fbpx

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel eigenlijk?

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel?

hoe warm wordt een infrarood paneel hoeveel watt infrarood paneel Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel kan je berekenen. Het stroom verbruik is afhankelijk van een aantal bepalende factoren. De isolatie van een woning speelt hierbij een grote rol en de wattage. Een nieuwbouwhuis welke goed geïsoleerd is, heeft minder energie nodig om de kamer te verwarmen dan een huis met een lage isolatiewaarde.

Daarnaast speelt het de raampartij in de te verwarmen ruimte ook rol. Dit komt omdat infraroodstraling niet kan weerkaatsen op ramen. Vergelijkbaar met de zon. De warme stralen van de zon (die ook infraroodstraling bevat), gaat door de ramen heen. Daardoor verlies je iets van de warmte optimalisatie.

Gemiddeld verbruik van infrarood verwarming

Het gemiddelde verbruik bij een nieuwbouwhuis kan 20 tot 25 watt per m3 aanhouden. Het verbruik van infrarood verwarming bij een renovatie of bestaande woning met een lage isolatiewaarde ligt het verbruik hoger. Op zich logisch, want er komt daardoor meer koude lucht van buiten naar binnen. Bij een woning met een lage isolatie en dunne muren ligt het infrarood verwarming verbruik gemiddeld op 35 watt per m3. Wat het verbruik in jouw woning is, kunnen onze deskundigen nauwkeurig voor je uitrekenen. Als ook het benodigde vermogen van de infrarood verwarming.

Hoeveel kW verbruikt een infrarood paneel?

Een infrarood paneel verbruikt tussen een 0,25 en 3 kW (Kilowatt). Het exacte benodigde wattage van het infrarood paneel en het aantal warmtepanelen kan precies worden berekend door onze adviseur van Infrarood Verwarming.

Een klein warmtepaneel zoals 0,3 of 0,4 kW is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Een ruimte waar een hogere warmtebehoefte is, zoals de badkamer, raden we aan een iets groter model te nemen van 0,4 tot 0,6 kW voor 8 m². Deze zijn ook zeer geschikt als badkamer bijverwarming.

Een middelgroot warmtepaneel, zoals 1 of 1,5 kW, is geschikt voor middelgrote ruimtes, zoals slaapkamer van 15 tot 20 m². Een grotere verwarming van 2 of 3 kW is geschikt voor de grootste ruimtes, zoals de huiskamer of een kantoorruimte van 30 tot 40 m².

Zuinig verwarmen met infrarood panelen

wat is een infrarood paneel

Wil je ook zuinig verwarmen en zonder gas huis verwarmen? Stap dan over op infrarood panelen van Infrarood Verwarming. Je kan deze inzetten als zowel een zuinige bijverwarming als een energiezuinige hoofdverwarming. Je bedient de infrarood panelen afzonderlijk van elkaar via een (slimme) thermostaat. Lees het complete artikel hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel.

Wil je meer informatie over hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel ? Je kan voor infrarood verwarming verbruik contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons magazine alles over hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen waarbij convectie- en stralingswarmte gecombineerd wordt.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!