fbpx

Infrarood gezondheid, wat is IR-straling?

Infrarood gezondheid invloeden

Infrarood gezondheid, gaat dat samen? Is infrarood gezond of is infrarood schadelijk? We gaan verder in op de invloeden van infraroodstraling en wat is IR straling precies. Om te begrijpen of infraroodstraling, ook wel IR straling genoemd, gezond of schadelijk is, moeten we eerst weten wat dit eigenlijk is.

Wat is infraroodstraling?

wat is een infrarood paneel elektrisch verwarmen infrarood gezondheid

In de natuurwetenschappen bestaat er zichtbaar en onzichtbaar licht. Infraroodstraling valt onder de noemer onzichtbaar licht, want wij kunnen dit niet waarnemen met ons blote oog. Als we van zichtbaar rood licht naar steeds langere golflengten gaan, komen we uiteindelijk bij infrarood licht (dat we waarnemen als warmte). Infraroodstraling is dus warmtestraling.

Ook mensen produceren warmte; infrarood warmte. De zon is de meest overvloedige natuurlijke bron van IR straling. Met uitzondering van grote hoeveelheden kortgolvige infraroodstraling (IR-A) is infrarood absoluut veilig. Deze natuurlijke warmtestraling wordt kunstmatig nagebootst met behulp van verschillende soorten infraroodstralers.

IR straling wordt op basis van de golflengte ingedeeld in drie soorten:

 • IR-A met een golflengte van 780 tot 1400nm (korte golf IR-straling)
 • IR-B met een golflengte van 1400 tot 3000nm (middengolf infrarood)
 • IR-C met een golflengte van 3000 tot 1.000.000nm = 1mm (lange golf IR-straling)
  .

Is infrarood schadelijk voor de gezondheid?

Infrarood is niet schadelijk voor de gezondheid. De lange golf IR-C straling wordt gebruikt voor infrarood panelen, de korte en middengolf stralers wordt gebruikt voor terrasverwarmer en industriële stralers. Bij een infrarood sauna zien we vaak een combinatie van lange en korte golf straling. Infrarood is gezond en heeft zelfs een positief effect op het menselijk lichaam.

Infrarood lamp gezond

Dat een infrarood lamp gezond is, dat hebben we zojuist uitgelegd. Welke effecten heeft infrarood verwarming op de gezondheid?

infrarood verwarming kunst infrarood verwarminspaneel infrarood panelen

 • Verlicht gewrichtspijn
 • Vermindert spierspanning
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Pijnverlichting bij stijve spieren
 • Verlaging van de bloeddruk
 • Verminderde bijwerkingen van diabetes
 • Ontgifting
 • Gewichtsverlies
 • Vermindert hoestprikkel bij chronische bronchitis
 • Betere weerstand tegen wintergriep, verkoudheid en andere virussen
 • Huidzuivering
 • Herstel van celregeneratie
 • Stimuleert het immuunsysteem
  .

Meer informatie over infrarood gezondheid

Lees het complete artikel Infrarood gezondheid, wat is IR straling, waar we verder ingaan op de invloeden van infrarood verwarming in huis. Wil je meer informatie over infrarood gezondheid? Je kan voor infrarood gezondheid contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood gezondheid wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat is een zuinige elektrische verwarming vinden. Lees meer over terrasverwarmer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!