fbpx

Waarom een keuken paneel verwarming?

Waarom kiezen voor een keuken paneel?

Over verwarming keuken paneel denk je niet vaak na. Als je in de keuken bent, heb je al een hete oven, hete kookplaten en andere machines die warmte afgeven. Waarom een keuken paneel kopen?

keuken 003 keuken paneel

Keukens zijn tegenwoordig meer dan een ruimte waar voedsel wordt bereid. Het zijn woonkeukens, waar mensen samenkomen om te eten, te drinken en elkaars verhalen delen.

Een keuken paneel is daarom uitermate geschikt en verwarmt alleen daar waar de warmte benodigd is. In mum van tijd is het warmtepaneel warm, hiervoor is slechts 5 tot 10 minuten nodig (afhankelijk van het vermogen en materiaalkeuze). De warme onschadelijke infraroodstralen voelen heerlijk aan op je huid.

Infrarood paneel als keuken verwarming

warmteshop infrarood verwarming installeren keuken
warmteshop infrarood verwarming installeren keuken

De hele kamer, inclusief de eethoek, wordt verwarmd door strategisch geplaatste keuken verwarming van hoge kwaliteit. Een infrarood paneel kan de hele ruimte verwarmen of slechts één hoek. Dit wordt bepaald door de indeling van de keukenruimte en de warmtebehoefte. Als de woonkeuken warm genoeg is, zet je de keuken verwarming gewoon uit.

Infrarood paneel is uitstekend te gebruiken als bijverwarming in keukens. Het handhaaft de juiste temperatuur in de woonkeuken. Een infrarood keuken verwarming bespaart cruciale keukenruimte door het slanke ontwerp, van slechts 1,7 tot 2,2 cm. En kunnen daardoor naadloos wordt ingepast bij het interieur.

Voordelen infrarood verwarming keuken

keuken verwarming

Infrarood verwarming keuken is eenvoudig te installeren en neemt weinig ruimte in beslag. Je hebt alleen een vrije muur of plafond nodig om de warmtepanelen te monteren.

De objecten en mensen in de ruimte worden verwarmd door een gezonde infraroodstraling. Hierbij wordt dus niet de lucht verwarmd, zoals bij een convectie kachel het geval is. De warmte van de IR straling wordt vastgehouden door de objecten in de ruimte en daarna teruggekaatst. Omdat er bij een infrarood verwarming geen luchtcirculatie is, zweven er geen stofdeeltjes of bacteriën rond.

Aangezien er in keukens veel kastjes en voorwerpen zijn, heeft een infrarood verwarming keuken veel oppervlakken om te verwarmen. Er is dus geen krachtig warmtepaneel nodig om de ruimte warm te krijgen. Een keuken paneel heeft ongeveer 20 watt/m3 nodig.

Lees het complete artikel Waarom kiezen voor een keuken paneel.

Meer informatie IR keukens

IR keukens zijn zuinig in verbruik, onderhoudsvrij en eenvoudig te installeren. Wil je meer informatie over keuken paneel? Je kan voor infrarood panelen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR keukens wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook alles over wat is een hybride infrarood verwarming vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!