fbpx

6x Zuinig verwarmen met infrarood straling

6 redenen om te kiezen voor zuinig verwarmen met infrarood verwarming

Wil je zuinig verwarmen en niet meer afhankelijk zijn van de milieuvervuilende fossiele brandstoffen? Kies dan voor zuinig verwarmen middels infrarood straling. Feit is dat infrarood kachel zuiniger zijn dan elektrische convectiekachels. We leggen je uit waarom dit zo is. We kijken hierbij naar de verschillende facetten die zorgen dat een infrarood kachel zuinig is. En ook veel efficiënter werkt dan convectiewarmte.

Wat maakt infrarood verwarming zuinig? Zuiniger dan een andere gewone elektrische verwarming of convectie verwarming?

Wat maakt infrarood panelen zuiniger dan convectiekachels?

welke verwarming kiezen zuinig verwarmen

#1 Infrarood verwarming is kostenefficiënt

IR verwarming is kostenefficiënt met bewezen besparingen tot 60% in vergelijking met andere conventionele verwarmingssystemen. Ze verwarmen een ruimte sneller dan gewone kachels en hoeven dus minder lang aan te staan. Er zijn ook geen jaarlijkse onderhouds- of servicekosten bij een IR verwarming.

#2 Eenvoudig installatie infrarood paneel

Infrarood paneel is eenvoudig te installeren aan de wand of het plafond. Je bevestigt het warmtepaneel en sluit deze aan op een bestaand stopcontact.

#3 Gerichte zone verwarming

Huis verwarmen met infraroodstraling betekent een doelgericht zone verwarming. Want de infraroodstralen verwarmen de mensen en objecten in een ruimte. Zodat er minder energie wordt verspild aan het verwarmen van lucht, wat gewone convectiekachels doen. Je bereikt de gewenste doeltemperatuur sneller, wat betekent dat de infrarood kachel minder lang aan hoeft te staan

#4 Ruimtebesparende elektrische verwarming

Elektrische verwarming met infraroodstraling is slank. De dunne warmtepanelen zijn 1,7 of 2,2 cm die vrijstaand (mobiele verwarming) of aan de muur en plafond bevestigd worden. Daardoor nemen ze geen kostbare ruimte in.

#5 Goed voor de gezondheid

IR paneel kent ook veel voordelen voor de gezondheid. Omdat ze geen ventilator of convectie hebben om stof te laten circuleren, zijn ze bijzonder gunstig voor mensen met allergieën en astma.

#6 Binnen 5 tot 10 minuten warm

Infrarood kachels zijn binnen 5 tot 10 minuten warm. Je voelt dus vrijwel direct de warmte om je heen. Met deze korte opwarmtijd bespaar je op de energiekosten.

Lees het complete artikel 6x Zuinig verwarmen met infrarood straling, waarin we voordelen van zuinig verwarmen met infrarood panelen nader toelichten.

Stap nu over op energiezuinig verwarmen

Infrarood verwarming plafond

Wanneer je deze winter ook geld wilt besparen op de verwarmingskosten en dus energiezuinig verwarmen wilt, stap je nu over op de zuinige verwarming van Warmteshop. Infrarood verwarming bespaart je tot wel 50% op de verwarmingskosten.

Wil je meer informatie over zuinig verwarmen? Je kan voor huis zuinig verwarmen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over zuinig verwarmen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles vinden over huis zuinig verwarmen. Zoals ons blog met de 7 vragen over IR panelen badkamer. Infrarood straling is ook uitermate goed om buiten te gebruiken, lees meer over terrasverwarmer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!