fbpx

Wat is hybride verwarming?

Wat is hybride verwarming eigenlijk?

stralingskachel hybride infrarood verwarming wat is hybride verwarming

Hybride verwarming is een elektrische verwarming die twee aangename warmtebronnen combineert. Te weten stralingswarmte met convectiewarmte. De kachel is een slank infrarood paneel van 4 cm breed welke je kan gebruiken als hoofd- of als bijverwarming.

Primair gebruikt een hybride verwarming de infraroodstraling en secundair de warme luchtstroming. Deze combinatie levert een dubbel warm gevoel op, voor een nog snellere en intensere warmte in huis.

De hybride verwarming kan je kopen van het merk hoogstaande merk Alkari, welke gemaakt zijn in Duitsland. Alkari staat voor hoge Duitse kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Hoe werkt hybride infrarood verwarming?

Een hybride infrarood verwarming werkt middels elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood straling en daarnaast ook convectiewarmte. Aan de onder- en bovenkant van het warmtepaneel zitten sleuven. Als eerste verwarmt een hybride infrarood verwarming de ruimte voor ruim 80% met infraroodstraling. De overige 20% wordt aangevuld met warme lucht. Dit werkt als volgt.

De heater trekt aan de onderkant koude luchtstroom door de infrarood kachel. Binnenin wordt de lucht door de restwarmte, die aan de achterkant van het paneel wordt opgevangen, verwarmd middels interne convectoren. Deze warme lucht verspreidt zich via de ventilatie sleuven bovenaan het paneel.

Techniek hybride Infrarood paneel van Warmteshop

hybride panelen

Hybride is niet helemaal hybride. Een hybride infrarood paneel van Warmteshop heeft als kenmerk dat ze interne convectoren hebben. Deze warmte behuizing vergroot het verwarmingsoppervlak in de infrarood kachel. Daardoor produceert een hybride infrarood paneel ongeveer 34% meer warmte in vergelijking met andere goedkopere modellen die deze convectoren niet hebben.

Lees het complete artikel Wat is hybride verwarming.

Aangename warmte in huis

Met hybride verwarming creëer je aangename warmte in huis. Infrarood verwarming gecombineerd met luchtverwarming is de oplossing voor huis verwarmen zonder gas. Je profiteert van twee verwarmingswerelden tegelijkertijd. Bovendien zuinig in verbruik, van hoge kwaliteit een eenvoudig aan de muur te installeren.

Wil je meer informatie over wat is hybride verwarming? Je kan voor hybride infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wat is hybride verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat is de beste elektrische verwarming vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!