fbpx

Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel?

Hoe werkt een verwarmingspaneel

Verwarmingspaneel werkt met onschadelijke infrarood warmtestralen. Deze straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. Net als de zonnestralen schijnen deze de kamer in, waardoor deze opwarmt.

elektrische verwarmingstoestellen verwarmingspaneel

Een verwarmingspaneel zendt dan ook directe warmtegolven naar muren, meubels, apparatuur en mensen. De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gemoedelijker warm wordt.

Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden.

Een infrarood verwarmingspaneel sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Je hangt het slanke paneel van 1,7 of 2,2 cm aan de wand of plafond.

Infrarood verwarming werkt zoals de zonnestralen

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is een verwarmingspaneel, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe de zon je hele lichaam opwarmt door de directe stralingswarmte. Een infrarood verwarming valt dan ook onder de noemer directe kachels.

De meest energiezuinige elektrische verwarming

De meeste energiezuinig elektrische verwarming zijn infrarood panelen van de Warmteshop. Onze verwarmingspanelen leveren in verhouding tot een centrale verwarming een veel hogere warmteprestatie. Maar liefst 93% van de energie wordt namelijk omgezet in infraroodwarmte.

Hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood paneel met verlichting ir verwarming Infrarood spiegelverwarming

Een verwarmingspaneel in combinatie met zonne-energie is de zuinigste, schoonste en meest duurzame manier van elektrisch verwarmen. Lees het complete artikel hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel.

Wil je meer informatie over hoe werkt een verwarmingspaneel? Je kan voor verwarmingspaneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over verwarmingspanelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infraroodverwarming magazine alles over waarom is elektrisch verwarmen goedkoop vinden. Lees meer over onze buitenverwarming, de terrasverwarmer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!