fbpx

Is infrarood verwarming veilig in de kinderkamer?

Is infrarood verwarming kinderkamer veilig?

Infrarood verwarming kinderkamer is veilig te gebruiken in de kinderkamer of in andere ruimtes waar kinderen aanwezig zijn. Het oppervlakte van het warmtepaneel is aanraakveilig, dat wil zeggen dat je het met je vingers kan aanraken zonder dat je een brandblaar oploopt. Natuurlijk voelt het warm aan, maar er is geen gevaar op verbranding.

infrarood verwarming veilig kinderkamer

Bij verwarming is verbrandingsgevaar een punt van aandacht. Infrarood verwarming van Warmteshop dragen het Duitse TÜV-keurmerk. De wand infrarood verwarming kinderkamer hebben een maximale oppervlakte temperatuur van 115 graden Celsius. Zodat brandwonden en blaren uitgesloten zijn.

De achterkant van de elektrische kachel is zeer goed geïsoleerd, waardoor het niet heet wordt. Alle warmte wordt aan de voorkant uitgestraald. Er is dus ook aan de achterkant geen verbrandingsgevaar aanwezig. De infrarood verwarming kinderkamer van Warmteshop voldoen allen aan zeer strenge veiligheidseisen. En zijn dan ook voorzien diverse keurmerken en veiligheidscertificaten.

Hebben infrarood panelen scherpe randen?

Nee, de infrarood panelen van Warmteshop hebben stompe hoeken, zodat ook hier geen risico op letsel bestaat. Dit geldt zowel voor de metalen als de glazen panelen. De infrarood panelen die een glazen warmte oppervlak hebben, zijn voorzien van zeer sterk ESG-veiligheidsglas.

Wat betekent ESG veiligheidsglas bij infrarood paneel?

ESG veiligheidsglas kan je vergelijken met een autoruit. Als er een barst in het glas zit en deze breekt, dan valt het uiteen in heel veel kleine stukjes zonder scherpe randen. Waardoor ESG veiligheidsglas valt onder de noemer ‘letselbeperkend glas’.

Een infrarood paneel van glas is gemaakt met ESG veiligheidsglas, wat een hoge veiligheid biedt in de kinderkamer of een andere ruimte, zoals de badkamer. Mocht je de elektrische verwarming laten vallen en het glas zou breken, dan ben je verzekerd dat het glas geen scherpe scherven veroorzaakt.

Meer weten over infrarood verwarming veilig

infrarood verwarming veilig

Lees het complete artikel Is infrarood verwarming veilig voor kinderen.

Wil je meer weten over waarom onze infrarood verwarming veilig is voor de kinderkamer, neem dan contact met ons op. Je kan voor infrarood verwarming veilig contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen.

Elke vraag over infrarood warmtepaneeln wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook andere zaken lezen, zoals voordelen van thermostaat verwarming. Lees meer over de veilige, duurzame en energiezuinige infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!