat van het infrarood paneel. Een folie of mat zet de energie om in warmte. In de folie en de mat is een elektrische verwarmingskabel ingebed. Een mat verdient hierbij de voorkeur omdat het duurzamer en sterker is.

De warmteafgifte plaat bevindt zich op de voorkant van het infrarood paneel. Deze kan van metaal of gehard glas gemaakt zijn. De afgifteplaat is er in verschillende uitvoeringen. Zoals een spiegelverwarming, een bedrukt warmtepaneel, in alle RAL kleuren, en zelfs als verwarming met verlichting.

Is een infrarood paneel verwarming veilig?

Infrarood paneel verwarming is zeer veilig. Om oververhitting te voorkomen heeft een infrarood paneel verwarming meerdere veiligheidsvoorzieningen, waardoor het warmtepaneel automatisch uitgaat, mocht deze te warm worden. Ze worden ook een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische kachels die voorzien zijn van een verwarmingsspiraal, want de panelen hebben namelijk geen verwarmingsspiraal. Lees het complete artikel hoe warm wordt een infrarood paneel.

Wil je meer informatie over hoe warm wordt een infrarood paneel? Je kan voor hoe warm wordt een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe warm wordt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons online magazine alles over hoe warm wordt een infrarood paneel vinden. Kom ook meer te weten over de korte golf stralers, zoals de industriële verwarming en terrasverwarmer.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis.