fbpx

Kan een IR paneel in de brand gaan?

is infrarood verwarming gezond ir paneel

Kan IR paneel brand teweegbrengen

Nee, een IR paneel kan geen brand veroorzaken. De IR panelen vandaag de dag zijn een stuk minder heet dan de ouderwetse elektrische verwarming. Bovendien heeft een IR paneel veiligheidsvoorziening, waarbij er meerdere schakelaars zijn die bij oververhitting detectie het systeem uitzet. Daarom is er geen brandgevaar en is een infrarood paneel absoluut veilig in gebruik.

Uiteraard moet je geen magneten op de verwarming plakken of papieren memo’s op het oppervlak plakken, daar is een verwarming niet voor bedoeld. Ook moet je de infrarood straling niet blokkeren, is ook logisch anders profiteer je niet van de heerlijke warmte. Dankzij de IP44 klasse is een badkamer verwarming spatwaterdicht en veilig te gebruiken in vochtige ruimtes.

Infrarood verwarming is niet gevaarlijk

De infrarood verwarming van Warmteshop hebben meerdere keuringscertificaten en keurmerken, die aangeven dat deze duurzame kachel veilig is. Zoals het Duitse TUV keurmerk wat staat voor veilig en effectief huis vewarmen. RoHS keurmerk waardoor het warmtepaneel vrij is van schadelijke stoffen. EVM waarmee het elektromagnetisch geschikt is (geen sterke elektromagnetische velden) en het VDE keurmerk voor infrarood vewarming van glas. Dit waarborgt de veiligheid van het product op elektrische, mechanische, thermische, giftige, radiologische en andere gevaren.

Wat is straling?

De straling die een warmte paneel gebruikt, is de lange golf infrarood-c straling (donkerstralers) en hebben een bereik boven 3000 nm. Deze straling bevat niet het schadelijke UV-licht, dat zich aan de andere kant van het lichtspectrum bevindt. Infraroodstraling is 100% veilig voor mens en dier.

Infrarood paneel is veilig

welke verwarming kiezen

Infrarood paneel is een veilige verwarming, welke gebruikt maakt van de gezonde lang golf infraroodstraling. Dankzij de oververhitting schakelaars wordt een infrarood paneel nooit te warm. Ze zijn aanraakveilig, waardoor brandwonden niet aan de orde zijn. Veilig voor mens en dier. Lees het complete artikel kan een IR paneel brand teweegbrengen.

Wil je meer informatie over de veiligheid, brandgevaar en werking van een IR paneel? Je kan voor IR paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR panelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de werking van IR paneel vinden. Lees meer over infrarood verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!