fbpx

Voordelen en nadelen terrasverwarmer

Soorten terrasverwarmer

Een terrasverwarmer biedt het hele jaar heerlijke warmte buiten. Na een dag hard werken wil je vast en zeker wel eens buiten in de tuin even genieten van de rust of met je partner en kinderen buiten eten. En dat zonder dat je loopt te rillen van de kou. Een terrasverwarmer zorgt voor de warmte buiten.

terrasverwarmer

Welke soorten terrasverwarmers zijn er? Er zijn eigenlijk twee soorten:
1. Elektrische terrasverwarming
2. Terrasverwarmer gas

Beide modellen zijn leverbaar in prachtige design heaters. Zoals met led-verlichting en zelfs geluidsboxen. Verkrijgbaar als terrasverwarmer hangend, staand en als tafelmodel. Maar welk soort kies je? We leggen de verschillen uit.

Buitenverwarming: verschil tussen terrasverwarming elektrisch en gas

Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het kiezen van de beste buitenverwarming. De verbruikskosten, de veiligheid, het gebruiksgemak en de toepasbaarheid.

gas terrasverwarmer

Een terrasverwarming elektrisch maakt gebruik van de korte golf infraroodstraling, ook wel stralingswarmte genoeg. Deze verwarmt dus direct de mensen en objecten in het stralingsgebied. Deze warmte kan je vergelijken met de zonnestralen. Je voelt de stralen direct je lichaam opwarmen.

Een terrasverwarmer gas warmt de omgevingslucht op. Let wel, bij een windvlaag waait de warmte ook gelijk weg. De gas gestookte terrasverwarmer heeft een mooie vlam, wat een echte sfeermaker buiten is.

Voordelen en nadelen infrarood terrasverwarming

Voordelen infrarood terrasverwarming elektrisch:
+ Maakt gebruik van de gezonde infraroodstraling.
+ Elektrische terrasverwarmer is zeer zuinig in het verbruik.
+ Infrarood korte golf heaters zijn niet windgevoelig.
+ Geen onaangename geuren en geruisloze warmte buiten.
+ Geschikt voor open en gesloten ruimtes, zoals terrasoverkapping of partytent.
+ Verkrijgbaar als staand of hangende terrasverwarming: bij een hangende terrasverwarming geen overlast van snoeren.
+ Veilig en eenvoudig in gebruik.
+ Instant warmte: direct warm, zodra je de heater aanzet.
+ Niet gevoelig voor wind.

Let op, een terrasverwarming op gas mag je enkel en alleen gebruiken in open buitenruimtes. Nooit in een half of gesloten ruimte, zoals een partytent. Dit in tegenstelling tot een elektrische terrasverwarming, waar dit wel toegestaan is.

Lees het complete artikel Terrasverwarmer de voor- en nadelen, waarbij we de voors en tegens van gas of elektrische buitenverwarming volledig hebben uitgewerkt. 

Waarom kiezen voor terrasverwarmers infrarood?

terrasverwarmers infrarood

Kies voor terrasverwarmers infrarood en geniet van alle genoemde voordelen. Zuinig in verbruik, geen gesjouw met gasflessen, zuinig, verkrijgbaar in mooie designs bijvoorbeeld met geluidsboxen. En bovendien zeer geschikt om te gebruiken in gesloten ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een feestje in de tuin waar je een partytent hebt opgesteld. Elektrische terrasverwarmers infrarood kan je hier veilig neerzetten, er is geen brandgevaar zoals bij een gas heater wel het geval is.

Wil je meer informatie over terrasverwarmer? Je kan voor terrasverwarmer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over terrasverwarmer wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles verwarmen met infraroodstraling lezen, bijvoorbeeld hoe een bureau verwarming voor warme werkplek zorgt. Lees meer over infrarood verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!