fbpx

Uitleg over hoe werkt een infrarood paneel

Hoe werkt infrarood paneel

hoe werkt infrarood paneel

Infrarood paneel valt onder de groep elektrische verwarming. Ze verwarmen de ruimte efficiënt middels de revolutionaire infrarood technologie, waardoor je minder elektriciteit verbruikt. Bij slim gebruik, kan een infrarood paneel tot 50% op je energiekosten besparen in vergelijking met een traditionele convectie verwarming. Daarnaast bespaar je ook op de installatiekosten en het onderhoud. Een infrarood paneel behoeft geen onderhoud en is eenvoudig aan de wand of het plafond te monteren.

De elektrische verwarming zet de energie om in infraroodstraling, en wel op een efficiënte manier. Hierbij wordt namelijk 93% omgezet in warmte, wat een hoog rendement is. Tijdens het verwarmingsproces verliest de kachel dus vrijwel geen warmte. Het warmtepaneel is slechts 1,8 tot 2,2 cm dik, waardoor deze ruimtebesparend is.

Infrarood verwarming is als kunst aan de muur

Infrarood verwarming is trendy en modieus en mogen daarom opvallen in huis. Geen lelijke convectie radiatoren meer aan de wanden, maar een mooie infrarood verwarming met afbeelding naar keuze. Het ziet eruit als een echt kunstwerk, en straalt daarnaast ook comfortabele warmte uit. Een infrarood paneel in je kamer voegt iets toe aan de inrichting! Wil je liever dat het verwarmingspaneel onzichtbaar is? We kunnen het gemakkelijk in het plafond of de muur verwerken.

infrarood verwarming kunst

Hoe werkt een infrarood paneel?

Een infrarood paneel werkt anders dan een convectiekachel, die de lucht verwarmt. Je voelt je warm door de warme luchtbeweging. Infraroodstraling werkt volgens hetzelfde principe als de zon, die voorwerpen verwarmen. De panelen stralen lange warmtegolven uit, ook wel C-straling genoemd. Infrarode straling lijkt op zonlicht, maar zonder de gevaarlijke UV stralen. Je warmt op zodra de stralen je huid bereiken, wat een heerlijke sensatie is.

Meer informatie over verwarming elektrisch?

Onze verwarming elektrisch is zeer zuinig in verbruik, behoeft geen onderhoud en is eenvoudig zelf te installeren. Wanneer je gaat verhuizen kan je deze verwarming elektrisch gewoon meenemen naar je nieuwe onderkomen. Niet alleen handig, maar ook economisch. Heb jij namelijk wel eens iemand een hele CV-installatie mee zien verhuizen? Daarom is infrarood verwarming een duurzame investering voor nu en de toekomst. Infrarood panelen hebben namelijk een levensduur van zo’n 20 jaar. Lees het complete artikel hoe werkt infrarood paneel.

Wil je meer informatie over hoe werkt infrarood paneel? Je kan voor hoe werkt infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe werkt infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe werkt infrarood paneel vinden. Lees meer over duurzaam investeren in infrarood verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!