fbpx

Wat is het bereik van infraroodstralen?

Hoe ver komen de infraroodstralen?

Voor woningen worden voor stralingspanelen de lange golf infraroodstralen gebruikt. Deze zijn onzichtbaar voor het oog en kan je vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder het schadelijke ultraviolette licht. Voor terrasverwarmer wordt de korte golf infraroodstralen gebruikt, welke heel gericht buiten het terras verwarmen. Deze stralen zijn zichtbaarder, dat zie je aan de rode gloed die het afgeeft.

Infrarood verwarming plafond infraroodstralen

De vraag wat is het bereik van infraroodstralen voor infrarood panelen in huis? Wandpanelen hebben een bereik van zo’n 3 meter. Dit is de gemeten afstand tussen het stralingspaneel en het te verwarmen object, zoals meubels of mensen.

Een infrarood verwarming plafond heeft een bredere warmteverspreiding. Deze kan wel tot 5 à 6 meter ver stralen. Hiervan is het vermogen vaak hoger en omdat de stralen van bovenaf komen, worden ze niet onderbroken door bijvoorbeeld meubels.

Elektrische wandverwarming of plafondverwarming kiezen?

De keuze voor een elektrische wandverwarming of plafondverwarming hangt van meerdere factoren af. De indeling van de kamer, het aantal meubels en de raampartijen. Een plafondverwarming heeft een groter bereik dan een elektrische wandverwarming.
Houd altijd in gedachten dat de straling niet onderbroken mag worden. Plaats dus niet direct een bank voor de infrarood verwarming.

elektrische terrasverwarmer

Hoe ver straalt een terrasheater infrarood?

Naast verwarming voor binnen, kan je ook buiten verwarmen. Het bereik van de straling van een terrasheater is ver. De terrasheater kan wel 5 tot 7 meter ver stralen, dit komt door de intense korte golf straling die hierbij gebruikt wordt. En het hogere vermogen.

Lees het complete artikel Wat is het bereik van infraroodstralen.

Meer weten over infrarood verwarming buiten of binnen?

Wil je meer informatie over infraroodstralen en wat het verschil is van infrarood verwarming buiten en binnen? Je kan voor infraroodstralen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infraroodstralen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over infrarood panelen vinden, zoals de 3 optie voor badkamer verwarming. Lees meer over terrasverwarmer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!