fbpx

Waarom is elektrisch verwarmen goedkoop?

Hoe huis elektrisch verwarmen

Je huis elektrisch verwarmen is één van de wijste beslissingen die je kan maken. Niet alleen zijn de gasprijzen torenhoog, verwarmen op gas is ook slecht voor het milieu. Verwarm je huis middels elektra, zodat je ook nog eens geld uitspaart. Hoe? We vertellen je hoe je goedkoop je huis elektrisch verwarmen kan.

De vraag of elektrische verwarmen zuinig is, hangt volledig af van de uitvoering van de elektrische verwarming die je gebruikt. Er wordt vaak gezegd dat het inefficiënt is, maar dit is gedeeltelijk onjuist.

wat is een infrarood paneel elektrisch verwarmen

Uitleg soorten elektrische verwarming

Er zijn diverse soorten elektrische verwarming, welke je niet met elkaar kan vergelijken. De meeste klassieke elektrische kachel is de nachtverwarming, welke in de nacht oplaadt. Maar ook de meest simpele elektrische convectoren van de bouwmarkt valt onder de noemer elektrische verwarming. Want ze werken namelijk allemaal op elektriciteit.

Infrarood verwarming is ook een elektrische kachel, maar deze brengt elektrisch verwarmen naar een heel ander niveau dan de simpele badkamer kachel van de doe-het-zelf winkel. Te weten naar een duurzaam en spaarzaam niveau, waar we zuinig om gaan met de energie. En dat is wat je wilt.

Zuinig in verbruik, lage verbruikskosten en ook nog milieubewust. Zeker in combinatie met groene stroom, dan stoot je ook nog eens geen CO2 uit.

Voordelen elektrische verwarmingspanelen

De voordelen van elektrische verwarmingspanelen zijn ongekend groot. Infrarood panelen kan je overal in huis gebruiken. Zowel als hoofd- en als elektrische bijverwarming. Bijvoorbeeld een bijverwarming badkamer die gelijk de ruimte ontvocht. Muren worden namelijk droog, waardoor het vocht onttrekt en schimmels verdwijnen.

Wat zijn de voordelen van een elektrische verwarmingspanelen in huis?

 • Gezonde warmte: geen luchtcirculatie en dus schone lucht.
 • Bijzonder geschikt voor mensen met een allergie of bronchiën problemen.
 • Eenvoudige installatie (kan je zelf doen).
 • Lage verbruikskosten, want infrarood verwarmingspaneel is zeer zuinig in verbruik: maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte.
 • Geen onderhoudskosten
 • Ruimtebesparend: warmtepaneel is slechts 1,7 tot 2,2 cm dun.
 • Geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming.
 • Zone gericht elektrisch verwarmen.
 • Geen opwarmtijd: binnen 5 tot 10 minuten heerlijk warm.
 • Bediening via draadloze thermostaat en app.
 • Technische lange levensduur van ruim 20 jaar.
 • Gaat schimmelvorming tegen.
 • Objecten en muren blijven droog en geven de warmte af.
  .

Lees het complete artikel Waarom is elektrisch verwarmen goedkoop waarin we alles uitleggen over woning elektrisch verwarmen.

Elektrisch verwarmen of gas gebruiken?

Infrarood verwarming plafond infraroodstralen Elektrisch verwarmen of gas

De keuze tussen elektrisch verwarmen of gas gebruiken is snel gemaakt. Met infrarood verwarming verwarm je jouw woning of kamer op een energiezuinige manier. Bovendien hoef je niet de hele ruimte te verwarmen, want infrarood verwarming is heel goed in staat een zone te verwarmen. Bijvoorbeeld het zitgedeelte in de woonkamer. Dit scheelt je enorm in de stookkosten.

Waarom zou je meer betalen, als het beter en schoner kan? De keuze voor elektrisch verwarmen of gas gebruiken is dus snel gemaakt. Stap nu over op goedkoop elektrisch verwarmen met infrarood panelen van Warmteshop.

Wil je meer informatie over elektrisch verwarmen? Je kan voor elektrisch verwarmen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrisch verwarmen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de voordelen infrarood paneel plafond vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!