fbpx

Waarom zijn IR verwarmingspanelen een slim idee?

Wat is waar over IR verwarmingspanelen?

De A-kwaliteit IR verwarmingspanelen van Infrarood Verwarming zijn kosteneffectief en milieuvriendelijk. Ze stoten geen CO2 uit in combinatie met groene stroom, zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, hebben lage onderhoudskosten en zijn storingsvrij.

wat verbruikt een infrarood paneel ir verwarmingspanelen

IR verwarmingspanelen zijn ook nog een ruimtebesparend door hun kleine vorm van 1,8 tot 2,2 cm. Door de aantrekkelijke ontwerpen die verkrijgbaar zijn, kun je voor elke ruimte een geschikt warmtepaneel vinden. Zoals een verwarming met spiegel en verlichting of een infrarood verwarming met foto.

Bovendien zijn de warmtepanelen geschikt voor alle woningen, ongeacht de isolatiewaarde. Dit komt doordat infraroodstraling niet door tocht wordt beïnvloed. Wat valt er nog meer te zeggen over IR panelen?

Infrarood paneel is geschikt als hoofd- en bijverwarming

Infrarood paneel is ook ideaal voor het verwarmen van hoge ruimten, kleine kamers, en slecht geïsoleerde constructies. Daardoor is een IR verwarmingspaneel ideaal voor zowel primaire als bijverwarming. Bijvoorbeeld in de badkamer, logeerkamer of woonkamer.

Infrarood verwarming is zuinig en gezond

Omdat er minder energie nodig is om een aangename gevoelstemperatuur te bereiken, is infrarood verwarming zuinig in het dagelijks gebruik. Stralingswarmte werkt dan ook anders dan convectiewarmte, die de lucht verwarmt. De gevoelstemperatuur is hoger door de directe warmte, en je kunt de verwarming van de thermostaat een paar graden lager zetten. Je bespaart 6% op je energie-uitgaven voor elke graad die je verlaagt.

Infrarood verwarming wervelt ook geen stof en bacteriën in de lucht, omdat er geen luchtcirculatie is. Daardoor zijn IR verwarmingspanelen ideaal is voor mensen met allergie en astma. Voorwerpen en personen in het stralingsgebied worden direct verwarmd in plaats van via de lucht. De warmtepanelen zenden, net als de zon, lange golf infraroodstraling uit, die een directe en aangename warmte afgeeft.

Planten, dieren en mensen ondervinden geen schade van infrarood verwarmingspanelen die infrarode C warmtegolven uitzenden. In werkelijkheid is het heerlijk en zeer comfortabel genieten. Spieren ontspannen, de doorbloeding verbetert en het verlicht gewrichts- en spierpijn. Om al deze redenen is infrarood verwarming gezond en zuinig.

IR straling is vergelijkbaar met de zon

wat kost infrarood verwarming

IR straling is te vergelijken met de zon, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. De verwarminspanelen voor woningen maken gebruiken gebruik van de lange golf IR straling, welke onzichtbaar is voor het blote oog. Lees het complete artikel Wat is waar over IR verwarmingspanelen.

Wil je meer informatie over IR verwarmingspanelen? Je kan voor IR verwarmingspanelen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR verwarmingspanelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over IR verwarmingspanelen vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen, welke convectie- en stralingswarmte op een optimale manier combineert.

Koop nu infrarood panelen op Infrarood Verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!