fbpx

5x Infrarood lampen milieuvriendelijk en kosteneffectief

5 Verschillende soorten infrarood lampen

Infrarood lampen zijn één van de populairste verwarmingsoplossingen als milieuvriendelijk en kosteneffectief alternatief voor de traditionele verwarming. We nemen alles met je door wat je moet weten over infrarood lampen, waaronder vijf van de meest voorkomende soorten en de belangrijkste kenmerken en voordelen ervan. Dit artikel legt ook uit waarom infraroodgolven veilig zijn voor mensen en je helpen de juiste te vinden voor je terrasverwarmer.

Wat is een infrarood lamp?

infrarood lampen

Een infrarood lamp vind je meestal in een terrasverwarmer of industriële verwarming. Deze werkt door het uitzenden van infraroodstraling, die golven gebruikt om de warmte op het gewenste voorwerp te richten. Een infrarood lamp kan door de gloeilamp en de infraroodgolven een groter gebied bestrijken dan conventionele verwarmingsoplossingen. In tegenstelling tot gas gestookte verwarming is een infrarood lamp een milieuvriendelijk apparaat dat geen giftige bijproducten produceert.

De 5 gangbare soorten warmtelamp buiten

Bij Warmteshop bieden we vijf soorten infrarood lampen aan waaruit je kunt kiezen voor je buitenverwarming. We geven je een overzicht van elke optie voor de warmtelamp buiten, met een blik op de voordelen en kenmerken. Dit om je vervolgens te helpen beslissen welke warmtelamp buiten het beste werkt voor je terrasverwarmer. Of je die nu wilt gebruiken in een privéwoning of in een commerciële ruimte.

Carbon fiber infrarood lamp

De carbon fiber infrarood lamp biedt een middengolf IR straling met 3,0 – 1000 golflengte microns. Deze infrarood lampen hebben een stralingsrendement van 90% dat een verwarmingsafstand biedt van 6-7 meter. Daardoor is deze infraroodlamp ideaal als buitenverwarmer voor bars en restaurants met buitenfaciliteiten. De carbon fiber infrarood lamp warmt vrijwel onmiddellijk op, binnen twee seconden, voor een directe verwarmingsoplossing buiten. Deze infrarood lampen hebben een kleurtemperatuur van 1600k.

Kwarts terrasheater lamp

De kwarts terrasheater lamp biedt de meest consistente warmteverdeling. Deze infrarood lampen werken met een middellange tot lange infraroodgolf met 1,4 – 3,0 golflengte micron. Hij heeft een stralingsrendement van 60% en zorgt voor een verwarmingsafstand van 3-4 meter. De kwarts terrasheater lamp verwarmt je buitenkachel binnen twintig seconden en heeft een kleurtemperatuur van 1900k.

Halogeen infraroodlamp

De halogeen infraroodlamp werkt met een korte IR-straling met 0,78-1 golflengte micron. De halogeenlamp biedt 80% stralingsefficiëntie en een verwarmingsafstand van 4-5 meter. Je kunt gebruik maken van deze snel opwarmende infraroodlamp die binnen twintig seconden zijn optimale temperatuur bereikt. De halogeenlamp biedt een hogere kleurtemperatuur dan de carbon fiber en kwarts lamp van 2250k.

Golden halogeenlamp

Golden halogeenlamp

Onze golden halogeenlamp is een efficiënter alternatief voor de conventionele halogeenlamp. Hij werkt op een korte infrarode golflengte met 0,78-1,4 golflengte micron. Vergeleken met de gewone halogeen lamp heeft deze infraroodlamp een stralingsefficiëntie van 92% met een verwarmingsafstand van 5-6 meter. Een golden halogeenlamp geeft direct warmte binnen een seconde na het inschakelen en biedt een kleurtemperatuur van 2450k.

Amberlight terrasverwarming

Amberlight

De laatste infraroodlamp die we bij Warmteshop aanbieden is de Amberlight terrasverwarming. Dit is een amberkleurige lamp, wat een alternatief is voor de vroegere gouden halogeenlamp. Deze Amber golden tube lamp werkt met een korte golflengte met 0,78 – 1,4 golflengte microns. Deze infrarood lampen bieden 90% stralingsrendement met een verwarmingsafstand van 5-6 meter. De amberlight terrasverwarming bied je een onmiddellijke verwarmingstijd van 1 seconde en werkt met een lagere kleurtemperatuur van 1500k.

Wil je alle ins & outs weten over de 5 verschillende soorten infrarood lampen, lees dan het complete artikel.

Is infrarood lamp gezond?

Infrarood lamp is gezond voor mens en dier. De infraroodstraling is te vergelijken met de straling van de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. Infrarood lampen creëren een consistente warmtebron om de stof die in de lucht zweeft te verminderen en de circulatie te verbeteren. Hierdoor ontstaat een schone omgevingslucht, wat gunstig is voor mensen met allergieën.

Als je geïnteresseerd bent in de aankoop van een terrasverwarmer of meer wilt weten over onze infrarood lampen, kun je contact met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood lampen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Goedkoop magazijn verwarmen zonder gasvinden. Lees meer over terrasverwarmer.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!