fbpx

Hoeveel verbruikt IR verwarming gemiddeld?

welke verwarming kiezen ir verwarming

Hoeveel verbruikt IR verwarming?

Een IR verwarming verbruikt tussen een 0,25 kW en 3 kW per warmtepaneel. Per ruimte is de warmtebehoefte anders. In de slaapkamer ligt deze bijvoorbeeld lager dan in de woonkamer of badkamer. Je wilt namelijk in de badkamer dat het snel warm is, waardoor de warmtebehoefte hoger ligt. Een hoger vermogen is dan gewenst.

Bij het verbruik spelen nog andere factoren mee. Zoals de isolatie van de woning, het aantal raampartijen, de hoogte van het plafond, de ligging van de woning en de indeling van de kamer.

Heb je veel meubels in de ruimte staan, die de infraroodwarmte kunnen vasthouden of niet. Het aantal ramen weegt ook mee, omdat glas de infraroodstralen niet kunnen weerkaatsen, zoals ze wel op muren, vloer en meubels doen. De straling weerkaatst opnieuw de ruimte in. Het exacte benodigde vermogen en het aantal panelen kan precies worden berekend door de experts van Warmteshop.

Verbruik IR paneel per ruimte

Een klein IR paneel van 0,3 of 0,4 kW is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Denk hierbij aan een hobbyruimte, thuis kantoor of toilet. Voor badkamers wordt altijd aanbevolen een groter model te nemen zoals de 0,4 tot 0,6 kW voor 8 m².

Een middelgrote IR verwarming zoals 1 of 1,5 kW is geschikt voor middelgrote ruimtes, zoals slaapkamer van 15 tot 20 m².

Een IR paneel zoals 2 of 3 kW is geschikt voor grote ruimtes, zoals huiskamer of kantoor van 30 tot 40 m².

Hoe werkt IR straling?

Hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood paneel met verlichting ir verwarming

IR straling zendt lange warmtegolven naar de muren, meubels en mensen die zich in de ruimte bevinden. Deze warme infraroodstralen weerkaatsen vrijwel overal op, zodat je woning op een natuurlijke manier snel en gemoedelijker warm wordt. Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd.

Lees het complete artikel hoeveel verbruikt IR verwarming.

Wil je meer informatie over hoe werkt IR verwarming? Je kan voor een verbruiksberekening contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over bijvoorbeeld hoe werkt een stralingskachel vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen, waarbij de verwarming stralings- en convectiewarmte combineert.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!