fbpx

Tips bij verwarming installeren

Verwarming installeren, waar op letten?

Een verwarming installeren, kan je dat zelf doen? Zekers, een infrarood verwarming kan je zelf monteren aan de wand of aan het plafond. Je hoeft hier geen doorgewinterde klusser voor te zijn. Het enige wat je moet kunnen is gaten boren en schroeven draaien.

verwarming installeren

Is het werkelijk zo eenvoudig om een verwarming te monteren? Bijna wel. Belangrijk bij infrarood verwarming installeren is om vooraf de positie te bepalen van het verwarmingspaneel. Dit bepaalt namelijk de warmte afgifte, oftewel de hoeveelheid warmte. Een warmtepaneel mag bijvoorbeeld niet onderbroken worden in de straling.

Obstructie belemmert namelijk de warmte afgifte en dus het rendement. Laat de deskundigen van Warmteshop een berekening maken met daarin de juiste posities van de infrarood panelen aan de wand of het plafond. Wandpanelen zijn eenvoudiger om zelf te installeren dan een plafondverwarming.

Zelf infrarood verwarming installeren: wat heb je nodig?

Een infrarood verwarming installeren kan je zelf doen. Bij de aanschaf van IR-verwarming is altijd een installatiekit bijgeleverd, welke bestaat uit:

 • boormal
 • schroeven
 • pluggen
 • instructieboekje

Daarnaast is ook altijd een universeel ophangsysteem meegeleverd bij de Alkari, Ecaros en Welltherm verwarmingspanelen. Verder heb je zelf nog een boor, schroevendraaier en waterpas nodig bij de montage.

Tips bij infrarood paneel monteren

We geven je nog enkele tips bij zelf infrarood paneel monteren:

 • Controleer de muur op sterkte en stevigheid, want de verschillende wanden hebben verscheidene schroeven of moeren nodig.
  • Muren van beton en steen zijn een ideale basis om een slank warmtepaneel op te hangen.
  • Op hout en gipsplaten wanden heb je extra stevige beugels en bevestigingsmateriaal nodig.
 • Lees altijd het bijgevoegde instructieboekje.
 • Monteer een infrarood paneel altijd met twee personen. Een wandpaneel kan je nog alleen installeren, maar bij een plafondverwarming moet je de montage met twee personen doen. Dit in verband met het werken boven je hoofd.
 • Boor de gaten in de muur met behulp van het boorsjabloon. Afhankelijk van de grootte van het paneel moet je 4 of 6 gaten te boren.
 • Belangrijk is dat alle schroeven stevig in de beugels vastzitten en dat je het laatste stukje nog met de hand stevig vastdraait.
 • Sluit het paneel aan op de elektriciteit en klaar ben je.

Lees het complete artikel Tips bij verwarming installeren.

Elektrische verwarming installeren als hoofdverwarming

infrarood paneel

Je kan zelf een elektrische verwarming installeren, maar je kan natuurlijk ook onze installatiedienst inschakelen. Wanneer je infrarood verwarming als hoofdverwarming aansluit, raden wij je altijd aan om gebruik te maken van onze vakkundige installatiedienst.

Wil je meer informatie over verwarming installeren? Je kan voor verwarming monteren contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke montage vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Wil je geen verwarming installeren? Kies dan voor een mobiele kachel, lees op ons magazine alles over de 5 vragen over mobiele kachel. Bedien de warmtepanelen met onze thermostaten.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!