fbpx

Op zoek naar een zuinige elektrische verwarming

Wat is een zuinige elektrische verwarming

Ben je op zoek naar een zuinige elektrische verwarming? Dan kies je voor een elektrische verwarming die werkt met stralingswarmte in plaats van convectiewarmte. Stralingswarmte is namelijk een veel zuinigere manier van verwarmen. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied.

welke verwarming kiezen ir verwarming zuinige elektrische verwarming

Een zuinige elektrische verwarming met stralingswarmte is een infrarood verwarming. De objecten die de infraroodstraling verwarmd, houden deze warmte lang vast. Bovendien weerkaatsen de stralen op de objecten en geven opnieuw warmte in de ruimte af.

Met een infrarood verwarming haal je een zuinige elektrische verwarming in huis. Waarom? Energiezuinig, geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie. We lichten deze voordelen toe. De besparing met elektrisch verwarmen kan oplopen tot wel 50%.

Infrarood paneel: géén onderhoudskosten

Een infrarood paneel heeft geen onderhoudskosten. Dit komt omdat een verwarmingspaneel geen draaiende onderdelen heeft die kapot kunnen gaan. Ook hoef je niet jaarlijks een beurt te geven of water bij te vullen, zoals bij een CV-ketel wel het geval is. Je maakt het infrarood paneel eenvoudig schoon met een vochtige doek.

Infrarood verwarming: eenvoudige installatie

zuinige elektrische verwarming

Een infrarood verwarming monteer je aan de wand of het plafond. Dankzij het slanke model van 1,7 tot 2,2 cm past een verwarmingspaneel altijd wel ergens in de kamer. De installatie is eenvoudig, je kan het vergelijken met het ophangen van een schilderij of tv aan de wand. Bij de montagekit is ook een boormal meegeleverd, evenals een instructieboekje. Bij de installatie infrarood verwarming komt geen breekwerk aan te pas en je hoeft ook geen leidingen te trekken.

IR paneel: warmte als de zon

De warmte die je ervaar met een IR paneel woonkamer, badkamer, slaapkamer of andere ruimte is zoals de zon. Het beste om uit te leggen hoe stralingswarmte werkt is om je voor te stellen dat je vanuit de schaduw in de zon gaat lopen. Je voelt gelijk de warmte op je lichaam. Dit effect heeft infraroodstraling ook, maar dan zonder de schadelijke UV.

Huis elektrisch verwarmen met warmtepanelen

huis elektrisch verwarmen

Je huis elektrisch verwarmen met warmtepanelen is de beste keuze die je kan maken. Zeker met de torenhoge gasprijzen, bespaar je al gelijk op de verwarmingskosten. Bovendien is gas milieuvervuilend. Lees het complete artikel Wat is een zuinige elektrische verwarming.

Wil je meer informatie over zuinige elektrische verwarming? Je kan voor zuinige elektrische verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over zuinige elektrische verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Waarom is elektrisch verwarmen goedkoop vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!