fbpx

Werking van infrarood verwarming plafond

Hoe werkt infrarood verwarming plafond?

De infrarood verwarming plafond werkt met onschadelijke infrarode warmtestralen. Deze straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder het schadelijke ultraviolette licht.

Je sluit de infrarood verwarming plafond aan op de elektriciteit, waarna het warmtegolven uitzendt naar de muren, meubels, apparaten en mensen. De warmtestralen weerkaatsen vrijwel overal op, zodat de kamer op een natuurlijke manier en snel gemoedelijker warm wordt.

Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden. Doordat niet de lucht wordt verwarmd, zoals een convectie kachel doet, heb je geen luchtstroming in de kamer. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder rond dwarrelende stofdeeltjes en bacteriën in de lucht.

infrarood paneel plafond

Kenmerken infrarood paneel plafond

Infrarood paneel plafond werkt:
– op elektriciteit en energie wordt omgezet in infraroodstralen.
– met veilige en onschadelijke infraroodstralen.
– net als de zon en stuurt directe warme stralen de kamer in.
– infrarood paneel plafond warmt wanden, meubilair en mensen direct op.
– met stralingswarmte, welke weerkaatst op de objecten in het stralingsgebied.
– van bovenaf, waardoor de vloer ook heerlijk warm wordt.

Daarnaast heeft een infrarood plafondverwarming geen onderhoud nodig en is de installatie vrij eenvoudig. Je kan het zelf doen, waarbij wij aanraden om een plafondpaneel altijd met twee mensen te installeren. Ook kan je de installatieservice van Warmteshop inschakelen.

Plafondpanelen badkamer werkt zoals de zon

Infrarood verwarming plafond badkamer

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat plafondpanelen badkamer zijn, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de warme zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam opwarmt. In de badkamer zijn plafondpanelen uiterst geschikt, want ze nemen geen vrije ruimte aan de wand in. Doordat de stralen van bovenaf komen, warmt de vloer ook heerlijk op. Waarbij donkere tegels de warmte nog langer vasthouden.

Lees het complete artikel hoe werkt infrarood verwarming plafond.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming plafond? Je kan voor infrarood verwarming plafond contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe werkt een warmtepaneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over beste elektrische verwarming badkamer vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!