fbpx

Wat verbruikt een infrarood paneel aan energie?

Factoren die bepalen wat verbruikt een infrarood paneel

wat verbruikt een infrarood paneel

Het verbruik van infrarood paneel wordt bepaald door een aantal factoren. Het meest doorslaggevend is de isolatie van het huis. Ondanks het feit dat een infrarood paneel ook slecht geïsoleerde huizen kan verwarmen, is het verbruik lager als de isolatie goed is. Hoe beter de isolatie is, hoe lager het verbruik ook is.

Verder speelt de raampartij in de verwarmde kamer een rol. Omdat infrarode panelen niet op ramen kunnen weerkaatsen, verlies je wat warmte-optimalisatie. Infraroodstraling weerkaatst op vloeren, meubels en muren. Daardoor voel je een enorme warmte die uit alle richtingen straalt. Via de ramen kan een infraroodstraal niet terugkaatsen. Ook zijn belang de hoogte van het plafond, de hoeveelheid m2 of m3, de indeling en inrichting van de kamer

Hoeveel watt per m3 verwarming?

wat is de beste infrarood verwarming

Hoeveel watt per m3 verwarming je nodig hebt, daarbij speelt de isolatie factor een grote rol. Het verbruik van infrarood verwarming is lager in nieuwe gebouwen dan in oudere huizen met minder isolatie. Door driedubbele beglazing en goed geïsoleerde buitenmuren biedt een pas gebouwd huis een goede isolatie. Daardoor stroomt er weinig kille tocht naar binnen. Voor een nieuw huis is het verbruik infrarood verwarming van 20 tot 25 watt per m3 redelijk.

Hoeveel watt per m3 verwarming is nodig voor een bestaand huis? Hiervoor is het belangrijk om de isolatiewaarde van je woning te bepalen. Heb je enkel of dubbel glas, en zijn de muren en de vloer voldoende geïsoleerd? Een minimum van 30 watt per m3 wordt aanbevolen. Voor heel oude huizen met dunne muren is het gebruik 35 watt per m3. Met goede isolatie kun je honderden euro’s per jaar op je energiekosten besparen.

Goedkoopste verwarming 2022 is infrarood paneel

De goedkoopste verwarming 2022 is een infrarood paneel. Deze warmte panelen zijn namelijk niet alleen heel zuinig in verbruik, waardoor je op de energierekening bespaart. Maar een infrarood paneel heeft ook geen onderhoud nodig. Er zitten geen draaiende onderdelen in het verwarmingspaneel die kapot kunnen gaan. Ook hoef je niet jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Verbruik infrarood paneel berekenen bij Warmteshop

Wil je het verbruik van een infrarood paneel berekenen? Daarvoor kan je terecht bij onze Warmteshop deskundigen. Lees het complete artikel wat verbruikt een infrarood paneel.

Wil je meer informatie over wat verbruikt een infrarood paneel? Je kan voor wat verbruikt een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen van Warmteshop. Elke vraag over wat verbruikt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat verbruikt een infrarood paneel vinden. Lees meer over hoe besparen met thermostaten in huis.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!