fbpx

Wat is een hybride infrarood verwarming?

Hybride infrarood verwarming: convectie en stralingswarmte

stralingskachel hybride infrarood verwarming

Een hybride infrarood verwarming is een toestel dat convectiewarmte combineert met stralingswarmte. De moderne infrarood technologie met luchtverwarming. Bij een hybride infrarood verwarming is de metalen behuizing zo ontwikkeld dat infraroodstraling ook de lucht verwarmd, die door het toestel gaat. We leggen uit het dit werkt en wat de voordelen zijn.

Hoe werkt een hybride verwarming?

Een hybride verwarming is zo ontworpen dat om lucht die binnen het toestel wordt gezogen ook te verwarmen. Een hybride verwarming heeft boven en onder een speciale opening voor convectie. Het ziet eruit als een ‘normale’ elektrische verwarming, maar niets is minder waar.

Aan de onderkant komt de omgevingslucht naar binnen, waarna deze tussen de convectieplaten in de behuizing verwarmd wordt met infraroodstraling. Een klein deel van de IR straling is namelijk naar binnen gericht, speciaal voor de hybride infrarood verwarming.

Het warmtepaneel is net als een standaard IR paneel naar voren gericht. En straalt met dezelfde intensiteit de infrarood warmte de kamer in. Je voelt daardoor 100% dezelfde stralingswarmte.

Alkari hybride infrarood paneel

Alkari hybride infrarood paneel

Alkari hybride infrarood paneel is verkrijgbaar in verschillende wattages; 500, 900 en 1200 watt voor de witte metalen panelen. En 900 en 1200 watt als handdoekdroger in de badkamer. Voorzien van meerdere handdoek beugels, zodat je altijd profiteert van een warmte badkamer en droge (en warme) handdoeken.

Het model is verkrijgbaar als wand verwarming, maar ook als mobiele verwarming. De mobiele infrarood verwarming wordt geleverd met een stevige voet, waardoor de hybride infrarood verwarming 5 cm boven de vloer staat. Dit heeft als doel dat de convectiestroming van onderen ongehinderd kan plaatsvinden.

Voordelen van hybride kachel

De voordelen van hybride kachel is dat je profiteert van twee verwarming manieren. Dit zorgt dat de kamer nog sneller effectief warm is. De hybride kachels van Warmteshop zijn gemaakt van 1 mm dik staal. Dit brengt een groot kwaliteitsverschil met zich mee ten aanzien van goedkoper Chinese modellen. Wat zijn de voordelen?

• Dun ontwerp, slechts 4 centimeter dik.
• Gehele ontwerp is van metaal gemaakt en wit of wit satijn verkrijgbaar.
• Hoogwaardige infrarood technologie.
• Hoge energie-efficiëntie door extra convectie technologie.
• Direct klaar voor gebruik: steek gewoon de stekker in het stopcontact.
• Hoog rendement en duurzaam met groene stroom.

Lees het complete artikel Wat is een hybride infrarood verwarming.

Meer details over hybride verwarmingspanelen

Wil je meer informatie over hybride infrarood verwarming? Je kan voor hybride verwarmingspanelen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood panelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over IR panelen vinden. Zoals onze verwarming installateur montage tips. Lees meer over hybride verwarmingspanelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!