fbpx

Kosten elektrische verwarming woonkamer

Wat zijn de kosten elektrische verwarming woonkamer

De kosten van elektrische verwarming woonkamer zijn laag. We hebben het dan over een infrarood kachel. De aanschafkosten van een infrarood verwarming is afhankelijk van je wensen. Kies je voor een spiegelverwarming aan de wand, een led verwarming aan het plafond of een beeld verwarming aan de muur?

De kosten van een elektrische verwarming woonkamer worden ook bepaald door het wattage en de afmeting van infrarood verwarmingspaneel. De prijzen variëren tussen honderd en duizend euro.

Kosten onderhoud infrarood verwarming

infrarood-paneel-poster-woonkamer elektrische verwarming woonkamer

De kosten van het onderhoud infrarood verwarming kunnen we kort over zijn: er zijn géén onderhoudskosten. Een infrarood verwarming bevat namelijk geen draaiende elementen die kapot kunnen gaan. Kortom, de aanschaf van een infraroodpaneel is goedkoop, zonder verborgen kosten. Ook de installatie is kostenbesparend, want je hoeft bijvoorbeeld geen leidingen te trekken en er komt geen breekwerk aan de pas. Je kan ook zelf de montage doen, wat eenvoudig is middels de meegeleverde installatie kit met boormal.

Verbruik infrarood paneel

Het verbruik infrarood paneel is energiezuinig. De adviseurs van Infrarood Paneel kunnen een berekening voor je maken, waarbij we eerst vaststellen wat jouw warmtevraag is. Dit is belangrijk, want de ene persoon heeft het al warm bij 20 graden Celsius, terwijl de andere graag een warmte heeft van 23 graden.

Om het verbruik goed te kunnen berekenen, spelen naast de warmtevraag ook andere factoren een rol. Want niet iedere woonkamer is hetzelfde. Factoren als isolatiewaarde, plafondhoogte, ligging, aantal raampartijen en indeling van de woonkamer spelen een rol bij het verbruik. Bij de warmtevraag berekening houden we hier allemaal rekening mee.

Voorbeeldberekening elektrisch verwarmen woonkamer

Om het verbruik van elektrisch verwarmen woonkamer beter inzichtelijk te maken, hebben we een voorbeeldberekening opgesteld. Lees het complete artikel Wat zijn de kosten elektrische verwarming woonkamer waarin we een berekening van het verbruik hebben uitgewerkt. 

Elektrische bijverwarming woonkamer

elektrische wandverwarming elektrische bijverwarming woonkamer

Een infrarood kachel kan je ook heel goed inzetten als een elektrische bijverwarming woonkamer. Voor een koude zone in de kamer, plaats je een mobiele verwarming of een infrarood paneel aan de wand. Infrarood panelen zijn heel goed in staat een zone goed te verwarmen. Elektrische bijverwarming zien we ook vaak in de badkamer terug. Maar ook als hoofdverwarming kan je een infrarood kachel uitstekend inzetten.

Wil je meer informatie over elektrische verwarming woonkamer? Je kan voor elektrische verwarming woonkamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrisch verwarmen met infraroodstraling wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over waarom is elektrisch verwarmen goedkoop vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!