fbpx

Hoe ver straalt een infrarood paneel eigenlijk?

hoe ver straalt een infrarood paneel

Een infrarood paneel aan de muur in een huis straalt zo’n 3 tot 4 meter ver. Dit is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object, zoal mens, stoel of bank. Een verwarmingspaneel plafond heeft een bredere verspreiding. Deze kan wel tot 5 à 6 meter ver stralen, omdat de stralen van bovenaf komen en vrij kunnen stralen.

Het aantal watt (vermogen) van hoe ver straalt een infrarood paneel is hierbij ook bepalend. Een klein warmtepaneel van 300 of 400 watt is geschikt voor een kamer van 3 tot 4 m2. Voor een badkamer is er altijd een hoger wattage nodig, omdat je de badkamer snel warmt wilt hebben. Hierbij is een groter model van 400 tot 600 watt geschikt voor 8 m2. Infrarood paneel 1500 watt is goed voor kamers van 15 tot 20 m2.

Wanneer kiezen voor een keramische verwarming muurmodel of infraroodpaneel plafond

Een infraroodpaneel plafond straalt verder dan een keramische verwarming muurmodel. Dit komt omdat de straling van bovenaf komen en een plafondverwarming vaak een hoger wattage en grotere afmeting heeft. In grote ruimtes, zoals de huiskamer is een infraroodpaneel plafond altijd aan te raden. Maar bijvoorbeeld in een werkkamer thuis is een keramische verwarming muurmodel weer beter.

Houd altijd in gedachten dat de straling niet onderbroken mag worden. Plaats dus niet direct meubels voor de verwarming. De positiebepaling is dus ook zeer belangrijk bij de installatie van de infrarood panelen in huis of kantoor.

terras verwarmer hoe ver straalt een infrarood paneel

Hoe ver straalt een terrasheater infrarood?

Naast verwarming voor binnen, kan je ook buiten verwarmen. Het bereik van de straling van een terrasheater is ver. De terrasheater kan wel 5 tot 7 meter ver stralen, dit komt door de intense korte golf straling die hierbij gebruikt wordt. En het hogere vermogen. Hoe krachtiger het wattage, hoe verder het bereik is. In huis is de lange golf infraroodstraling van toepassing.

Meer informatie over infrarood paneel

Lees het complete artikel hoe ver straalt een infrarood paneel. Wil je meer informatie over hoe ver straalt een infrarood paneel? Je kan alle verwarmingsvragen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over de straling, het bereik, de afmeting en wattages worden zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe ver straalt een infrarood paneel vinden. Lees meer over terrasverwarmer en het stralingsbereik.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!