fbpx

Hoe ver straalt elektrische wandverwarming?

Hoe ver straalt elektrische wandverwarming precies?

Een vraag die we vaak krijgen is hoe ver straalt een elektrische wandverwarming eigenlijk. We hebben het hier dan over een infrarood paneel. Hoe ver deze de kamer instraalt is afhankelijk van de maximale temperatuur van de elektrische wandverwarming infrarood.

Een infrarood paneel aan de wand die een maximale temperatuur bereikt van 120 graden Celsius straalt deze 3 meter de kamer in. Dit zijn alle infrarood panelen van het merk Alkari, Welltherm en Ecaros. Dit is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object, zoal mensen, muur, stoel of bank.

Bij Welltherm infrarood verwarming zijn er ook elektrische warmtepanelen te verkrijgen die maximaal 150 graden Celsius bereiken. Deze infrarood kachel straalt 4 meter ver.

Wat is het bereik van infrarood verwarming?

elektrische wandverwarming

Het bereik van infrarood verwarming is afhankelijke van het vermogen. Het vermogen van een elektrische wandverwarming is daarom bepalend hoeveel m2 je kan verwarmen, en dus niet voor hoe ver de straling komt.

  • Een kleine elektrische wandverwarming van 300 of 400 watt is geschikt voor een kamer van 3 tot 4 m2.
  • Voor een badkamer is er altijd een hoger wattage nodig, omdat je de badkamer snel warmt wilt hebben. Hierbij is een groter model van 400 tot 600 watt geschikt voor 8 m2.
  • Infrarood verwarming 1500 watt is geschikt voor ruimtes van 15 tot 20 m2.
    .

Wil je precies weten wat het benodigde vermogen is dan kan je dit door onze Warmteshop deskundige laten berekenen middels een warmteverlies berekening.

Indicatie benodigd vermogen wandverwarming

Wanneer er geen warmteverlies berekening beschikbaar is, kan een indicatie van de wandverwarming vermogen worden gegeven met behulp van de tabel vor woonruimte, kantoor en badkamer tot maximaal 3 meter hoog. De tabel kan je vinden in het complete artikel Hoe ver straalt elektrische wandverwarming.

Juiste positie van wandverwarming is belangrijk

elektrische kachel woonkamerDe positie van een wandverwarming bepaalt ook het stralingsbereik. Infraroodstraling kan niet door een muur, een mens, of een ander voorwerp in de kamer dringen. De warmte wordt door de objecten daarom weer teruggekaatst. Het is van cruciaal belang grondig te onderzoeken wat je wilt verwarmen en het infrarood verwarmingselement erop te richten.

Wil je meer weten over de juiste positie en het vermogen van een elektrische wandverwarming? Neem dan zeker eens contact op. Je kan voor het bereik, vermogen en werking van elektrische wandverwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische wandverwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de verschillende modellen lezen, zoals wat is een spiegel verwarming. Lees ook meer over hybride verwarmingspanelen, die convectie- en stralingswarmte combineert.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!